Cu bicicleta prin Bucuresti

Fane_trotil

Salut. Sunt in clasa a 10-a si mi-as dori sa merg mai mult cu bicicleta doar ca troruarele din Bucuresti ma omoara. Sa merg pe carosabil cica ar fi periculos. Ce sfaturi puteti sa imi dati? Voi cum va descurcati? Troruar, sosea sau ratb?
Multumesc
cristian0007
In Bucuresti s-au cam inmultit pistele de biciclete,acu depinde de tine cata experienta ai dar daca esti atent nu ar trebui sa ai probleme pe sosea.

Fane_trotil
MAi multe sfaturi - cum as putea sa ma descurc cu ea prin buc?
c72_c72
CITAT (Fane_trotil @ 15th August 2009, 16:37) *
MAi multe sfaturi - cum as putea sa ma descurc cu ea prin buc?

1.Sa nu fii trotilat. wink.gif
2.Experienta cat mai mare prin parcuri.(Pana sa trec la carosabil am mers mult si bine prin parcuri)
3.O casca e buna. Nu dupa toate studiile dar in caz de dai cu capatana de asfalt cred ca ajuta.
4.Neaparat lumina pe bicicleta, nu stii cand te intorci de la plimbare si n-ai lumina.
5. Si cea mai importanta:ATENTIE!! Multa atentie, mergi ca si cum toata lumea ar vrea sa te calce, asigura-te.
*Fii atent la masinile parcate, un sofer neatent te poate lovi cand manevreaza inapoi.
*Daca circuli pe partea stanga, multa prudenta la strazi:un sofer grabit se asigura doar in stanga.
*Nu merge in paralel cu o masina, poate evita o groapa(avem destule) si te-a intins pe asfalt.
*Prudenta cand treci pe partea dreapta a coloanei de masini. Pasageri neatenti iti pot deschide portiera in fata.
*Plus alte si alte situatii...

LE:*una recenta:posesor de bmw pisicutza vireaza taindu-mi calea. Venit din spate, nu ma asteptam, a intrat la o spalatorie. Concluzie: Neaparata nevoie de un inger pazitor la datorie.

*A.. nu traversezi pe trecere in timp ce esti calare pe bicicleta.(poti admite o exceptie cand traversezi cu pietoni bigyellowgrin.gif )
dragos_2p
informatii si sfaturi despre biciclete pe extremeaddict.ro

magazine de biciclete, sfaturi pentru inceput, service-uri, cum sa-ti ingrijesti bicicleta si mai multe thumbup.gif

briz
arcasul
eu sunt in italia si am descoperit bicicleta de cativa ani.
sfatul meu este, vazand ca esti in clasa a 10-a, sa ai capul pe umeri cand esti in trafic. este extrem de periculos si aici, daramite in bucuresti.
si apoi, cum spunea cineva, circula mai intai prin zone cum ar fi parcurile etc, unde riscul este zero, ca astfel realizezi mai bine ce e in jurul tau.
cand simti ca ai experienta da-i drumul pe strada.
eu la inceput mergeam 80% pe trotuare, chiar daca ma injurau unii...dar pt viata mea era mai important asa.

deci, atentie si pregatire prealabila. si fii atent la presiunea in pneuri, verific-o macar la doua zile...ia o pompa de mana sa o ai cu tine, si fereste-te si de bucatele de geamuri de pe jos...ca nu stii cum faci o pana la 10 km de casa...
eu prefer sa merg mai incet prin oras, iar unde pot, de ex. pe pistele de bicicleta sau in afara orasului ii dau bataie mai multa.
succes!
cirneci_daniela
Buna,

Eu mi-am cumparat o bicicleta vara asta cu gandul de a merge cu ea la serviciu dar in schimb am mers mai mult in week-end cu ea.

Sambata aceasta am facut de proba drumul de acasa pana la serviciu ( adica din Drumul Taberii-Podul Grant-Aurel Vlaicu) si am facut cam 50 de minute. Nu am pedalat cu mare viteza si a fost placut. Cea mai relaxanta portiune e dupa ce treci de zona Mihalache. Pe Podul Grant am avut ceva emotii, masinile treceau cu viteza pe langa mine. Pe unele portiuni am mers pe trotuar, pe unele portiuni pe strada.
Nu este foarte sigur pentru ca sunt prea multe obstacole si cred ca intr-o zi lucratoare, la orele de varf sunt si mai multe. E insa mult mai placut decat sa merg cu 41, sa schimb metroul de doua ori si sa ma plictisesc in mijloacele de transport gandindu-ma la problemele de zi cu zi.
Plus ca dupa o zi de stat jos la birou, cu ochii in calculator, miscarea cu bicicleta prinde bine.

