minette
23rd July 2009, 13:37
Vrei sa te angajezi in alta parte, trimiti cv-uri, esti invitat la interviu, dar nu vrei ca seful tau actual sa-ti afle intentiile.
Toate bune, in afara de faptul ca interviul se intersecteaza cu programul tau de lucru.
Ce faci? Iti moare o ruda? Te imbolnavesti subit? Suna cam incredibil.
Sariti cu idei.......Am nevoie de ajutor.
gelula19
23rd July 2009, 13:42
Te faci ca iti este cam rau cu o zi inainte de interviu dar tot stai la munca. Apoi iti iei 3 zile de concediu medical cu un pachet de tigari si o punga de cafea
)
minette
23rd July 2009, 13:48
E o idee, mc.
Nu am lipsit niciodata pe motive medicale, mi-e sa nu bata la ochi, desi se mai imbolnaveste omul.
Am nevoie totusi doar de o ora, si nu am idee de ceea ce as putea sa-i spun sefei; trafic- nu e cazul, folosesc metroul; deces - nu merge, am patit-o de scurta vreme; boala...au folosit-o si altii si era cat p`aci sa "zboare"....
934
23rd July 2009, 13:55
Depinde cit de prezent si cu ochiul pe voi e seful si cit de al dracului e. Ca ar merge si un "la ora X imi vin neamurile din provincie si trebuie sa-i duc acasa/la spital la alta ruda". Sau un telefon panicat in dimineata aia "am inundatie, 'tu-le muma-n c.. de vecini nesimtiti"..
minette
23rd July 2009, 14:02
CITAT (934 @ 23rd July 2009, 14:55)

Depinde cit de prezent si cu ochiul pe voi e seful si cit de al dracului e. Ca ar merge si un "la ora X imi vin neamurile din provincie si trebuie sa-i duc acasa/la spital la alta ruda". Sau un telefon panicat in dimineata aia "am inundatie, 'tu-le muma-n c.. de vecini nesimtiti"..
Foarte a dracului si paranoica vis-a-vis de plecarile la alta companie, aia e problema cea mai mare.
Ma gandeam la varianta cu un telefon panicat, dar mi-e ca suna cam incredibil.
...Desi, orice e posibil....
PS. As fi dorit ceva mai elaborat, insa am mintea complet blocata. O chestie de genul problemelor care trebuiesc anuntate din timp...
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:03
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 14:37)

Vrei sa te angajezi in alta parte, trimiti cv-uri, esti invitat la interviu, dar nu vrei ca seful tau actual sa-ti afle intentiile.
Toate bune, in afara de faptul ca interviul se intersecteaza cu programul tau de lucru.
Ce faci? Iti moare o ruda? Te imbolnavesti subit? Suna cam incredibil.
Sariti cu idei.......Am nevoie de ajutor.
iti iei si tu liber, in caz ca te intreaba zici ca ai de umblat la banci pentru un imprumut de nevoi personale.
sau trebuie sa vina niste meseriasi acasa sa-ti mestereasca ceva, si tb sa stai cu ochii pe ei.
bubalus
23rd July 2009, 14:04
auzi....da la voi nu merge nicicum sa-ti iei o zi de concediu...sau o zi de concediu fara plata...sau pur si simplu o invoire de 2 ore pentru probleme personale.... ca doar nu e inchisoare....
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:04
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 14:48)

E o idee, mc.
Nu am lipsit niciodata pe motive medicale, mi-e sa nu bata la ochi, desi se mai imbolnaveste omul.
Am nevoie totusi doar de o ora, si nu am idee de ceea ce as putea sa-i spun sefei; trafic- nu e cazul, folosesc metroul; deces - nu merge, am patit-o de scurta vreme; boala...au folosit-o si altii si era cat p`aci sa "zboare"....
daca esti la tzol business , de ce nu lipsesti 2 ore din timpul programului?
asta in caz ca nu ai sefi care fac politie cu angajatii
oricum in perioada asta ai putea sa-ti iei 2 zile de concediu, daca se nimereste a fi la inceputul sau sfarsitul saptamanii, e sezon de vacante, mare,etc..plauzibil
jet li
23rd July 2009, 14:05
Capul ce se pleaca sabia nu-l taie.
Te anunt ca au murit oameni in 89 ca tu sa fii nevoit sa pui o asemenea intrebare azi. Enjoy.
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:07
CITAT (jet li @ 23rd July 2009, 15:05)

Capul ce se pleaca sabia nu-l taie.
Te anunt ca au murit oameni in 89 ca tu sa fii nevoit sa pui o asemenea intrebare azi. Enjoy.
Jet, nu ai de terminat Papillon a lui Henri Chariere?
minette
23rd July 2009, 14:19
CITAT (bubalus @ 23rd July 2009, 15:04)

auzi....da la voi nu merge nicicum sa-ti iei o zi de concediu...sau o zi de concediu fara plata...sau pur si simplu o invoire de 2 ore pentru probleme personale.... ca doar nu e inchisoare....
Tocmai mi l-am luat.....Astazi trebuia sa aiba loc nenorocitul ala de interviu si s-a amanat, f...i
Asa ca trebuie sa inventez o alta scuza.
Ar fi o chestie si cu meseriasii pentru reparatii, numai ca parca vad ca ma intreaba de ce nu-i chem dupa program.
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:23
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 15:19)

