Intrebare

seaeyes

Va salut! AM cautat prin forum, nu prea am gasit si poate din neatentie mi-a scapat, asa ca pun si eu cateva intrebari, cu scuzele de rigoare, dar nu am mai calatorit cu avionul.
1.Plecam in vacantza, iar in bagaj se vor strecura diverse cosmetice, creme, spume, recipiente etc. smile.gif. E voie cu ele in bagajul de mana, sau recomandati sa le pun in cel de cala?
2.Se pot regasi in bagaje 2 sticle de vin? Aceeasi problema: bagaj de mana sau cel de cala?
3. Este nevoie de imprimarea mailului de confirmare pentru la aeroport? Sau e necesar doar codul de 6 caractere si bineinteles, buletinul?
4.E nevoie de vreo precautie anume la imbarcare, ceva ce trebuie facut sau nu trebuie facut?
Va multumesc si... scuzati dk sunt nestiutor.
minnie2007
Pune vinul si cosmeticele in valiza care merge in cala, nu lua in bagajul de mana pile de unghii, foarfeci.

aljarreau
CITAT (seaeyes @ 23rd July 2009, 11:26) *
Va salut! AM cautat prin forum, nu prea am gasit si poate din neatentie mi-a scapat, asa ca pun si eu cateva intrebari, cu scuzele de rigoare, dar nu am mai calatorit cu avionul.
1.Plecam in vacantza, iar in bagaj se vor strecura diverse cosmetice, creme, spume, recipiente etc. smile.gif. E voie cu ele in bagajul de mana, sau recomandati sa le pun in cel de cala?
2.Se pot regasi in bagaje 2 sticle de vin? Aceeasi problema: bagaj de mana sau cel de cala?
3. Este nevoie de imprimarea mailului de confirmare pentru la aeroport? Sau e necesar doar codul de 6 caractere si bineinteles, buletinul?
4.E nevoie de vreo precautie anume la imbarcare, ceva ce trebuie facut sau nu trebuie facut?
Va multumesc si... scuzati dk sunt nestiutor.

1. E voie, atita timp cit recipientele au sub 100 ml. Sfatul meu e insa sa le pui la cala, pentru ca nu stii peste ce vames mega-exigent dai si ajungi la destinatie fara deodorant, de exemplu. Mie mi s-a intimplat cu deodorantul, avea fix 100 ml si mi-au spus ca trebuie sa-l las acolo. Am plecat fara, iar cind am ajuns in Slovenia am cautat ca disperatu' un magazin sa cumpar deodorant si n-am gasit decit la farmacie, unde am dat cam 5 euro in banii lor, oricum, scump fata de cit era in tara wink.gif .
2. Vinul neaparat in bagajul de cala. La cel de mina se aplica aceeasi regula, tot ce e lichid trebuie sa fie in recipiente de maxim 100 ml. Ai grija insa cu sticlele de vin, cei care incarca/descarca bagajele la aeroport (se intimpla in toata lumea, nu numai la Romanica) le arunca mai ceva ca pe sacii de cartofi. Plus ca bagajele stau unele peste altele. Ia in calcul riscul ca sticlele de vin se pot sparge si-ti patezi toate hainele. Daca vinul il cumperi din free-shop, adica dupa ce ai trecut de check-in si vama, e normal ca il tii linga bagajul de mina.
3. Ar fi bine sa ai un print. De cele mai multe ori nu ti-l cere, dar nu stii niciodata peste ce angajat dai.
4. La imbarcare ideea e sa faci ce ti se spune. Asteapta-te sa te puna sa te descalti, cureaua sigur ti-o vei da jos, nu tine maruntisul in buzunar, pune-l in geanta/rucsac, mobilul la fel pina treci de vama... plus chestiile legale, adica fara arme, droguri, etc. la tine biggrin.gif .
Daca mai ai intrebari, pune-le aici, stiu cum e inainte de primul zbor. Te voi ajuta daca stiu.
seaeyes
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum!
E nevoie de vreo precautie suplimentara la filtrul de securitate? Ma refer la vamesi si ... pretentiile lor vizavi de atutudinea ta ca pasager, documente, etc. ?
Vreo posibilitate de a avea probleme ptr.k calatoresc (ce cacofonie...) pe baza buletinului?
Teoretic o sa duc niste cadouri - nu valoare deosebita, dar... probabil k vor fi impachetate... eu as opina sa le pun in bagajul de cala....
A, si faza cu locurile... noi suntem 2... si nu am optat pentru locuri cu statut special. Sper sa stam unul langa altul... presupun ca a sta si la geam...mai greu?! smile.gif
sarah_alesia
CITAT (seaeyes @ 23rd July 2009, 19:00) *
E nevoie de vreo precautie suplimentara la filtrul de securitate? Ma refer la vamesi si ... pretentiile lor vizavi de atutudinea ta ca pasager, documente, etc. ?
Vreo posibilitate de a avea probleme ptr.k calatoresc (ce cacofonie...) pe baza buletinului?
Teoretic o sa duc niste cadouri - nu valoare deosebita, dar... probabil k vor fi impachetate... eu as opina sa le pun in bagajul de cala....
A, si faza cu locurile... noi suntem 2... si nu am optat pentru locuri cu statut special. Sper sa stam unul langa altul... presupun ca a sta si la geam...mai greu?! smile.gif

