cum e apa la mal ?

virtualx

salutare!

cine a fost pe la mamaia, eforie, costinesti - acum de curand?

... cum e apa ? am auzit ca e cu ierburi, viermisori, diverse chestii la mal .... etc. etc.

ps.cei care vor sa raspunda ceva de genul " e uda" ii rog sa se abtina wink.gif
aleksutzu07
E ok in Mangalia.

sagittaria
Marea e, super faina..calda cu valuri inspumate ce te inconjoara..odata ce te avanti..in larg.In concluzie, e bine..chiar daca la mal..intampini o mica..bariera de alge..Merita sa te risti..ce poate fi..mai rau..de atat..? Asadar, marea..te asteapta..
virtualx
ok, multumesc - bariera de alge .... altcineva ? smile.gif
A_Ionut
Depinde unde te duci. Sunt zone si zone. Si nu ma refer la statiuni diferite cat si la aceeasi statiune. In mamaia cel putin sunt zone unde gasesti alge si zone unde nu sunt.
La urma urmei nu patesti nimic de la ele. Faci 2 pasi mai spre larg si te bucuri de mare.
Vrei apa limpede...mergi la piscina.
jay333
In general, apa la mal sau mai in larg este uda. Pentru cei care se sperie de flora si fauna marina exista piscine.
PS: Marea noastra e un rahat, incepand de la calitatea apei si plajelor si terminand cu calitatea serviciilor si oamenilor. Dati banii vostri turcilor, grecilor, italienilor, tailandezilor ca-i merita mult mai mult.
d4m4g3
CITAT (virtualx @ 4th August 2009, 18:21) *

La Mamaia sunt alge destule in apa, la mal.
In Costinesti nu sunt alge, dar sunt pietre la mal de iti rupi picioarele in ele.
La Eforie erau niste alge, parca. Alge multe sunt si la Vama Veche.

Iar de curata, nu prea e foarte curata nicaieri. Dar in Mamaia e mai murdara decat in Costinesti.

virtualx
multumesc pentru raspunsurile la subiect si multumesc si celor care vorbesc si infloresc forumul asta degeaba smile.gif

topicul este justificat pentru ca vreau sa ma mai duc o saptamana la noi la mare dar "m-am speriat" de stirile astea si ca toata lumea zice ca-s alge peste tot

ps. tocmai ca de piscina sunt satul, in antalya am intrat doar de 2 ori in mare, restul la piscina aici http://www.delphindiva.com/index.php?page=foto
HLG
QUOTE (d4m4g3 @ 5th August 2009, 12:05) *
In Costinesti nu sunt alge, dar sunt pietre la mal de iti rupi picioarele in ele.

Gresit, in Eforie sud sunt pietre la mal...si chiar mi-am spart o vene la picior in 2007 si in 2009 in cam acelasi loc s-a lovit fratemiu la picior.

Cum a zis si cineva mai sus, depinde si de zona din statiune, nu neaparat de statiune.
Mamaia e ok daca vrei apa curata (fata de restul) dar si mica la mal, costinesti e marfa ca e plin de tineret ca si eforie sud.
Restul nu le stiu ca nu le-am mai frecventat de mult timp.

PS: have a nice time.
d4m4g3

CITAT (HLG @ 5th August 2009, 22:57) *
Gresit, in Eforie sud sunt pietre la mal...si chiar mi-am spart o vene la picior in 2007 si in 2009 in cam acelasi loc s-a lovit fratemiu la picior.

Cum adica gresit nene?
Pui la indoiala ceea ce am vazut si simtit chiar eu cu nici o saptamana in urma?
Da, depinde de locul din statiune, dar este perfect corect si real ceea ce am spus.

In Mamaia nu am vazut apa curata, si am fost vreo 4-5 ani la rand pana in urma cu vreo 3 ani, o groaza de timp, prin mai toata statiunea. Am fost si anul acesta.
In Costinesti nu-mi place ca acel tineret este mult prea nebun, prea multa betie, prea multa prostie din partea fetelor.
Dar suntem offtopic.

Vorbeam de apa, si am relatat destul de ok cum stau lucrurile acum.
Cunosc toate statiunile, aproape in fiecare am am facut tur, prin toate, chiar de am stat intr-un singur loc.
HLG
QUOTE (d4m4g3 @ 5th August 2009, 23:32) *

Nu pun la indoiala ce ai zis, ca esti mai mare in grad ca mine tongue.gif dar pietricelele din costinesti nu se compara cu "cataroaiele" din eforie.
Deja suntem off-topic biggrin.gif
LE: PS: am scris ca am fost in 2009 pe litoral, dar nu am specificat ca am fost acum 1 saptamana jumate, deci cunosc si eu zona biggrin.gif

Sfatul meu, fa un tur al litoralului si unde iti place cum arata apa la mal te opresti acolo.
d4m4g3
Nu, sa lasam gradul, ca n-are de a face... Doar ca stiu prea bine, chiar si eu m-am lovit la picior in Costinesti acum vreo 5 zile, nu sunt pietricele, sunt pietre mari pe o portiune apropiata de mal.
Mai in larg nu sunt cataroaie asa, dar oricum.

