almona
17th August 2009, 11:22
In functie de buget, Thassos, Zakynthos, Skiatos, Creta.
dodo61
18th September 2009, 17:44
Buna. A fost cineva pe insula Skopelos? Ce impresie v-a facut?
diliul
18th September 2009, 19:48
CITAT (dodo61 @ 18th September 2009, 18:44)

Buna. A fost cineva pe insula Skopelos? Ce impresie v-a facut?
Buna, m-am intors de pe insula Skopelos acum o saptamana.Sunt niste peisaje minunate pe insula!Poate ca stiti, s-au filmat scenele di filmul "Mama Mia"acolo, cu Meryl Streep si Pierce Brosnan, in 2007.De atunci, am inteles de la localnici, ca s-a animat mai mult turismul in zona. Este o insula pentru cei care-si doresc o vacanta mai linistita. Plajele sunt pietroase, cu pietre si in apa, si multe au intrarea foarte brusca in apa cu adancime mare. Noi am stat in localitatea Glossa , in nordul insulei, o localitate de tara cu stradute atat de inguste, incat nu aveau voie sa circule masini, circulau numai motocilete sau ATV-uri. Am vizitat celebra Agios Ioannis unde se afla bisericuta din varf de stanca; la baza stancii se afla un mic golfulet amenajat pentru plaja, unde apa marii are o culoare incredibila (acolo am zarit printre pietrele din apa, innotand cu masca si snorkel,o multime de pestisori si o caracatita mica!). Se pot face excursii catre insulele Sporade alaturate : Skiatos sau Alonissos. Noi am ales sa mergem intr-o zi catre insula Alonissos, intrucat pe Skiatos mai fusesem acum cativa ani.
Ca distante: Bucuresti - Volos (portul din care se poate lua ferry catre insula Skopelos - 4 ore) aprox 1000 km.
Alte insule grecesti vizitate de noi: Lefkada ( peste 1300 de KM pana acolo)- plaje superbe, coloritul apei senzational! Thassos (aprox 800 km de Romania)- o insula frumoasa, verde si foarte prietenoasa, si aproape de Romania.
Vacante placute!
copjob2000
20th September 2009, 14:35
Cea mai caldă apă este în insulele Rhodos și Creta!
ghidioneanu
20th September 2009, 16:33
Conteaza si perioada in care vrei sa mergi. Pentru iulie sau august , Thassos e ok, pentru iunie-iulie Corfu- Zakintos, dar in septembrie-octombrie e de mers in Ciclade sau Creta. In septembrie in Corfu poti sa plangi de frig si ploaie , in Santorini in schimb e super ok pana pe 15-20 octombrie.
O plaja cu nisip si cu intrare lina in apa poti gasi in Naxos , la Agios Prokopios , plaja lunga de doi km, cu nisip fin, apa limpede si calda pana pe 15 octombrie. Am fost acolo intre 25 sept-10 oct 2004, am fost foarte multumit. Dezavantaj, circa 6 ore cu ferry de la Pireu.
poti sa vezi plaja live pe: http://www.prokopis.com/
hoinar56
12th October 2009, 01:20
Salut
imtrebindu-ma daca la vremea asta mai am pe cine sa salut. adica daca mai citeste cineva acum pe acest topic , fiind deja mijlocul lui octombrie si la meteo s-a anuntat scaderea temperaturii cam cu 10 grade. Deci lansez o intrebare la noroc... voi pleca in Grecia cu autocarul din Cluj (eu sunt din Bucuresti), iar destinatia finala a transportatorului este insula Creta. Intrebarea mea este daca imi poate indica cineva un traseu sa pot vizita si Meteora si deasemeni un loc in Grecia,(o insula) unde vremea sa fie mai blinda pentru a sta vreo 4 zile. . Specific ca in Grecia ma voi deplasa cu transportul local fie el tren sau autocar si evident feribot...prin urmare as vrea sa-mi fac un traseu pe care sa-mi stabilesc si cazarile, (pensiune sau hotel). Multumesc mult providentei daca va fi un cititor(cititoare) a topicului si evident celui (celei) -caci nu cred ca vor fi ...cei (cele)... pentru indrumari.