Nu stiu cu ce companie calatoresti, insa in general cand faci check in-ul poti sa soliciti ce locuri vrei (ideea e sa ajungi mai devreme la aeroport ca sa si primesti locul pe care il vrei). Oricum daca faceti check in-ul impreuna in mod automat o sa primiti locuri unul langa celalalt. Calatorie placuta !
seaeyes
CITAT (sarah_alesia @ 24th July 2009, 11:58) *
Nu stiu cu ce companie calatoresti, insa in general cand faci check in-ul poti sa soliciti ce locuri vrei (ideea e sa ajungi mai devreme la aeroport ca sa si primesti locul pe care il vrei). Oricum daca faceti check in-ul impreuna in mod automat o sa primiti locuri unul langa celalalt. Calatorie placuta !

Ce uituc... calatoresc cu wizz-ul.10x
aljarreau
CITAT (seaeyes @ 23rd July 2009, 19:00) *

Documentul care ti se cere la vama depinde de tara unde calatoresti. Daca e stat UE e suficient si buletinul, daca nu e UE nu vei putea iesi din tara fara pasaport. Eu unul nu plec fara pasaport din tara chit ca merg intr-o tara membra UE. Chiar daca am si buletinul la mine, pasaportul e sfint. Eu plec de la principiul ca mai bine sa fiu prevazator decit sa patesc cine stie ce in alta tara unde poate nu stiu limba, nu cunosc legile, etc. In plus, daca sa zicem, te opreste din nimereala un politist de strada in Praga sa spunem, ala e timpit ca si politistul nostru. Nu stie el ca Romania e in UE si chiar daca stie nu iti recunoaste buletinul. Ala nu stie engleza, nu stie franceza, ce faci atunci? Si te ia si te duce la sectie, te tine p'acolo citeva ore ca sa se lumineze in sfirsit si sa-ti spuna ca totul e ok. Dar tu ai pierdut vremea aiurea. A, si ca sa nu zic ca poate inchiriezi vreo masina pe afara si Doamne-fereste esti implicat intr-un accident minor... Deci, io sint prevazator, si am mereu pasaportul la mine.
In ceea ce priveste cadourile, nu-i problema, toata lumea aduce cadouri impachetate din strainatate. Pune-le la bagajul de cala daca nu e ceva care sa se sparga. Sau chiar in cel de mina daca nu e lichid sau ceva metalic ascutit. Bafta! wink.gif

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.