Inel M42 - sony Alpha

cristibest

Buna ..... am urmatoarea problema :am un sony alpha 350 cu obiectivul din kit .....si mai am vreo 3 obiective (de la un zenit care sunt pe montura m42 ...am un pentacon 50 mm f 1.8 ....un helios 50 mm f 2 ....si inca unul de 135 mm nu mai stiu exact firma .....) as vrea sa le pun acestea pe sony alpha .....Am vazut ca sunt inele adaptoare de la sony/minolta la m42 ....Unul dintre ele este acesta http://www.okazii.ro/catalog/28823622/Adap...nolta-Sony.html .Este bun acesta ? .....Va rog sa ma ajutati putin daca stiti altul sa imi trimiteti un link ...........Si mai am o intrebare ce inseamna cu confirmare de autofocus ? ....am mai gasit si adaptorul acesta .... http://www.fotohobbyshop.ro/produse/detali...inolta-Af-.html ce ziceti e bun ?
kr4wl3r
Salut.

Primul link: este bun. Dezavantajul care il ai la majoritatea adaptoarelor de genul asta este focalizarea manuala si pierderea focalizarii la infinit. Daca nu depinzi de AF, atunci e ok sa il iei, pt ca de obicei... infinitul... e "destul de rar folosit", depinde de situatie si context. Cum adica se pierde focalizarea la infinit? Simplu, in loc sa fie sharp cat poate obiectivul, este mai soft si nu iti focalizeaza aparatul cand distanta maxima este la infinit. Pt asta, eventual cauta userul lstoian79, parca, si iti poate da detalii pe PM, ca si-a luat asa ceva, dar pt nikon.

Al doilea link: ar fi mai ok pt ca iti permite si AF, daca ai asa ceva la obiective, ceea ce nu cred. Sigur nu la Helios.

cristibest
CITAT (kr4wl3r @ 27th July 2009, 23:33) *
Salut.

Primul link: este bun. Dezavantajul care il ai la majoritatea adaptoarelor de genul asta este focalizarea manuala si pierderea focalizarii la infinit. Daca nu depinzi de AF, atunci e ok sa il iei, pt ca de obicei... infinitul... e "destul de rar folosit", depinde de situatie si context. Cum adica se pierde focalizarea la infinit? Simplu, in loc sa fie sharp cat poate obiectivul, este mai soft si nu iti focalizeaza aparatul cand distanta maxima este la infinit. Pt asta, eventual cauta userul lstoian79, parca, si iti poate da detalii pe PM, ca si-a luat asa ceva, dar pt nikon.

Al doilea link: ar fi mai ok pt ca iti permite si AF, daca ai asa ceva la obiective, ceea ce nu cred. Sigur nu la Helios.

bun .....deci inseamna ca daca cumpar adaptor din linku 2 o sa imi mearga la sony a350 .....si pe deasupra daca candva o sa am un obiectiv cu focalizare automata o sa mearga ......distanta maxima la infinit inseamnna cand fac o poza la cer sau la subiecte indepartate nu o sa fie focalizte ?....eu vreau sa folosesc aceste obiective pen tru portrete ...ce ziceti este bun in acest scop ?
Marius3k
La al doilea produs ai CONFIRMARE DE FOCUS, nu Autofocus. wink.gif Ambele sunt ok.
loock
Pt. AF TTL cu m42 pe alpha mount, faceti demers catre Sigma sa scoata o versiune updatata pt TC AF converter, si apoi puneti pe el adaptorul ala m42, care are contacte in spate pt confirmare de focus.

Asta face AF numai pe prima serie Minolta Maxxum AF 5000/7000/9000
Misca intern optica din el pt AF.

cristibest
CITAT (loock @ 28th July 2009, 02:36) *
Pt. AF TTL cu m42 pe alpha mount, faceti demers catre Sigma sa scoata o versiune updatata pt TC AF converter, si apoi puneti pe el adaptorul ala m42, care are contacte in spate pt confirmare de focus.

Asta face AF numai pe prima serie Minolta Maxxum AF 5000/7000/9000
Misca intern optica din el pt AF.

multumesc de raspunsuri ...topic inchis
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.