Tocmai mi l-am luat.....Astazi trebuia sa aiba loc nenorocitul ala de interviu si s-a amanat, f...i
Asa ca trebuie sa inventez o alta scuza.
Ar fi o chestie si cu meseriasii pentru reparatii, numai ca parca vad ca ma intreaba de ce nu-i chem dupa program.
pai dupa programul tau, nu mai au ei program
minette
23rd July 2009, 14:25
CITAT (brigazile_martirilor @ 23rd July 2009, 15:23)

pai dupa programul tau, nu mai au ei program

Da niste exemple de astfel de meseriasi care lucreaza dimineata
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:27
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 15:25)

Da niste exemple de astfel de meseriasi care lucreaza dimineata

daca-s de la o firma..instalatori, electricieni, etc
sau vine firma de la cablu sa-ti faca upgrade la fibra optica..hai mai, ca scuze se gasesc, ce naiba, use your imagination
minette
23rd July 2009, 14:28
CITAT (brigazile_martirilor @ 23rd July 2009, 15:27)

daca-s de la o firma..instalatori, electricieni, etc
sau vine firma de la cablu sa-ti faca upgrade la fibra optica..hai mai, ca scuze se gasesc, ce naiba, use your imagination

fac un brainstorming ca am blocaj
brigazile_martirilor
23rd July 2009, 14:31
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 15:28)

fac un brainstorming ca am blocaj

si prin absurd, daca miroase boierul ca mergi la interviu, ce face?
daca vrea sa te dea afara, te dadea pana acum, daca vrea sa te pastreze, iti mareste leafa.
Daca tot esti hotarata sa te cari de la firma respectiva, ia-ti cat mai multe zile libere, ca la noul job, fiind nou angajata nu o sa te intalnesti prea curand cu zilele de concediu.
E si vara, ai alibiuri destule.
Mosotti
23rd July 2009, 14:40
sincer sa fiu io nu pot sa inteleg unde dracu lucreaza majoritatea oamenilor, in echipa lui satan? numai aberatii dintr-astea citesc "cum sa fac sa nu afle sefu ca ma duc la interviu" sau "o sa ma zboare"
in primul rind, cine lucreaza legal, nu poate fi zburat, pentru ca asa i s-a sculat sefului. e o procedura destul de complicata, asta e si motivul pentru care s-au inventat externii. cit despre interviu, foarte bine daca stie. poate iti mareste salariul ca sa nu mai pleci 
acum fugi si da-ti doua palme si repeta de 100 de ori "nu mi-e frica de nici un sef, pentru ca e om, nu satan care sa ma arda in iad"
bubalus
23rd July 2009, 15:50
in alta ordine de idei...ce fel de firma e aia care amana interviuri si care nu cheama oamenii la interviu la o ora convenabila pentru toata lumea.
eu stiu cand am primit oferte pentru interviu am fost intrebat daca imi convine ora stabilita...sau sa propun eu o ora care-mi convine.
iti spun eu ca un angajator care are cv-ul tau in mana si care e interesat de tine....este foarte flexibil fata de disponibilitatea ta de a veni la interviu.
cei care vor pe cineva pentru un post nu f important...poa' sa zica... joi la ora 9 sunt interviuri ...care vine vine...care nu...alegem dintre aia care au venit.
in cocluzie...eu m-as feri de angajatorii care nu te lasa sa negocieze data/ora la care poti participa la interviu.
ps. la penultimul loc de munca ...am fost la intrviu intr-o zi de duminica.... am vorbit cu angajatorii (erau nemti ...si fiind in romania erau in fiecare zi la sevici de plicitseala)...eu lucram in timpul saptamanii...asa ca am convenit de comun acord sa ma duc duminica. am fost si am fost ales....
934
23rd July 2009, 16:33
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 15:02)

PS. As fi dorit ceva mai elaborat, insa am mintea complet blocata.
Pentru ce elaborat, ca doar nu vreti sa fugiti 3 luni in caraibe cu banii firmei. Sint doua ore nenorocite. Si daca ii spuneti din timp "maica, peste 3 zile am nevoie sa fac asta", poate la fel de mine sa raspunda "taica, mi se rupe, ai doua zile sa vezi cum eviti sa faci aia si sa vii la munca". Deci mai bine o varianta in care puneti sefa in fata faptului implinit.
PS: Donatorii de singe primesc ziua respectiva libera la munca
.
minette
23rd July 2009, 16:56
CITAT (934 @ 23rd July 2009, 17:33)

Deci mai bine o varianta in care puneti sefa in fata faptului implinit.
Deci tu zici ca-i mai buna varianta "arde acum", sa inteleg...In cazul asta, cade cu donarea de sange.
Oricum, n-ar fi mers in cazul meu, insa e o idee buna, merci de sugestie.
O sa vad ce inventez......ma voi bloca in casa, ma va inunda vecinul, voi avea subit o criza de enterocolita, ma voi bloca in lift........
Merci pentru sugestiile primite pana acum
934
23rd July 2009, 17:20
CITAT (minette @ 23rd July 2009, 17:56)

