incarcator telefon la bicicleta

lordoftheshima

Buna .
Am o problema shi cateva ideei si vreau sa ma ajutati sa o aleg pe cea mai buna
Cum pot sa fac un incarcator pt un telefon mobil care sa-l pot utiliza cand sunt departe de o priza 220v.
Telefonul (Pocket-PC) in general i-l incarc prin mufa USB (5v) .Problema e cand sunt plecat cu bicicleta mai mult de 2 zile (cat tzine bateria ) nu pot sa i-l incarc....
Cateva ideei:
1.am un acumulator 12v 7,2 A Dar i-mi lipseste un regulator tensiune (dioda zenner sau tranzistor)
2. pot sa folosesc 3 acumulatori R6 (1,5v 1200mh) dar cred ca nu fac fata
3 pot sa folosesc 2 grupuri de 3 acumulatori R6 legate in paralele
4.pot sa folosesc acumulatorul 12v cu un incarcator de masina dar nu stiu daca se gaseste in comert cu mufa USB

Sper ca se intelege ceia ce vreau eu...si sunt deschis la orice alta idee numai sa fie simpla ...nu cu CI sau ca alte chestii dificile.
Multumesc
mihai!

Sau poti foarte simplu,oriunde ai fi plecat,cand intri undeva sa bei o cafea,rogi pe cei de acolo sa iti pui si tu telefonul la incarcat.
Asta ca sa nu te complici.

Daca esti genul care iti face placere sa concepi un dispozitiv,imi cer scuze ca ti-am stricat topicul si sunt sigur ca vor veni idei...

lordoftheshima

Da dar cat poti sa stai la o cafea...2-3 ore...?
apoi unde merg de regula eu...prin munti stau departe de civilizatie..
multumesc totusi de idee
Campers
vezi ca sunt pe net niste chestii care incarca telefonu' dintr-o baterie d-aia de ceas de perete
merge si pe acumulatori

is vreo 30-35 lei .
ma interesau si pe mine intr o vreme sa am unu in masina ..ca e bun de avut..

LE : uite , dintr-asta http://images.google.ro/images?hl=ro&q...sa=N&tab=wi
planner26
Ar fi o solutie mult mai simpla, dar nu cred ca iti surade ideea! Cumpara-ti mai multi acumulatori de rezerva (2.3.4), si cand se termina, unul din ei, introduci un alt acumulator. Macar pana seara, cand cred ca tragi undeva la un adapost, si acolo il poti incarca pe cel descarcat! Fiecare acumulator trebuie pastrat in cutiuta de carton(subtire), pentru a nu se descarca repede, pana ii vine randu' sa fie introdus in pocket pc!
lordoftheshima

Buna ideea.... dar cred ca device-urile sunt chiar doar pt urgenta adica te tine incarcat numai pt sa dai un telefon
nu sunt in Ro am sa caut ceva asemanor pe e-bay sa incerc

la 30 euro cat costa un acumulator nu prea se merita
Dani70
Trebuie sa fie in comert incarcator de masina cu mufa mini usb . Cred ca asta ar fi solutia cea mai simpla daca tot ai acumulatorul de 12V.

lordoftheshima
am sa caut dar conteaza ca acumulatorul meu e pe 7A si nu pe 40si cevaA cat e la masina?
Campers
amperii cu cat is mai multi , cu atat are mai multa capacitate de stocare (deci cu cat is mai multi , cu atat mai bine)

ar fi o idee buna si sa legi un incarcator auto direct pe baterie (eventual cu un intrerupator , sa nu stea mereu in "stres" ) , si sa iti incarci telefonu de pe baterie ..

apropo , ma indoiesc ca ai 7 amperi la bateria telefonului .
poate 1,2-1,5 ..
mihai!

