curatare placa video

ovidiu77

Credeti ca e recomandat sa desfac placa video,s-o curat de praf pe dinauntru ?
E vorba de un Nvidia GTX 260. Pana acum cateva zile statea in idle undeva intre 43-45 grade,iar in full load,intre 72-75. Dupa ce opream jocul sau aplicatia care facea sa-i urce temperatura,revenea la 43-45 grade.
De cateva zile am observat ca,dupa ce opresc jocul,sta in idle intre 53-55 grade,si abia daca dau restart la computer,coboara la 43-44-45.
Ma gandeam ca poate s-a pus mult praf in interior,si ar fi bine s-o curat. Recomandati asa ceva ? Stiu ca garantia se pierde in cazul in care o deschid.
Sa fie vreun senzor de vina ? Nu inteleg de ce se "blocheaza" la 53-55 grade,cand coboara temperatura.
Banuiesc ca Everest n-are nicio treaba cu asta.
Astept sfaturile voastre,multumesc anticipat.
yo_cristi
QUOTE (ovidiu77 @ 7th August 2009, 15:17) *
Credeti ca e recomandat sa desfac placa video,s-o curat de praf pe dinauntru ?
E vorba de un Nvidia GTX 260. Pana acum cateva zile statea in idle undeva intre 43-45 grade,iar in full load,intre 72-75. Dupa ce opream jocul sau aplicatia care facea sa-i urce temperatura,revenea la 43-45 grade.
De cateva zile am observat ca,dupa ce opresc jocul,sta in idle intre 53-55 grade,si abia daca dau restart la computer,coboara la 43-44-45.
Ma gandeam ca poate s-a pus mult praf in interior,si ar fi bine s-o curat. Recomandati asa ceva ? Stiu ca garantia se pierde in cazul in care o deschid.
Sa fie vreun senzor de vina ? Nu inteleg de ce se "blocheaza" la 53-55 grade,cand coboara temperatura.
Banuiesc ca Everest n-are nicio treaba cu asta.
Astept sfaturile voastre,multumesc anticipat.

Pai dc sa se piarda garantia ? Are vreun sigiliu ceva ? Daca o desfaci cu grija si o pui la loc fara sa se cunoasca nu se intampla nimic !

ovidiu77
CITAT (yo_cristi @ 7th August 2009, 16:22) *
Pai dc sa se piarda garantia ? Are vreun sigiliu ceva ? Daca o desfaci cu grija si o pui la loc fara sa se cunoasca nu se intampla nimic !

N-am desfacut niciodata o placa video. Ma gandeam ca,dupa ce-o deschid,desurubez alea 6 suruburi,sa nu fie problema cand o "asamblez" la loc. biggrin.gif
Oricum,trebuie sa incerc. O fac foarte foarte incet si cu multa atentie.
Dic1
Poate ca s-a mai incalzit in casa...
freetools
nu desface coolerul de pe placa ca pierzi garantia.
vezi ca unele placi ( adica majoritatea) au sigiliu pe un surub si se cunoaste daca il desfaci.
ovidiu77
Tocmai am terminat de curatat,am desfacut-o ( coolerul l-am lasat asa cum era ) si am curatat de praf. Erau multe "cocoloashe" de praf in interiorul placii. O am doar de 4-5 luni ,am cumparat-o noua.
Am curatat cu o pensula foarte subtire,peste tot pe unde am putut ajunge. Am schimbat si pasta termoconductoare de pe GPU,era cam uscata cea din fabricatie. La urma urmei,nici nu stiu ce pasta se pune din fabricatie,ma gandesc ca e ceva ieftin,tinand cont ca se produc "pe banda rulanta". ( Rog pe cine se pricepe,sa-mi dea un sfat pt o pasta termoconductoare,buna)
Am pus "akasa" ,la fel am si pe CPU. Sper ca nu are nimic daca aceeasi pasta am pus-o si la GPU.
Dupa ce am terminat ce curatat, (GPU /CPU/ si restul de componente) am stresat placa video si procesorul,cu Sandra,si cateva jocuri,precum Crysis Warhead,Call of Duty Wow,Stalker Clear Sky,etc.
Dupa ce am terminat de "stresat" am urmarit cum se comporta scaderile de temperaturi. In full load,70 grade -GPU,cooler stock,in idle,dupa aprox. 2 minute,41 grade.
CPU-cooler stock,in full load,49,in idle 32. ( Intel 7 ,la 2,66 Ghz )
Sunt multumit acum. Singurul dezavantaj la computer e " asipratorul de praf " biggrin.gif dar odata la cateva luni am sa-l curat de praf.
Imi cer mii de scuze,abia acum am observat. Am scris ca am Nvidia GTX 260. Am gresit. E Nvidia GTX 285.
ovidiu77
CITAT (ovidiu77 @ 7th August 2009, 19:08) *
Tocmai am terminat de curatat,am desfacut-o ( coolerul l-am lasat asa cum era ) si am curatat de praf. Erau multe "cocoloashe" de praf in interiorul placii. O am doar de 4-5 luni ,am cumparat-o noua.
Am curatat cu o pensula foarte subtire,peste tot pe unde am putut ajunge. Am schimbat si pasta termoconductoare de pe GPU,era cam uscata cea din fabricatie. La urma urmei,nici nu stiu ce pasta se pune din fabricatie,ma gandesc ca e ceva ieftin,tinand cont ca se produc "pe banda rulanta". ( Rog pe cine se pricepe,sa-mi dea un sfat pt o pasta termoconductoare,buna)
Am pus "akasa" ,la fel am si pe CPU. Sper ca nu are nimic daca aceeasi pasta am pus-o si la GPU.
Dupa ce am terminat ce curatat, (GPU /CPU/ si restul de componente) am stresat placa video si procesorul,cu Sandra,si cateva jocuri,precum Crysis Warhead,Call of Duty Wow,Stalker Clear Sky,etc.
Dupa ce am terminat de "stresat" am urmarit cum se comporta scaderile de temperaturi. In full load,70 grade -GPU,cooler stock,in idle,dupa aprox. 2 minute,41 grade.
CPU-cooler stock,in full load,49,in idle 32. ( Intel 7 ,la 2,66 Ghz )
Sunt multumit acum. Singurul dezavantaj la computer e " asipratorul de praf " biggrin.gif dar odata la cateva luni am sa-l curat de praf.
Imi cer mii de scuze,abia acum am observat. Am scris ca am Nvidia GTX 260. Am gresit. E Nvidia GTX 285.

Asadar,imi recomandati, va rog, o pasta termoconductoare,buna ? Atat pt CPU cat si pt GPU. Mersi.

zaply94
Uite aici o pasta termoconductoare de caputate ! ce buna, pretul e mai nasol !
true999
Cam la ce intervale de timp e bine sa schimb pasta termoconductoare,pe CPU + GPU ? Intel 7 920 + GTX 285.
La 3-4 luni ar fi ok ? Folosesc PC-ul zilnic,minim 10 ore.
Multumesc,astept niste sfaturi.
IdI1

Daca ai aplicat o pasta termoconductoare de calitate nu mai este nevoie sa o schimbi. Sunt unele paste termoconductoare care dupa cateva zeci de ore de functionare ajung la performanta maxima, nu imediat dupa ce sunt aplicate. Este normal sa gasesti pasta termoconductoare " mai uscata" pentru ca unele paste termoconductoare sunt vascoase. Daca vrei sa afli mai multe despre pastele termoconductoare actuale iti recomand acest link
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.