Tzeapa Made in Romania pentru cei ce suna din afara
Pagini: 1, 2

crriss

sun din afara tarii in romania, si dupa cum am scris in descrierea topicului, asta e ceea ce aud la 3-4 din 10 apeluri catre romania. o voce suava de curveta inregistrata, raspunde zicand de fiecare data acelasi lucru: "Alo, buna ziua. numai putin. te cauta cineva la telefon. poti sa vii ?" dupa care pauza cateva secunde, zgomot in fundal si abia se aude o manea de prost gust. de curiozitate odata am lasat telefonul deschis cateva minute bune sa vad cat au nesimtirea sa o tina asa. dupa aprox 2 minute, a spus "hai mai repede" pe urma din nou liniste. dupa alte 2 minute la fel.
e clar ca e o tzeapa. intrebarea e cine e in spatele ei si sub ce forma trage foloase din moment ce eu platesc pentru apel in afara tarii. am observat ca daca sun de pe tel. mobil, am cam 25% sanse sa se intample. daca folosesc vreun servici VOIP am 50-60% sanse. sunt curios daca careva dintre voi a patit la fel si cat de des. poate pare neinsemnat, dar unele apeluri costa chiar si un $ minutul. si poate e si ceva urgent, si nu am chef tocmai atunci sa ascult mesajul asta tampit care mai costa si bani pe deasupra. banuiesc ca nu este foarte greu de identificat ruta apelului si operatorii de comunicatii implicati, si asa se poate afla cui sa multumim.
un calcul simplu: daca sunt 2 milioane de romani afara si in fiecare zi suna doar un milion, si din milionul ala 300,000 o asculta pe curveta aia 2 minute in speranta ca de fapt o sa poata vorbi cu cel pe care l-a apelat de fapt, si costul mediu al minutului e 50c, asta inseamna 300,000 euro tzeapa pentru cei care apeleaza, in fiecare zi. 10 milioane pe luna, 120 mil. pe an.
Mosotti
1) fii coerent

2) un dracu suni?

crriss
CITAT (Mosotti @ 30th July 2009, 14:34) *
1) fii coerent

2) un dracu suni?

1) sunt coerent. daca nu, am sa rezum pentru cei care nu inteleg. iau telefonul in mana, formez numarul celui pe care vreau sa il sun si care locuieste in romania. apas tasta call. (de obicei un buton cu un receptor verde pe el) aud in difuzor tonurile DTMF, incepe sa sune telefonul, si dupa cateva secunde, raspunde domnisoara aia stimabila si spune: "Alo, buna ziua. numai putin. te cauta cineva la telefon. poti sa vii ?" pe urma liniste, zgomot slab in fundal si abia se aude o manea de prost gust.
2) sun in romania din afara tarii. nu sunt in romania. speram ca se deduce asta din ce am scris. trebuie cumva sa dau numele adresa, CNP si nr de tel. a celor pe care ii sun ? rude, prieteni, fosti colegi, si vreo 2 gagici.

inside_spy
Nu, nu mi s-a întâmplat asta niciodată și nici nu am auzit pe vreunul să se plângă de așa ceva.

În ce țară ești și ce operator de telefonie folosești?
fabytm
Nici neamurile mele din strainatate nu au intampinat asemenea probleme...

Asa cum a zis si inside spy, din ce tara ai sunat?
AcidMan
suni la acelasi numar?

poate are mesageria activata... si asta ao fi mesajul.

crriss
sun din china si cateodata din HK la 12-15 numere din romania, majoritatea de mobil. si vocea aia de pustoaica nu isi are locul. acu cateva saptamani am sunat o matusa in varsta, singura, fara prea multe neamuri, nici in acte nici in testament, are 72 de ani si nu s-a mai ridicat de la pat de 3 ani. are doar pe o vecina care sta cu ea si nu cred ca "poti sa vii ?" si "hai mai repede" ii erau adresate ei cand o cautam.
in ultima vreme se intampla tot mai des ca aceste apeluri sa fie redirectionate catre acest serviciu tzeapa, si de aceea ma deranjeaza. cred ca nu e opera celor din china sau hong kong, ci mai degraba a vreunui operator din romania care in vreun fel poate sa redirecteze anumite apeluri catre servicii cu plata suplimentara, de genul celor 8989.... in loc sa il apleleze pe destinatar. si de ce nu se intampla asa ceva cu cei care suna in romania ? probabil se intampla dar mult mai rar, texte diferite, si de cele mai multe ori se inchide convorbirea cu clasicul "ma scuzati, greseala". sau poate nu se intampla in romania pentru ca ar fi depistati si ar avea probleme serioase, dar daca se intampla cu apelurile de afara, e mai greu de depistat si luat masuri.
as dori sa aflu parerea celor care lucreaza in domeniu daca se poate asa ceva, cine si prin ce mijloace reuseste sa faca asa ceva, si cat de legal (eu consider ilegal) poate sa fie.

