contestatie proces verbal

dany867

am fost implicat intr-un accident rutier din care au rezultat pagube materiale, am fost gasit vinovat de producerea accidentului si mi-sa suspendat permisul pe 30 de zile; am primit o dovada de circulatie valabila 15 zile. am depus contestatie impotriva procesului verbal, dovada de circulatie a expirat. intrebarile mele sunt : am primit citatie sa ma prezint la judecatorie in septembrie, daca nu scot alta dovada de circulatie pana la prima prezentare la judecatorie iar in accest timp au trecut cele 30 zile de suspendare a permisului se mai poate prelungi perioada de suspendare sau ramane valabila cea de pana la prima prezentare la judecatorie? pot sa imi iau permisul dupa cele 30 de zile? se poate decide anularea procesului verbal?
mihai!

Pentru 30 zile cred ca mai bine stateai linistit.

De ce nu ati fost la asigurator? Ce naiba ati cautat la politie?

spare-me
QUOTE (dany867 @ 8th August 2009, 00:19) *
am fost implicat intr-un accident rutier din care au rezultat pagube materiale, am fost gasit vinovat de producerea accidentului si mi-sa suspendat permisul pe 30 de zile; am primit o dovada de circulatie valabila 15 zile. am depus contestatie impotriva procesului verbal, dovada de circulatie a expirat. intrebarile mele sunt : am primit citatie sa ma prezint la judecatorie in septembrie, daca nu scot alta dovada de circulatie pana la prima prezentare la judecatorie iar in accest timp au trecut cele 30 zile de suspendare a permisului se mai poate prelungi perioada de suspendare sau ramane valabila cea de pana la prima prezentare la judecatorie? pot sa imi iau permisul dupa cele 30 de zile? se poate decide anularea procesului verbal?

cele 30 de zile incep dupa ce se pronunta instanta.
pana atunci iti iei permisul inapoi sau iti prelungesti dovada, dar stai si cu masina nereparata (daca nu o faci pe banii tai).
dany867
CITAT (mihai! @ 8th August 2009, 00:26) *
Pentru 30 zile cred ca mai bine stateai linistit.

De ce nu ati fost la asigurator? Ce naiba ati cautat la politie?

celalalt sofer implicat in accident si-a facut masina pe asigurarea mea. politia a venit pentru constatari. nu puteam sa stau linistit deoarece eu nu cred ca sunt de vina si pentru a-mi repara masina imi trebuie vreo 4000 euro si de ce sa o fac pe banii mei daca nu sunt vinovat
silviu_n
Pentru permis procedura este următoarea: te prezinți la judecătoria la care ai depus plângerea și soliciți eliberarea unui certificat de grefă - este un certificat care adeverește că tu ai contestat procesul-verbal și că există pe rol un proces care se va judeca în data de... ; certificatul de grefă îl depui la poliție care îți dă permisul înapoi. Dovezile nu se mai prelungesc.
În ce privește reparația, treburile sunt mai complicate pentru că tu vrei să-ți repari mașina pe RCA-ul celuilalt, pentru asta trebuie să aștepți pronunțarea iar asta va dura... Eu am contestat un PV în aprilie și nici acum nu s-a pronunțat, au fost două termene la care s-a amânat pentru lipsă procedură (nu au fost citate toate părțile - trebuiesc citate și societățile de asigurare întrucât sunt și ele parte în proces) și a doua oară pentru administrare probe. În cazul tău este de așteptat ca, în cazul în care să spunem ai avea câștig de cauză, asiguratorul celuilalt că facă recurs pentru că nu-i va conveni să plătească o sumă atât de mare.
Lucrurile ar fi mai simple dacă ai avea Casco pentru că ai deschide dosar de despăgubire la asiguratorul tău iar în caz că ți se dă dreptate în instanță acesta se va îndrepta împotriva asiguratorului căluilalt pentru a-și recupera banii.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.