Merci pentru sugestiile primite pana acum

Au spus mai multi pina acum dar repet: cind ajungi sa iti storci mintea despre cum sa pacalesti un sef ca lipsesti 2 ore e grav... al dracului de grav. Din fericire dumneavoastra incercati sa scapati de acolo dar mi-e mila de toti ceilalti care sclavagesc la seful/sefa curului ajuns/a acolo probabil prin supt+periat+sapat.
CITAT (bubalus @ 23rd July 2009, 16:50)

in alta ordine de idei...ce fel de firma e aia care amana interviuri si care nu cheama oamenii la interviu la o ora convenabila pentru toata lumea.....
Scuze, doamna Minette ca abordez in paranteza o alta problema pe topicul dumneavoastra.
Asa este, domnule Bubalus dar sint curios cind ati fost dumneavoastra la ultimul interviu. De ce spun asta? Pentru ca a sosit momentul sa fac o schimbare... yeah, next job. De doi ani nu am mai intrat pe site-urile de specialitate. Am fost socat sa vad acum:
- joburi introduse de 2 zile cu 250 de aplicatii; 2 saptamini - 3000 de aplicatii.
- joburi in care se spune: "firma: nimic; profilul candidatului: nimic; cerem: nimic: oferim: nimic".... 90 de candidati pentru acest job. Vazusem unul asa pentru "inginer" (ce fel de inginer????) si unul pentru "sofer" (ce fel de sofer????).
- interviul a devenit: ce salariu vreti? Tu spui suma X. Ok, va sunam noi. Mai rau ca la curve, macar alea iti spun din start cit e si daca vrei sa le-o tragi, just do it!
- departamentele de HR...
Noile salasuri ale amantelor sefilor a.k.a. secretara de sub birou part two.
Pe scurt, e jale...
minette
23rd July 2009, 20:23
CITAT (Mosotti @ 23rd July 2009, 15:40)

in primul rind, cine lucreaza legal, nu poate fi zburat, pentru ca asa i s-a sculat sefului. e o procedura destul de complicata, asta e si motivul pentru care s-au inventat externii. cit despre interviu, foarte bine daca stie. poate iti mareste salariul ca sa nu mai pleci

Procedura complicata?....E de fapt mai simpla decat am putea sa credem: desfiinteaza postul. (Mai ales de cand cu criza, sunt acoperiti)
A existat si un precedent, astfel ca teama mea este intrucatva justificata.
Mosotti
24th July 2009, 08:04
QUOTE (minette @ 23rd July 2009, 20:23)

Procedura complicata?....E de fapt mai simpla decat am putea sa credem: desfiinteaza postul. (Mai ales de cand cu criza, sunt acoperiti)
A existat si un precedent, astfel ca teama mea este intrucatva justificata.
tu ai idee ce presupune desfiintarea postului? n-o sa faca niciodata asa ceva pentru a da pe cineva afara, DECIT DACA chiar vor sa desfiinteze postul
si nu inteleg la ce teama te referi, daca vrei sa pleci. teama de concediere poate exista atunci cind vrei sa stai, pentru ca-ti place sau pentru ca e un post unde freci menta si iei o gramada de bani
si nu in ultimul rind, nu inteleg de ce ai sta intr-o firma unde este atit de deampulea? nu mai exista alte firme care fac angajari? ma indoiesc
gigel de hohențolărn
24th July 2009, 09:28
moso, poate omu lucrează ca programator , lol. am câteva cunoștințe de genu cărora le e frică să le zică șefilor că nu vor să stea sâmbăta până la ceasu 3 la servici
- unii dintre ei mai dorm și nopțile la muncă (nu, nu pentru sex cu secretara, ci pentru stat cu ochii cât cepele la programat ERP-uri în JAVA!!! , da da
)
de concediu nu mai pun, măcar dacă ar fi siguri că au duminicile libere 
ciureanuc
24th July 2009, 09:49
2 ore?
1. Pleci in pauza de masa si se blocheaza autobuzul in trafic.
2. Ai diaree si inchizi cu cheia usa la buda. 
3. Te duci sa-ti platesti mobilul: "sefule, NU AM CAND!!!"
4. Te duci sa-ti scoti un extras de cont de la banca: "la moara mama, tre sa platesc chiria AZI."
5. "Am o treaba la niste feti... am o treaba!. Daca imi dati liber acum, e posibil sa mergeti cu mine data viitoare." :-)
6. un coleg a dat telefon si a spus ca ii este rau de la miezul noptii si nu se poate deplasa. - a primit zi libera.
7. "lipsesc putin" si vii peste doua ore... OH SHIT! Ma luasem cu discutiile, SORRY! 
etc.
P.S.: asta e cea mi tare, zic eu: "sefule, da-mi drumul acum 2 ore si-ti promit ca nu ma mai vezi niciodata."
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.