vaslica1
3rd August 2009, 11:18
povestea este urmatoarea:
Schimbam amandoi directia de mers spre dreapta, de pe o strada cu sens unic, eu fiind pe interior. Am fost acrosat lovindu-mi aripa din stanga, bara, farul etc etc.
la constatare, politia mi-a dat mie dreptate iar pe ea a amendat-o.
urmarea: ea a facut contestatie, iar acum sunt chemat la judecatorie.
intrebarile mele: Pentru ce ma cheama acolo? cat de pregatit trebuie sa merg acolo? ce se intampla daca judecatorul declara nul procesul verbal? ce trebuie sa fac daca imi dau mie dreptate?
Aveti alte sfaturi......le astept.
O zi buna!
Campers
3rd August 2009, 11:29
te o fi acrosat ea de acrosat , dar eu stiu ca daca lovesti cu fata , ori esti vinovat..ori puteai macar sa eviti impactul ..
nu stiu ce sa zic ..
succes
vaslica1
3rd August 2009, 11:37
CITAT (Campers @ 3rd August 2009, 12:29)

te o fi acrosat ea de acrosat , dar eu stiu ca daca lovesti cu fata , ori esti vinovat..ori puteai macar sa eviti impactul ..
nu stiu ce sa zic ..
succes
Lovitura a venit din lateral, ea nerespectand directea ei de mers, practic a intrat pe banda mea , iar bara a smuls-o, atunci cand a lovit aripa iar eu nu am putut evita pt ca am intrat cat de mult am putut in bordura.
oricum merci
SPF
3rd August 2009, 11:39
Pai din punctul tau de vedere soferul celalalt a luat curba prea strans, din punctul de vedere al celuilalt sofer tu ai luat curba prea larg. Daca nu erau benzi delimitate in mod vizibil, cam greu de demonstrat care ce a facut. Posibil sa se lase cu culpa comuna.
vaslica1
3rd August 2009, 11:45
CITAT (vaslica1 @ 3rd August 2009, 12:37)

Lovitura a venit din lateral, ea nerespectand directea ei de mers, practic a intrat pe banda mea , iar bara a smuls-o, atunci cand a lovit aripa iar eu nu am putut evita pt ca am intrat cat de mult am putut in bordura.
oricum merci

In regula, deci se va pleaca de la premisa de culpa comuna.
ce se va face in continuare? Ea contesta procesul verbal intocmit de politie.
daca cumva judecatorul schimba decizia politiei, cum se va proceda?
Nu inteleg aspectele juridice si nu am gasit pe forum un caz asemanator
multumesc.
P.S. respectiva avea CASCO pe masina, daunele nu sunt insemnate, ea are permisul in buzunar, singururl lucru care l-a pierdut a fost o amnenda de 60 RON
concluzia: se pare ca am de a face cu o "procesomana".
SPF
3rd August 2009, 11:50
Soferul celalalt pierde mai mult de 60 de lei daca isi asuma vinovatia. Plateste prima de asigurare mult mai mare in viitor si ajunge si intr-o baza de date comuna cu accidentul respectiv. Nu e tocmai placut.
vaslica1
3rd August 2009, 11:55
CITAT (SPF @ 3rd August 2009, 12:50)

Soferul celalalt pierde mai mult de 60 de lei daca isi asuma vinovatia. Plateste prima de asigurare mult mai mare in viitor si ajunge si intr-o baza de date comuna cu accidentul respectiv. Nu e tocmai placut.
ok
La ce trebuie sa ma astept eu la tribunal?
repet: pe baza schitei accidentului ( pe care a semnat-o ca fiind de acord cu ea), politia a stabilit ca este vinovata. A semnat si procesul verbal insa scris ca "nu este de acord cu cele scrise in PV"
Am deschis acest topic pentru a intreba:
la ce sa ma astept la tribunal? imi poate impartasi cineva din experientele proprii, sau din auzite?
Multumesc inca odata.
Emcede
3rd August 2009, 12:02
Vezi intai ce anume contesta.
vaslica1
3rd August 2009, 12:07
CITAT (Emcede @ 3rd August 2009, 13:02)

Vezi intai ce anume contesta.
contesta procesul verbal incheiat cu politia, iar eu banuiesc ca sunt chemat ca parte implicata.
Emcede
3rd August 2009, 12:12
Pai daca judecatorul ii da dreptate, adica anuleaza procesul verbal, ramane sa-ti achiti singur reparatiile cel mai probabil.
_Smiley_
3rd August 2009, 12:13
sunt multe lucruri pe care le poate contesta:
-vinovatia ei (poate crede ca e nevinovata)
-corectitudinea completarii PV-ului (e si asta un motiv de anulare)
-corectitudinea incadrarii faptei de catre politisti
-corectitudinea pedepsei aplicate (poate sustine ca merita o pedeapsa mai blanda)
etc
unele din aceste lucruri te pot implica si pe tine (daca e gasita nevinovata, o sa fie mai complicat sa-ti repari masina pe RCA-ul ei), altele nu (daca vrea pedeapsa mai mica, de exemplu).
mergi la judecatorie si afla ce anume vrea respectiva.
vaslica1
3rd August 2009, 12:25
CITAT (Emcede @ 3rd August 2009, 13:12)