Intr-adevar, daca se merge cu masina in concediu la mare, cel mai ok e sa se treaca prin toate statiunile. Cu trenul e mai greu...
jay333
CITAT (virtualx @ 5th August 2009, 22:41) *
multumesc pentru raspunsurile la subiect si multumesc si celor care vorbesc si infloresc forumul asta degeaba smile.gif

topicul este justificat pentru ca vreau sa ma mai duc o saptamana la noi la mare dar "m-am speriat" de stirile astea si ca toata lumea zice ca-s alge peste tot

ps. tocmai ca de piscina sunt satul, in antalya am intrat doar de 2 ori in mare, restul la piscina aici http://www.delphindiva.com/index.php?page=foto

Daca-ti place marea, intri oricum in apa, cu sau fara alge. Ultima data cand am fost erau numai meduze micute dar destul de multe incat sa le simti permanent. Si m-am balacit fara nicio problema.
Cat despre partea cu infloritul, cred ca nu prea ai nimerit-o. Raman la ideea ca cineva care se duce de buna voie la marea noastra accepta conditiile infecte, de la apa si pana la ... cum spuneam mai sus. E ca un copil urat: chiar daca e cel mai urat din lume, nu poti sa nu-l iubesti pentru ca nu ai altul.
Mandelu
flora marina e cu atat mai puternic dezvoltata cu cat e mai cald, deci in lunile de vara, iar august e printre ele, algele se inmultesc puternic. e destul de zis precis daca vei gasi tu alge sau nu intr-o anumita statiune si perioada de timp, pt ca unele mai sunt curatate (plajele adica) iar uneori mai vine cate o furtuna, le mai arunca pe mal si tot asa. eu anul trecut am fost ultima oara la marea noastra, la mamaia, si m-am ingrozit parca era o supa de stevie sau de loboda verde, asa de plina era pana ajungea apa la piept (adica mergeai de te lua gaia). asta e situatia, normal ar fi sa curete la mal.
liv3008
Am si eu o intrebare in Bulgaria aprope de Vama la Krapets de ex. (tot Marea Neagra) de ce nu sunt alge ca la noi???? De ce la ei vin delfinii aproape de mal (la pescuit desigur) si la noi nu?
GTFMIOFE
CITAT (liv3008 @ 6th August 2009, 10:21) *
Am si eu o intrebare in Bulgaria aprope de Vama la Krapets de ex. (tot Marea Neagra) de ce nu sunt alge ca la noi???? De ce la ei vin delfinii aproape de mal (la pescuit desigur) si la noi nu?

pentru ca bulgarii investesc niste banuti in curatatul apei, in niste plase care se monteaza in larg pt a impiedica invazia algelor!
la noi NU se investeste nici macar un leu! la noi se FURA! strangi un ban tot anul, dupa care l cheltui cu nonsalanta pe nimic! asta e cruntul adevar!
succesuri wink.gif
k0rtezo
Sa vezi si ce mirosuri te asteapta cand intrii in Mamaia sleep.gif
liv3008
QUOTE (GTFMIOFE @ 6th August 2009, 11:48) *
pentru ca bulgarii investesc niste banuti in curatatul apei, in niste plase care se monteaza in larg pt a impiedica invazia algelor!
la noi NU se investeste nici macar un leu! la noi se FURA! strangi un ban tot anul, dupa care l cheltui cu nonsalanta pe nimic! asta e cruntul adevar!
succesuri wink.gif

Asa este la noi se FURA foarte mult..tot respectul pentru bulgari (nu sunt fanul lor ca au si ei atatea lipsuri), dar totusi stiu sa-si "vanda" turismul... Prefer Bulgaria ca litoral cand este de un munte sau o delta aleg Roamnica. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
GTFMIOFE
CITAT (liv3008 @ 6th August 2009, 11:52) *
Asa este la noi se FURA foarte mult..tot respectul pentru bulgari (nu sunt fanul lor ca au si ei atatea lipsuri), dar totusi stiu sa-si "vanda" turismul... Prefer Bulgaria ca litoral cand este de un munte sau o delta aleg Roamnica. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

din pacate nu stim sa vindem frumusetile tarii! problema la noi este ca vrem sa ne imbogatim repede, intr un sezon. la ei este invers, prefera sa mearga pe preturi mici pt a te castiga ca si client, poate vii si la anul, poate faci reclama buna rudelor, cunostintelor etc.
din pacate doar weekendurile le am alocate pt romanica, in rest, vacantele doar afara!
succesuri, vorba unui contemporan in viata! biggrin.gif
virtualx
ok.. despre apa la mal mi-am format o idee , nu eu sunt problematic ci sotia biggrin.gif ,

la bulgari m-am uitat si eu , nu am fost niciodata, dar dehh sunt un pic mai comod ,

asa ca eu cred ca o sa o iau din statiune in statiune si unde ne place ne oprim ...

ps. sunt sigur ca o sa dau peste jeg mare si gros oriunde pe litoralul romanesc, pe mine ma interesa apa smile.gif
multumesc celor care au raspuns, daca vedeti un bugatti veyron pe A2 eu sunt / i wish tongue.gif topic closed

GTFMIOFE
te duci sa i faci baita in marea neagra? biggrin.gif
virtualx
biggrin.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.