AJUTOR OPTIMIZARE SITE

vstefan11

Salut,

Am reusit cu chiu cu vai sa realizez un site personal. Nu am experienta solida in HTML si din acest punct de vedere am fost nevoit sa folosesc iWEB. In momentul de fata site-ul este functional insa as avea nevoie de cineva care sa ma ajute sa il optimizez pentru cautari. Va rog sa imi souneti ce implica acest lucru si cam la ce valoare ar ajunge astfel de servicii.

Site-ul: www.profotografia.ro

Mentionez ca nu am cunostinte solide in domeniu si tocmai asta este motivul pentru care apelez la ajutorul vostru.

Multumesc anticipat.
Krisler12
arata destul de bine !

as zice sa aplelezi ptr asta la o firma specializata care iti garanteaza ca face ceea ce te astepti sa faca !

xsol
Personal cred ca script-ul pentru blog Wordpress e bun la toate smile.gif

vstefan11
QUOTE (Krisler12 @ 13th August 2009, 12:08) *
arata destul de bine !

as zice sa aplelezi ptr asta la o firma specializata care iti garanteaza ca face ceea ce te astepti sa faca !

Multumesc pentru aprecieri. Am in vedere solutia asta insa nu cunosc piata si imi este frica sa nu ma "intep" smile.gif. Siteul este lucrat in mod design mai mult, cu mici interventii in dreamweaver deoarece iweb generaza paginile si continutul automat. Nu am un buget alocat SEO si tocmai de aceea va cer un sfat in acest sens.

QUOTE (xsol @ 13th August 2009, 12:20) *
Personal cred ca script-ul pentru blog Wordpress e bun la toate smile.gif

Multumesc pentru ghid. Am incercat wordpress insa mi-am prins urechiile la customizare... nu am reusit sa realizez ceea ce mi-am propus sad.gif. Am vazut ca ai pomenit in ghidul tau de structura si sitemap... Trebuie creat manual? optimizat? am nevoie de o anumita structura a siteului?- ma refer aici la directoare etc... Pe google webmaster tools imi apare optiunea de submit sitemaps insa habar nu am unde gasesc acest link/fisier...ori daca trebuie construit ori optimizat.

Multumesc inca o data pentru raspuns
xsol
In primul rand nu am folosit niciodata iWEB asa ca nu stiu ce are si ce nu.

Sitemap poti face cu ajutorul: http://www.xml-sitemaps.com/, adica trebuie sa-l uploadezi tu pe site in format .xml si atunci mergi la Webmaster Tools si dai submit pentru http://profotografia.ro/sitemap.xml de exemplu, doar ca trebuie sa faci un nou sitemap cand actualizezi site-ul, Wordpres cu plugin o face automat spre exemplu.

Ce nu imi place e ca folosesti majuscule in link-uri /PROFOTOGRAFIA/CONTACT.html, adauga text pe prima pagina neaparat, da, trebuie optimizat textul pentru un keyword competitiv (keyword research) pentru afacerea ta care sa aduca vizite si celelalte fiecare in parte.

Directoarele sunt bune daca sunt gratis dar mai bine schimba link-uri cu cei care au continut asemanator cu al tau, pot sa cantareasca mai mult.

tu ai intre <head> si </head>
<head>
<meta name="verify-v1" content="KeCegeP0d52KtQNTCWssf5ezobJi4o92pPDA6SX+C0A=" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

<meta name="Generator" content="iWeb 2.0.4" />
<meta name="iWeb-Build" content="local-build-20090813" />
<meta name="viewport" content="width=700" />

<title>Profotografia</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,print" href="PROFOTOGRAFIA_files/PROFOTOGRAFIA.css" />
<!--[if IE]><link rel='stylesheet' type='text/css' media='screen,print' href='PROFOTOGRAFIA_files/PROFOTOGRAFIAIE.css'/><![endif]--><style type="text/css">
/*<![CDATA[*/
@import "Scripts/Widgets/HTMLRegion/Paste.css";
/*]]>*/
</style>
<script type="text/javascript" src="Scripts/iWebSite.js"></script>
<script type="text/javascript" src="Scripts/Widgets/SharedResources/WidgetCommon.js"></script>
<script type="text/javascript" src="Scripts/Widgets/Navbar/navbar.js"></script>

<script type="text/javascript" src="Scripts/iWebImage.js"></script>
<script type="text/javascript" src="Scripts/Widgets/HTMLRegion/Paste.js"></script>
<script type="text/javascript" src="PROFOTOGRAFIA_files/PROFOTOGRAFIA.js"></script>
</head>

mai adauga un meta tag pentru descriere si keywords sub <title>Profotografia</title>

<title><title>Profotografia</title></title>
<meta name="description" content="Fotografii profesionale si etc" />
<meta name="keywords" content="fotografii, poze" />

si pentru celelalte pagini titlu si descrieri legate de continutul lor.

Cam asta asa in mare...
vstefan11
Multumesc ff mult xsol. Am facut cateva dintre modificarile pe care mi le-ai sugerat. Am gasit chiar un utilitar SEO pt iweb care scrie tags si completeaza automat analytics code. In privinta majusculelor din linkuri, au fost generate automat conform titlurilor din pagina si nu stiu daca sunt case sensitive. Am sa incerc mai tarziu sa modific lowercase.
Multumesc!!
SE7EN
CITAT (vstefan11 @ 13th August 2009, 15:57) *
Multumesc ff mult xsol. Am facut cateva dintre modificarile pe care mi le-ai sugerat. Am gasit chiar un utilitar SEO pt iweb care scrie tags si completeaza automat analytics code. In privinta majusculelor din linkuri, au fost generate automat conform titlurilor din pagina si nu stiu daca sunt case sensitive. Am sa incerc mai tarziu sa modific lowercase.
Multumesc!!

Chiar daca e simplist, imi place totusi ca e "curat". CATEVA OBSERVATII:
- Pagina de intro e o aiureala, scoate-o , nu ai nevoie de pagina intro in nici o situatie
- N-am inteles care e scopul site-ului, e doar asa un site personal, fotografia e un hobby sau prestezi servicii ? E o mare greseala sa nu specifici pe prima pagina (pagina principala) despre ce e de fapt site-ul respectiv. Altfel iti garantez, in maxim 30 secunde vizitatorul pleaca si in general nu se mai intoarece ca n-are de ce.
- Daca prestezi servicii afiseaza tot pe prima pagina niste preturi, macar asa informativ.

Pentru ca prestezi servicii (banuiesc) site-ul trebuie sa fie in primul rand informativ : ce serviici prestezi, despre tine, cu cine ai mai lucrat, preturi, galerie cu lucrarile tale. Nu o sa stea nimeni sa-ti "rasfoiasca" site-ul deci nu te intinde ca n-are sens.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.