Pai daca judecatorul ii da dreptate, adica anuleaza procesul verbal, ramane sa-ti achiti singur reparatiile cel mai probabil.
Pai nu e bine!
pentru ca cineva trebuie sa fie devina. Ori o persoana ori amandoua. si nu cred ca judecatorul are competenta de a stabili cine este devina.
Nu stiu sigur, insa dau si eu cu presupusul. Nici macar nu stiu daca o contestatie de contraventie auto este rezolvata de un judecator
CITAT (_Smiley_ @ 3rd August 2009, 13:13)

sunt multe lucruri pe care le poate contesta:
-vinovatia ei (poate crede ca e nevinovata)
-corectitudinea completarii PV-ului (e si asta un motiv de anulare)
-corectitudinea incadrarii faptei de catre politisti
-corectitudinea pedepsei aplicate (poate sustine ca merita o pedeapsa mai blanda)
etc
unele din aceste lucruri te pot implica si pe tine (daca e gasita nevinovata, o sa fie mai complicat sa-ti repari masina pe RCA-ul ei), altele nu (daca vrea pedeapsa mai mica, de exemplu).
mergi la judecatorie si afla ce anume vrea respectiva.
luand cazurile cele mai defavorabile pentru mine: si anume contestarea deciziei politiei de a fi vinovata, intrebarea este,
cat de pregatit trebuie sa merg eu acolo? poate aduce "martoiri fictivi?"
judecatorul poate schimba o decizie a politiei?
cat de greu poate dovedi ea ca a avut dreptate (pe schita accidentului anexata la dosar am semnat amandoi ca fiind de acord cu ea, cu locul si cu felul in care ne-am lovit).
Poate par stupide intrebarile mele, insa e prima data cand mi se intampla asa ceva. Imi este frica sa nu-mi impute ceva, sau mai stiu eu ce sa minta, sau mai stiu ce.....nu-mi pot da seama ce s-ar putea intampla.
Emcede
3rd August 2009, 12:28
In mod normal vine si echipajul de politie la proces. Nu cred ca poate aduce tipa martori fictivi, politistii ar putea nega prezenta lor la locul accidentului. Judectorul poate anula procesul verbal daca ar considera ca acesta nu indeplineste conditiile legale ( incadrarea faptei este gresita, sa zicem)
SupremaLexConsulting
3rd August 2009, 12:30
CITAT (vaslica1 @ 3rd August 2009, 12:18)

povestea este urmatoarea:
Schimbam amandoi directia de mers spre dreapta, de pe o strada cu sens unic, eu fiind pe interior. Am fost acrosat lovindu-mi aripa din stanga, bara, farul etc etc.
la constatare, politia mi-a dat mie dreptate iar pe ea a amendat-o.
urmarea: ea a facut contestatie, iar acum sunt chemat la judecatorie.
intrebarile mele: Pentru ce ma cheama acolo? cat de pregatit trebuie sa merg acolo? ce se intampla daca judecatorul declara nul procesul verbal? ce trebuie sa fac daca imi dau mie dreptate?
Aveti alte sfaturi......le astept.
O zi buna!
Daca ai primit citatie de la Judecatorie trebuia sa iti comunice si contestatia. Daca ai primit si contestatia, trebuie sa revii cu amanunte pentru a putea primi un raspuns la intrebarea ta.
vaslica1
3rd August 2009, 12:38
CITAT (SupremaLexConsulting @ 3rd August 2009, 13:30)

Daca ai primit citatie de la Judecatorie trebuia sa iti comunice si contestatia. Daca ai primit si contestatia, trebuie sa revii cu amanunte pentru a putea primi un raspuns la intrebarea ta.
am primit doar citatie!
defapt am sa ma duc acasa sa o citesc
iar maine revin cu textul integral
SupremaLexConsulting
3rd August 2009, 12:55
CITAT (vaslica1 @ 3rd August 2009, 13:38)

am primit doar citatie!
defapt am sa ma duc acasa sa o citesc
iar maine revin cu textul integral
Astept detalii maine. In situatia in care nu ai primit contestatia, va trebui sa te duci sa faci o copie de la Judecatorie,( asta daca intre data primirii citatiei si data termenului de judecata sunt mai mult de 15 zile) sau la primul termen sa ceri judecatorului sa ti-o comunice si sa iti acorde un termen pentru pregatirea apararii.
vaslica1
3rd August 2009, 13:01
CITAT (SupremaLexConsulting @ 3rd August 2009, 13:55)