Asta iti trebuie : Incarcator solar pentru telefoane mobile de marimea unui portofel, cu design elegant.
Poate fi folosit si pentru camere digitale, PDA-uri, MP3 playere, Ipod si altele
Specificatii tehnice:
-panel solar (monocristalin): 0,77 W
-baterie reincarcabila proprie (litiu): 3,7V 1200mAh
-cablu alimentare USB: 5V 500mA
-iesire DC: 5,5V 300mA
-timp de incarcare telefoane mobile: 2,5 ? 3 ore
-timp de incarcare baterie proprie: 10 ? 12 ore
-timp de incarcare baterie proprie folosind adaptorul: 3 ? 4 ore
Pachetul contine:
incarcatorul, cablu adaptor, cablu USB, 4 adaptoare pentru telefoane mobile
lordoftheshima

Scuza-ma vorbeam de acumulatorul de 12 v 7A ca acumulatorul telefonului are 1200mh

wow e chiar ceva care cred ca m-ar ajuta.....si e ecologic multumesc m-ai lovit unde ma doare bravo
Campers
ah , imi cer scuze .
ai specificat de la inceput , dar am uitat ..la cat de imprastiat am fost azi ..

da , va merge . un acumulator de 12v 7A "full" , iti va ajunge de vreo 5-6 incarcari a telefonului
lordoftheshima
Gata . M-am lamurit....multumesc la toti ,nu credeam ca o sa gasesc o solutie in o ora, dar acum ramane sa ma decid (sau decid bani din buzunar) care solutie o aleg 1 . cu incarcator masina si acumulator sau 2 . incarcator solar...
mihai!

Vezi ca gasesti si mai ieftin. La 50Ron. Eu ti-am dat primul link care mi-a picat in mana.
Puteti pune bani cei care plecati impreuna pe munte,sa il folositi impreuna ca incarcatorul este universal.
bit 61
CITAT (lordoftheshima @ 8th August 2009, 02:35) *
sau 2 . incarcator solar...

Cea mai buna varianta.
Il poti monta si pe casca (sapca) daca doresti si se incarca acumulatorul "din mers".
Bagi ceva la vena (cam ce folosesc smecherii in marea bucla) si dai pedale. wink.gif
Cred ca poti sa incarci vreo 5 acumulatori pina intervine oboseala. biggrin.gif
chilly willy
daca ai un "dinam" (de fapt alternator) la bicicleta care scoate 6v (cele mai comune) poti face un montaj foarte simplu de redresor cu dublarea tensiunii care o va aduce in jur de 14V redresati si dupa acest redresor conectezi un incarcator de masina (majoritatea tolereaza fluctuatii destul de mari ale tensiunii de intrare asa ca nu va fi problema daca tensiunea scade la 10v cand mergi incet sau creste la 18v daca ai viteza).Nu e nevoie de nici un acumulator. Cu putin bricolaj daca scoti incarcatorul din carcasa originala si bagi totul intr-un tub metalic (sa zicem de la un spray) si il fixezi de cadrul bicicletei cu niste coliere ceva poti obtine o bicicleta cu incarcator de telefon (sau invers). Cu panourile solare ieftine va dura foarte mult pana incarci telefonul (sunt facute de fapt din resturi de la celule solare sparte sau margini de la debitarea celulelor pentru panouri mari sau rebuturi care nu se incadreaza in parametri). Panourile de calitate cu randament bun costa mult si oricum energia pe care o furnizeaza e mica si sunt destul de fragile. De fapt panourile solare nu sunt ecologice intrucat energia investita in realizarea lor se recupereaza abia dupa cca 10 ani si modelele ieftine nu rezista atata.
rety
O varianta foarte apropiata postului precedent ar fi la adresa: http://blog.makezine.com/archive/2009/06/h...ne_charger.html
sau combinand un LM78O5 dupa celula de redresare dubla alternanta pentru a functiona si la viteze mai mici de rulare a bicicletei (iesi mai ieftin si e mai sigur). SUCCES
ungureanub
Eu am asa ceva: http://www.jawetec.de/index.php?content=bi...qm73106kdolbli0

Am incercat toate variantele, inclusiv solar, dar nici una nu a avut randamentul solutiei pe care o am acum.

Incarcatoarele alea solare nu sunt bune de nimic. Isi incarca acumulatorul, numai daca e soare full, si nu mergi pe la umbra.

Cea mai buna varianta este un hub-dinamo plus adaptorul de mai sus. De la 7km/h am deja 5v la 500 mA batut in cuie. In felul asta, cat e ziua de lunga, am Navi la bicicleta fara probleme.

Bafta!
ssilvviu
Ai nevoie de un regulator de tensiune de 5V si 4 diode, te costa maxim 10 lei si le gasesti pe la toate magazinele de componente electronice.
Bineinteles ca trebuie sa ai un dinam la bicicleta.
Cu diodele ai curent continuu si cu regulatorul obtii 5V stabilizati.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.