SEMNAL SLAB PE EMISIE STATIE CB

32titu

POATE SA AMI SPUNA CINEVA INFORMATII CUM POT GASII FINALI PT O STATIE CB AR FI 3 TRANZISTORI 1-C 2078 , 2-B 1366/ Y742 , 3-B1366/ Y738. VA MULTUMESC

A ID DE MES DACA NU MA GASITI SI PUTETI SA MA AJUTATI titu_ddc
bit 61
De fapt sint numai 2 tipuri.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Il gasesti la telezimex.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Pe acesta poti incerca sa il schimbi cu un BD440.

32titu
MULTUMESC DE AJUTOR
DECI ESTE NUMAI ACEL C2078 FINAL DE EMISIE
mister_rf
off topic
Foloseste caractere normale! Nu se scrie cu CAPS LOCK!
32titu
scuze cu scrisul

a mai avut cineva probleme cu acei tranzistori? sa se arda asa usor se poate?
FLORIN_MX
pai tranzistorii aia se ard de obicei daca incerci sa emiti fara antena sau cu o antena dezacordata sau scurt intre principal si tresa cablului de antena..asta ca sa nu mai luam in calcul unele modificari facute de cei care vor sa scoata si mai mult din statie decat e specificat de producator
32titu
da ai dreptate am emis cu o antena slaba. stie cineva cat costa acei tranzistori? renteaza anlocuirea lor sau alta statie sa cumpar

FLORIN_MX
CITAT (32titu @ 9th August 2009, 15:07) *
da ai dreptate am emis cu o antena slaba. stie cineva cat costa acei tranzistori? renteaza anlocuirea lor sau alta statie sa cumpar

si 2sc1969 e o varianta echivalenta si nu e scump (2,4 lei) http://www.vitacom.ro/SearchList/type/1/key/2sc1969 . Categoric se merita sa o repari. Tranzistorii aia se gasesc sau ai putea sa pui inlocuitori nu i asa greu. Mai grav e cu tranzistorii din amplificatoarele de putere cum am eu..si am reusit sa ard unu ..si nu e numai 140 RON bucata...
32titu
eu am un C2078 care se zice ca e de 7-8w pe emisie si mai sant 2 B1366 A MAI LASAT CINEVA O ADRESA DAR NU AM GASIT
andreic

CITAT (FLORIN_MX @ 9th August 2009, 15:20) *
si 2sc1969 e o varianta echivalenta si nu e scump (2,4 lei) http://www.vitacom.ro/SearchList/type/1/key/2sc1969 . Categoric se merita sa o repari. Tranzistorii aia se gasesc sau ai putea sa pui inlocuitori nu i asa greu. Mai grav e cu tranzistorii din amplificatoarele de putere cum am eu..si am reusit sa ard unu ..si nu e numai 140 RON bucata...

Vezi ca 1969 aia la pretul ala sunt teapa. Sunt 2 tipuri de tranzistoare intre care se face confuzie, 1969 comutatie putere mica si 1969 a lui Mitsubishi de RF cu vreo 16W la catalog... sigur nu costa asa putin, 1969 mit e final pt statii gen President George (are vreo 3, 2 in paralel la emisie si unu prefinal), Grant de regula 2 depinde de model.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.