Astept detalii maine. In situatia in care nu ai primit contestatia, va trebui sa te duci sa faci o copie de la Judecatorie,( asta daca intre data primirii citatiei si data termenului de judecata sunt mai mult de 15 zile) sau la primul termen sa ceri judecatorului sa ti-o comunice si sa iti acorde un termen pentru pregatirea apararii.
mi se pare foaaarte complicat.
daca e asa complicat, cu aparare, avocati, etc etc mai bine imi bag picioarele pt 3000 de ron cat m-a costat reparatia iar ei am sa-i dau RCA-ul sa se spele pe cap cu el.
Insa am sa ma duc sa vad ce se intampla. Maine am sa aduc ce am primit de la tribunal si am sa dau citire exact.
Mig VWFan
3rd August 2009, 13:52
Deci ea a facut dreapta fiind pe banda 2 ? Daca da, nu vad ce are de contestat, e vinovata.
vaslica1
3rd August 2009, 13:58
CITAT (Mig VWFan @ 3rd August 2009, 14:52)

Deci ea a facut dreapta fiind pe banda 2 ? Daca da, nu vad ce are de contestat, e vinovata.
imi pot da seama, ca barbati-su mai avea putin si o "umfla" acolo. Am incercat sa discut cu el si sa-i explic ca se poate intampla insa era sa mi-o iau si eu.
cert este ca RCA-ul ei nu ma despagubeste decat dupa ce se solutioneaza "cazul". Ghinionul a fost sa dau peste niste "nebuni", pentru ca in mod normal era un "caz" care se termina la bere, facand has de necaz.
faza tare a fost ca ea a facut schita, ea a semnat-o, am semnat si eu ca sunt de acord cu schita facuta de ea, si cand a zis ca ea e vinovata, a zis ca nu mai e de acord.
)
SPF
3rd August 2009, 13:58
Ete na. Daca o sosea cu doua benzi este perpendiculara pe alta sosea cu doua benzi, ai voie sa faci dreapta de pe banda 2 a soselei de pe care vii, pe banda 2 a soselei pe care intri. Evident, trebuie sa fie clar demarcate benzile. Daca carosabilul nu este marcat, nu se considera a fi mai multe benzi pe un sens de mers.
Emcede
3rd August 2009, 14:07
Depinde de indicatoare, daca pe banda a doua iti arata obligatori inainte sau la stnaga ce faci?
vaslica1
3rd August 2009, 14:09
CITAT (SPF @ 3rd August 2009, 14:58)

Ete na. Daca o sosea cu doua benzi este perpendiculara pe alta sosea cu doua benzi, ai voie sa faci dreapta de pe banda 2 a soselei de pe care vii, pe banda 2 a soselei pe care intri. Evident, trebuie sa fie clar demarcate benzile. Daca carosabilul nu este marcat, nu se considera a fi mai multe benzi pe un sens de mers.
de acord, insa nu era cazul aici. se intra de pe o alee pe bd Dr Taberei. ambele fiind marcate corespunzator. Cert este ca politia a stabilit cine este vinovat.
Intrebarile mele sunt legate de "ce anume se poate intampla de aici incolo, si ...la ce sa ma astept la tribunal?
si daca aveti ceva sfaturi.
multumesc
tchoara
3rd August 2009, 16:17
CITAT (SPF @ 3rd August 2009, 14:58)