Derr
la fel si eu am intampinat aceeasi problema cu tipa aia care raspunde... nu stiu ce se intampla de fapt
Teophileos
se intampla intamplari nemaintamplate in cazul marii majoritati a utilizatorilor serviciilor telefonice !
agent00cos

sa nu fac reclama proasta dar:TRAIM IN ROMANIA
crriss
CITAT (agent00cos @ 31st July 2009, 15:48) *
sa nu fac reclama proasta dar:TRAIM IN ROMANIA

nu toti.
InTech
Tare manevra, cîtă inventivitate laugh.gif
snitel
Ma indoiesc de faptul ca e "Tzeapa Made in Romania". Nici macar de asta nu suntem in stare sa facem noi ca natie, ci copiem tepele din afara.
Daca operatorul pe care-l folosesti pt international utilizeaza diverse servicii dubioase de terminare a apelurilor in Romania (din VoIP spre telefonul destinatarului), atunci ar mai fi o explicatie: cel care ofera serviciile de terminare a apelurilor sa "minta" operatorul tau cum ca apelul are loc si sa obtina o parte din bani pe degeaba.
crriss
CITAT (snitel @ 1st August 2009, 20:20) *
Ma indoiesc de faptul ca e "Tzeapa Made in Romania". Nici macar de asta nu suntem in stare sa facem noi ca natie, ci copiem tepele din afara.
Daca operatorul pe care-l folosesti pt international utilizeaza diverse servicii dubioase de terminare a apelurilor in Romania (din VoIP spre telefonul destinatarului), atunci ar mai fi o explicatie: cel care ofera serviciile de terminare a apelurilor sa "minta" operatorul tau cum ca apelul are loc si sa obtina o parte din bani pe degeaba.

am sugerat made in romania, pentru ca sun cel putin la fel de des in SUA, Australia, Germania, Canda, Franta, UK si inca cateva tari si niciodata, repet, niciodata nu s-a intamplat asa ceva.
btw, de cand am deschis topicul s-a mai intamplat de 2 ori sa aud mesajul asta cretin. incepe sa ma enerveze deja.
intreb pe cei care lucreaza in domeniu: cum se poate afla ruta apelului sau cel putin ultimul provider de serviciu, de la intrarea in romania pana la destinatar ?
Teophileos
Mafia manelaro-gypsara puke.gif sa infiltrat peste tot inclusiv in telecomunicatii !

Nu glumesc , chiar nu glumesc deloc ! dj.gif
crriss
CITAT (Teophileos @ 2nd August 2009, 08:17) *
Mafia manelaro-gypsara sa infiltrat peste tot inclusiv in telecomunicatii !

deci jumatate din problema e rezolvata. am aflat ce e cu maneaua aia din fundal.
diZy
Poate ne zici si noua.
crriss
s-a mai intamplat inca o data ieri dupamasa si de 2 ori duminica. macar daca si-ar updata mesajul ala, poate nu m-ar deranja.
onlyone
poate o fi ceva ton de asteptare, vad ca nu vrea sa ne zica...
crriss
CITAT (onlyone @ 4th August 2009, 20:02) *
poate o fi ceva ton de asteptare, vad ca nu vrea sa ne zica...

cu siguranta. de aia si spune "Alo. buna ziua". cata logica...
un ton de asteptare suna alfel. cu totul altfel si fara voce de persoana. doar daca nu raspunde dupa un timp ar trebui sa fie un mesaj de genul: pentru moment, abonatul #phone nu poate fi contactat. va rugam NU mai incercati (ca va cheltuiti banii degeaba).

se intampla cel mai des cand sun pe connex sau vodafone cum i-o fi numind mai nou. aceleasi vipere cu alt nume.
Speedo
De pe ce provider suni din China?
Unicom, China Mobile, fix, VoIP?

