iulik17d
10th August 2009, 12:53
salutare! de curand am inceput sa sap un lac interior in spatele curtii. treaba sta asa: stau exact pe malul lacului dar balta a fost cumparata si o sa fie ingradita cu un gard,ideea este sa fac un lac unde o sa fie si un foisor etc... chestii pt relaxare. lacul a fost sapat in proportie de 90% si deja a inceput sa se umple cu apa deoarece panza de apa freatica este la un metru din cauza lacului mare.lacul construit de mine o sa se stabilizeze la acelasi nivel cu lacul mare, principiul vaselor comunicante. acum problema si intrebarea: apa este statuta chiar daca pe fundul lacului mic sunt izvoare. sa sap 2 santuri si sa pun 2 tevi pentru ca lacul mic sa comunice cu lacul mare si astfel sa circule apa ca sa nu mai fie verde si cu crusta la suprafata? credeti ca va avea vreun efect? multumesc mult pentru raspunsuri!
ipman
10th August 2009, 14:11
Verdeata respectiva este vegetatie, plante mici, microscopice. Ele se dezvolta pentru ca lacul tau nu are un ecosistem functional si apa este calduta (apa din lacul tau e mult mai putina si mai putin adinca decit in lacul mare).
Pina nu vei face in el un ecosistem functional, se va intimpla oricit te vei opune tu. Te sfatuiesc sa-l populezi cu melci si pesti si vei rezolva problema in ceva timp.
iulik17d
10th August 2009, 16:24
da, e ca la acvarii, trebuie sa se cicleze ca sa fie stabil si sa nu o ia razna ecosistemul,alge prea multe etc... dar ca la acvarii apa trebuie reinnoita cu una curata,daca izvoarele de pe fund nu fac fata, o solutie este ca sa pun 2 tevi una intr-un capat si alta in celalalt capat al lacului?
ipman
10th August 2009, 17:11
Nu cred ca vei rezolva problema asa. Cind se va stabiliza nivelul apei nu va mai trece apa pe acolo, nu mai zic ca in timp se vor infunda.
Poate doar sa pompezi apa cumva din lacul mare (poate chiar eolian, fara costuri) si tevile sa foloseasca drept scurgere.
mihai1304
7th September 2009, 03:21
CITAT (iulik17d @ 10th August 2009, 13:53)

salutare! de curand am inceput sa sap un lac interior in spatele curtii. treaba sta asa: stau exact pe malul lacului dar balta a fost cumparata si o sa fie ingradita cu un gard,ideea este sa fac un lac unde o sa fie si un foisor etc... chestii pt relaxare. lacul a fost sapat in proportie de 90% si deja a inceput sa se umple cu apa deoarece panza de apa freatica este la un metru din cauza lacului mare.lacul construit de mine o sa se stabilizeze la acelasi nivel cu lacul mare, principiul vaselor comunicante. acum problema si intrebarea: apa este statuta chiar daca pe fundul lacului mic sunt izvoare. sa sap 2 santuri si sa pun 2 tevi pentru ca lacul mic sa comunice cu lacul mare si astfel sa circule apa ca sa nu mai fie verde si cu crusta la suprafata? credeti ca va avea vreun efect? multumesc mult pentru raspunsuri!
frateee esti...
) ce sa zic m ai uimit gata. eu zic, si asta foarte serios, sa mai sapi tu un lac dar mai adanc ca primul si cu o piatra de gat stii tu.. succes!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.