CITAT (kr4wl3r @ 27th July 2009, 23:33)

Salut.
Primul link: este bun. Dezavantajul care il ai la majoritatea adaptoarelor de genul asta este focalizarea manuala si pierderea focalizarii la infinit. Daca nu depinzi de AF, atunci e ok sa il iei, pt ca de obicei... infinitul... e "destul de rar folosit", depinde de situatie si context. Cum adica se pierde focalizarea la infinit? Simplu, in loc sa fie sharp cat poate obiectivul, este mai soft si nu iti focalizeaza aparatul cand distanta maxima este la infinit. Pt asta, eventual cauta userul lstoian79, parca, si iti poate da detalii pe PM, ca si-a luat asa ceva, dar pt nikon.
Al doilea link: ar fi mai ok pt ca iti permite si AF, daca ai asa ceva la obiective, ceea ce nu cred. Sigur nu la Helios.
bun .....deci inseamna ca daca cumpar adaptor din linku 2 o sa imi mearga la sony a350 .....si pe deasupra daca candva o sa am un obiectiv cu focalizare automata o sa mearga ......distanta maxima la infinit inseamnna cand fac o poza la cer sau la subiecte indepartate nu o sa fie focalizte ?....eu vreau sa folosesc aceste obiective pen tru portrete ...ce ziceti este bun in acest scop ?