Pe ce retea suni in RO, este VDF?

Mobilii din China termina frumos apelurile dinspre RO, de asemenea le initiaza la fel, Call ID, calitate audio buna, probabil ca totusi folosesti o solutie mai ieftina daca vorbesti mult?

Daca ajungi des prin HK inseamna ca stai prin Shenzhen, si daca ai aceleasi probleme as spune ca folosesti un provider VoIP care este capabil sa termine minute pe mobili in RO.
crriss
CITAT (Speedo @ 7th August 2009, 22:54) *
De pe ce provider suni din China?
Unicom, China Mobile, fix, VoIP?
Pe ce retea suni in RO, este VDF?
Mobilii din China termina frumos apelurile dinspre RO, de asemenea le initiaza la fel, Call ID, calitate audio buna, probabil ca totusi folosesti o solutie mai ieftina daca vorbesti mult?

locuiesc in SZ, asa cum ai presupus, am doua numere de mobil, unul china unicom si unul china mobile, iar in HK folosesc PCCW. de pe china mobile sun cel mai des si de pe tel fix folosind servicii VOIP. in romania sun cel mai des pe connex. ceea ce ma intriga e ca niciodata nu am patit vreo situatie de genul cand am sunat in alte tari decat romania. si sun cel putin la fel de mult in alte tari.

CITAT (Speedo @ 7th August 2009, 22:54) *
si daca ai aceleasi probleme as spune ca folosesti un provider VoIP care este capabil sa termine minute pe mobili in RO.

poti sa dai mai multe detalii te rog ?
krissa24
Nu pot sa creeed! am patit acelasi lucru!!! sun din romania in Moldova....la 3 numere diferite....merg tonurile de apel si secundele de convorbire....raspunde tarziu o domnisoara....prima data ii zic ca e o greseala cred...si ea " te suna cineva....poti sa vii?tacere....hai vino mai repede!"...si iar si iar....ce dracu mai e si asta?!
br3jn3v
CITAT (krissa24 @ 22nd August 2009, 17:16) *
Nu pot sa creeed! am patit acelasi lucru!!! sun din romania in Moldova....la 3 numere diferite....merg tonurile de apel si secundele de convorbire....raspunde tarziu o domnisoara....prima data ii zic ca e o greseala cred...si ea " te suna cineva....poti sa vii?tacere....hai vino mai repede!"...si iar si iar....ce dracu mai e si asta?!

Dintre cei ce ati patit acest lucru, a sesizat cineva ANPC si ANCOM? Aceasta pare sa fie o frauda majora si, dupa informatiile tale, pare sa se contureze si locatia geografica: Moldova de peste Prut...
carmenclara1
CITAT (br3jn3v @ 23rd August 2009, 20:18) *
Dintre cei ce ati patit acest lucru, a sesizat cineva ANPC si ANCOM? Aceasta pare sa fie o frauda majora si, dupa informatiile tale, pare sa se contureze si locatia geografica: Moldova de peste Prut...

bullshit.

CITAT (crriss @ 8th August 2009, 15:14) *
locuiesc in SZ, asa cum ai presupus, am doua numere de mobil, unul china unicom si unul china mobile, iar in HK folosesc PCCW. de pe china mobile sun cel mai des si de pe tel fix folosind servicii VOIP. in romania sun cel mai des pe connex. ceea ce ma intriga e ca niciodata nu am patit vreo situatie de genul cand am sunat in alte tari decat romania. si sun cel putin la fel de mult in alte tari.

foarte ciudata situatia. as propune un mic test cu conditia sa mai fi activ simu meu de china mobile. revin maine dupa ce imi recuperez cartela si stiu sigur daca il putem face sau nu.

p.s. probleme pe care le aveam eu tineau de faptu ca ajungeam in ro la cu totul alt destinatar decat cel dorit.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.