Nu nu, la dreapta se face de pe banda 1, nu conteaza cate benzi sunt pe strada ta sau cate sunt pe strada pe care urmeaza sa intri. Pentru ca daca aplici principiul enuntat de tine, atunci venind pe Splaiul Independentei dinspre Unirii, la Eroilor ai avea voie sa faci dreapta de pe banda 3, cu conditia sa te incadrezi tot pe banda 3 pe Calea Stirbei Voda ceea ce este o nebunie. IN PRACTICA, asa se procedeaza, sunt de acord cu tine! In practica se face dreapta sau stanga si taind cate 3-4 benzi, cu incadrarea corespunzatoare pe noua artera (exemplu - piata Jose Rizal, cum vii dinspre Razoare si faci stanga spre Marriot), insa regulamentar este asa:
- drum cu o banda pe sens: orice directie
- drum cu doua benzi pe sens: banda 1 face inainte sau dreapta, banda 2 face inainte sau stanga
- drum cu trei sau mai multe benzi pe sens: banda 1 face dreapta, benzile din mijloc merg inainte, banda de langa axul drumului face la stanga.
Situatii exceptie:
- cand benzile nu sunt trasate, si deci se considera o singura banda
- cand benzile sunt marcate cu indicatoare (cum este cazul la iesirea din pasajul Lujerului spre Mall Plaza, cand se face la stanga pe Bvd Timisoara, banda de langa axul drumului este marcata "la stanga" iar urmatoarea este "inainte sau la stanga", deci se poate face stanga de pe doua benzi).
Daca femeia a facut dreapta de pe banda 2, vasilica putea sa mearga si inainte ca nu are nicio importanta, femeia trebuia sa-i dea prioritate. Cu atat mai mult cu cat femeia a dat o declaratie si a a facut si schita pe care a semnat.
Vasilica - du-te la termen si cand ti se acorda cuvantul pe fond, explica ce s-a intamplat si n-o sa fie nicio problema. Da, ea poate sa vina cu martori, se pot intampla multe, dar nu cred sa te scoata pe tine vinovat. Poate doar sa-si reduca pedeapsa sau sa schimbe incadrarea faptei, dar avand in vedere ca ambele au fost usoare (nici permis luat, nici amenda mare), sincer nu stiu pentru ce se judeca.
Tu o sa fii introdus in cauza ca intervenient pe og 2/2001, mergi la Arhiva si consulta dosarul, vezi cum si-a formulat ea contestatia si ce pretentii are. Eu zic sa stai linistit.
vaslica1
4th August 2009, 10:30
CITAT (tchoara @ 3rd August 2009, 17:17)

Nu nu, la dreapta se face de pe banda 1, nu conteaza cate benzi sunt pe strada ta sau cate sunt pe strada pe care urmeaza sa intri. Pentru ca daca aplici principiul enuntat de tine, atunci venind pe Splaiul Independentei dinspre Unirii, la Eroilor ai avea voie sa faci dreapta de pe banda 3, cu conditia sa te incadrezi tot pe banda 3 pe Calea Stirbei Voda ceea ce este o nebunie. IN PRACTICA, asa se procedeaza, sunt de acord cu tine! In practica se face dreapta sau stanga si taind cate 3-4 benzi, cu incadrarea corespunzatoare pe noua artera (exemplu - piata Jose Rizal, cum vii dinspre Razoare si faci stanga spre Marriot), insa regulamentar este asa:
- drum cu o banda pe sens: orice directie
- drum cu doua benzi pe sens: banda 1 face inainte sau dreapta, banda 2 face inainte sau stanga
- drum cu trei sau mai multe benzi pe sens: banda 1 face dreapta, benzile din mijloc merg inainte, banda de langa axul drumului face la stanga.
Situatii exceptie:
- cand benzile nu sunt trasate, si deci se considera o singura banda
- cand benzile sunt marcate cu indicatoare (cum este cazul la iesirea din pasajul Lujerului spre Mall Plaza, cand se face la stanga pe Bvd Timisoara, banda de langa axul drumului este marcata "la stanga" iar urmatoarea este "inainte sau la stanga", deci se poate face stanga de pe doua benzi).
Daca femeia a facut dreapta de pe banda 2, vasilica putea sa mearga si inainte ca nu are nicio importanta, femeia trebuia sa-i dea prioritate. Cu atat mai mult cu cat femeia a dat o declaratie si a a facut si schita pe care a semnat.
Vasilica - du-te la termen si cand ti se acorda cuvantul pe fond, explica ce s-a intamplat si n-o sa fie nicio problema. Da, ea poate sa vina cu martori, se pot intampla multe, dar nu cred sa te scoata pe tine vinovat. Poate doar sa-si reduca pedeapsa sau sa schimbe incadrarea faptei, dar avand in vedere ca ambele au fost usoare (nici permis luat, nici amenda mare), sincer nu stiu pentru ce se judeca.
Tu o sa fii introdus in cauza ca intervenient pe og 2/2001, mergi la Arhiva si consulta dosarul, vezi cum si-a formulat ea contestatia si ce pretentii are. Eu zic sa stai linistit.
Multumesc pentru incurajare.
Asa este: sunt chemat ca "intervenient". Insa ce se intampla daca judecatorul anuleaza procesul verbal?
Judecatorul are puterea de a schimba decizia politiei? sunt intrebari la care nu stiu sa raspund.
practic intr-o astfel de situatie trebbuie sa existe un vinovat nu? daca politia anuleaza proicesul verbal se va rejudeca cazul de catre politie sau de catre judecator? poate sunt intrebari stupide, insa sunt total nelamurit.
va multumesc
maktweet
4th August 2009, 12:07
Din cate stiu eu, in procesul verbal exista un loc unde semneaza martorii.
Nu vad cum ar mai putea aduce martori ulterior.
Gresesc?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.