Mai e cineva pe aici care merge din Militari pana in zona de Nord a Bucurestiului?

Toate cele bune!

Tuliman
CITAT (Fane_trotil @ 14th August 2009, 22:08) *
Salut. Sunt in clasa a 10-a si mi-as dori sa merg mai mult cu bicicleta doar ca troruarele din Bucuresti ma omoara. Sa merg pe carosabil cica ar fi periculos. Ce sfaturi puteti sa imi dati? Voi cum va descurcati? Troruar, sosea sau ratb?
Multumesc

Poate e doar o impresie, in ultimii ani insa soferii au devenit mai toleranti si atenti fata de biciclisti, adica acum abia daca ma mai claxoneaza cate unul, rar insa si in general pastreaza distanta.

Merg aproape numai pe carosabil, evident doar pe prima banda si mi-e mai mult teama de dobitoci care dupa ce parcheaza deschid usa masinii fara sa se asigure, dobitoci care ies de pe stradute din dreapta, se opresc pe prima banda - pe care o si ocupa in intregime aproape - si opresc aici sa dea prioritate, moment in care trebuie sa-i ocolesti si sa te asiguri ca disperatul in spate sa nu vina vreunul, caini, gropi/canale/deformari in asfalt si retarzi care parcheaza aiurea si pe care trebuie sa-i ocolesti sau se trezesc sa o ia din loc fix cand ajungi in dreptul lor, sau imbecili care ies din parcare cu spatele si nu se asigura bine si cum ziceam, mi-e mai frica de astea decat de soferii din trafic. Si de sinele de tramvai mai mi-e frica biggrin.gif mi-a ramas roata blocata de vreo 2 ori in santul liniei de tramvai, in mijlocul unor sosele aglomerate si cat pe ce sa vin in dinti.

Off-topic: E misto panta aia dintre Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si podul de la Grozavesti (Orhideelor cred), mai ales acum ca e inchisa strada biggrin.gif nici aia dintre Cotroceni si gradina botanica nu-i rea, dar e cam in curba.
Ageamiu
Mergi pe trotuar, uneori, cu toții mergem, dar ține cont că e ilegal. Asta înseamnă că pietonii sunt stăpâni acolo și grijă, dacă apare un polițist, te dai jos de pe biclă sau de pe trotuar.
Să ai retrovizor. În balamucul care e, e absolută nevoie să știi ce ai în spate.
Bicla în perfectă stare tehnică. Dacă n-ai frâne, schimbătorul se blochează, scapă lanțul poate fi diferența de la viață la...
Legea obligă să ai far, lampă spate, reflectorizantele de pe spițe, claxon. Vesta reflectorizantă noaptea și în condiții de vizibilitate proastă. Uneori, poliția controlează astea chiar dacă nu e noapte etc. Dacă umbli noaptea, baterii de rezervă pentru far și lampa spate.
pg-soare

CITAT
Sa merg pe carosabil cica ar fi periculos.
Chiar e , nu te-a mintit nimeni.

Daca nu ai bicicleta cursiera/semicursiera eu zic sa mergi mai tot timpul pe trotuar. O sa-ti cam schimbi gentile, insa e si mai distractiv dar si mult mai safety.

CITAT
evident doar pe prima banda si mi-e mai mult teama de dobitoci care dupa ce parcheaza deschid usa masinii fara sa se asigure

in prima sapt cu bicla pe strada , era sa mi-o faca unul asa. Doar norocul m-a facut sa trec cu 1 secunda mai repede decat sa deschida el portiera :-s

Pe strada as mai adauga sa fii atent si la soferii de RATB. Unii sunt chiar tampiti, ii depasesti la un moment dat iar cand ajungi in fata statiei de RATB , se baga cu viteza in fata ta si franeaza brusc in statie, daca n-ai frane(bune), mai bine intri in el , decat sa-l depasesti fara se te asiguri. Noaptea , ai grija si cand ai tu verde la stop; unii soferi pro sunt jmecheri si intra in intersectie pe culoarea rosie.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.