AD-020-V1

cristi05

Am un amplificator Adelaida 2x160 si as vrea sa stiu daca il pot folosi pe un canal mono pentru un sunet mai puternic pe difuzor. Am auzit ca daca lasi amplificatorul fara difuzor se strapung finalii. Il pot lasa sa mearga doar pe un canal si celalalt canal fara intrare de sunet si fara difuzor? Se intampla ceva? Fac lucru asta din cauza ca am oscilatii f mari de tensiune de la sursa si nu inteleg de ce. In modul stand by are 43-45V cand ascult o melodie cu mult bas scade la 31-32V. Transformatorul are in jur de 5 Amp [timp de 10 sec imi arata aparatul nu am tinut mai mult ca se incigeau cablurile] iesire de 18V si 36V si o punte mare de neam prost plus 2 condenastori imensi 10000microF la 100V. Totusi zic eu amperajul e destul de bun zic eu. Trebuia sa sune destul de tare la 5 amperi dar nu cred ca scoate mai mult de 40w. De ce am caderea asta mare de tensiune? L-am montat si eu cum m-am priceput biggrin.gif Cutia e provizorie
bit 61
Din ceea ce zici (curent de surtcircuit= 5A ca aia ai masurat acolo biggrin.gif ) traful tau este
o "panarama".
Iti trebuie un traf ceva mai potent.

cristi05
Trafuri in serie e o solutie sa insumeze 40 V? E nevoie sa fie amnadoua cu acelasi voltaj? De exemplu merge un traf 12v cu unul de 25v? Iata montajul facut de mine la alimentare. E bine facut ?Click pentru a vizualiza atașamentul
bit 61
Uita de astea cu legarea trafurilor in serie.
Poti face o schema dupa ceea ce ai realizat ?
Ma refer la traf,punte,condensatori.
Ala pare un traf cu priza mediana la ~110V si o singura iesire de 40V.
cristi05
Nu e destul de buna schema facuta de mine? Iata transformatorul cum este legat. Nu are doar iesire de 40v Specificatiile comdesatorilor le-am dat
bit 61
O fi buna schema pentru cine o intelege.
Cu scuzele de rigoare eu nu prea inteleg ce ai dsescris pe acolo:nul;16;38 volti.
cristi05
18 si 36 sunt tensiunile de iesire a transformatorului plus inca o iesire de 12v scoasa pe alta infasurare, redresat cu o punte si tensiunea filtrata de 2 condesatori mari 100v si 10000microF

admac
Iti trbuie un traf cam de 8 ori mai puternic dacat cel din imagine care are are aria sectiunii cam cat puntea redresoare (ii stiu dimensiunile), altfel nu vei profita de adevarata "valoare" a montajului . Numa' cat vad rezistentele alea de 0.1ohmi/5W , mi se pare "paradoxal" . In plus trafu' mai are si un 12V de putere care n-ai ce face cu el (daca am vazut bine in PDF) ,atunci la ce putere te mai poti astepta pe ramurele de 2*18v ? (daca o fi asa)
Daca vrei sa cumperi un traf trebuie sa aiba minim puterea prevazuta in PDF , la care mai inmultesti cu un coeficient de 1,3-1,5 (spor de chinezarie ), daca este cazul. Fii atent si la tensiunea precizata in PDF , in functie de impedanta difuzoarelor folosite (aici nu exagera).
Succes

Vezi sa nu masori curentul tot asa si in alte situatii , ca s-ar putea sa-ti "sara" cablurile "in aer" ca sunt subtiri de obicei.
cristi05
Ai mare dreptate admac in legatura cu traful, am prea mari asteptari de la el. Asa este o infasurare 2x18 si una de 12v. Ce reprezinta rezistentele alea 0,1ohmi/ 5w?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.