Cum se poate ajunge la 20.000 vizitatori.

calin_ste

Am lasat un site acum o saptamana si are in acest momet are aprox 600 vizitatori unici pe zi.
Cum pot ajunge la 20.000 de vizitatori unici pe zi in 6 luni si cam cat trebuie sa investesc pentru a atinge acest numar?

Daca are cineva vreun sfat e bine venit si va multumesc in avans, sau daca e cineva interesat sa se implice intr-un asemena proiect bineinteles contracost e bine venit.

Merci mult
ciuly
sunt siteuri care ajung la milioane de unci pe zi in cateva saptamani de la lansare. altele nu ajung la 100 (da una suta) in activa ani de la lansare. depinde de continut, target/nisa si cine e in spatele siteului plus concurenta. in aceasta ordine.
daca scoti un site cu continut bun, iar targetul tau se masoara in milioane de utilizatori (si evident, ai cu ce (servere dedicate, etc)) sa ajungi la cateva mii intr-un timp scurt, chiar daca esti un nimeni din spatele siteului nu e greu. dar poti sa fi si mama/tata pr-istilor si sa ai ditamai trusturi de presa/media la degetul mic, daca scoti un site de rahat o sa esueze lamentabil.
la fel, degeaba esti mare barosan, continut foarte bun, daca targetul tau se masoara in cateva sute de oameni pe tot globul. de ex manageri si viitori manageri sau sstudenti cu teze de doctorat pe profilul santier naval or fi cativa curiosi de cum se conduce un santier naval, ce probleme apar si ce solutii sunt samd, dar nici sa vizezi la mai mult de cateva zeci, eventual sute pe zi desi poate si aia e cam mult. 9exemplul e la plesneala, habar n-am cum sta subiectul de management santier naval la interes, dar chair daca sta bine, sunt exemple de genul)
iarasi daca vrei sa intri pe nise unde bataia e acerba si esti un nimeni, nu o sa iti iasa malaiul. indiferent cat de bun ti continutul si cat de mare e placinta.
sunt 2 moduri de a ajunge in fata:
- prin renume
- prin bani
si exista doar un singur mod de a ramane in fata:
- prin renume
degeaba ai bani daca iti contruiesti un nume prost prin continut mizer si alte probleme conexe. ajungi sus, dar apoi lumea te va impinge in jos cu toti banii tai cu tot. tu ajungi sus pt ca ceilalti te imping sus. e simplu. trebuie sa ii convingi pe altii ca meriti sa fi sus. banii te ajuta, dar daca tu defapt nu meriti sa fi sus, dupa o vreme nici banii nu mai conteaza. diversele chichite si tertipuri folosite cu cap, te ajuta.

dar in primul rand trebuie sa ai continutul prin care sa meriti sa fi sus. pina nu il ai, degeaba visezi la 20.000. (care intre noi fie vorba nu e o cifra chiar asa de mare in anumite contexte si e o cifra astronomica in altele)

ia la analiza cateva siteuri de profil trafic. sa luam de ex trafic.ro ca e usor de utilizat si baga si SATI
uita-te asa pe primele cateva pagin si apoi sari mai incolo cam pe la locul 100 ( http://www.trafic.ro/top#interval=D&re...&selected=) sa vezi ce fel de siteuri au peste 20.000. unici pe zi. (vorbim de .ro) apoi vezi si cam in ce categorie iti intra tie siteul si vezi cum sta concurenta acolo la capitolul asta. intri pe site la concurenta care are aproximativ targetul tau de unci pe zi si vezi un pic ce anume au pe site, cat si cum e prezentat. si apoi gandeste-te la rece, tu ca utilizator, ce preferi: siteul tau sau concurenta? ei, si de acolo poti incepe sa lucrezi. dar daca de ex ai un blog, dupa cum bine poti observa nici un blog din respectivele statistici nu are 20.000. unici pe zi. deci aici, vrabia malai viseaza.
mai mult, dupa cum poti vedea in acel clasament sunt mai putin de 100 de site-uri .ro care au peste 20.000. de unici pe zi. altfel spus, siteul tau trebuie sa ajunga in 6 luni in primele 100 de siteuri romanesti analizate de trafic.ro si SATI. amu puneti intrebarea: ai cu ce?
sigur, daca e vorba de target mondial deja discutam in alti termeni, dar in acelasi context: cauti un site de analize care iti ofera o astfel de statistica si vezi care e situatia actuala si apoi la rece te gandesti daca chiar ai sanse sa ajungi acolo cu ceea ce ai (continut si bani).

tudorflorea
CITAT (calin_ste @ 23rd July 2009, 10:44) *
Am lasat un site acum o saptamana si are in acest momet are aprox 600 vizitatori unici pe zi.
Cum pot ajunge la 20.000 de vizitatori unici pe zi in 6 luni si cam cat trebuie sa investesc pentru a atinge acest numar?

Daca are cineva vreun sfat e bine venit si va multumesc in avans, sau daca e cineva interesat sa se implice intr-un asemena proiect bineinteles contracost e bine venit.

Merci mult

ce site ai? daca nu poti aici, da in privat.
unu
de joburi cred.
20K unici pe zi e foarte mult. un site de joburi cu traficu ala ar trebui sa-ti duca profit lunar atat cat oferi tu "premiu" pe celalalt post laugh.gif

eu unu nu prea cred ca ai tu 600 unici pe zi acum, eventual vizite, dar nici de alea...
poate ne dai un link, ceva?
ciuly
lasati omul sa viseze smile.gif
calin_ste
QUOTE (ciuly @ 23rd July 2009, 12:36) *
[...]

Multumesc mult pentru comentarii.

Site-ul e de joburi, are o crestere de aprox 100 vizitatori unici/zi, bugetul din pacate du e foarte mare dar avem un buget pentru a ne face cunoscuti.
Daca doriti sa va impicati mai mult binenteles contra cost va rog sa-mi lasati un nr. de tel.

Merci mult inca o data.

QUOTE (unu @ 23rd July 2009, 22:30) *
de joburi cred.
20K unici pe zi e foarte mult. un site de joburi cu traficu ala ar trebui sa-ti duca profit lunar atat cat oferi tu "premiu" pe celalalt post laugh.gif

eu unu nu prea cred ca ai tu 600 unici pe zi acum, eventual vizite, dar nici de alea...
poate ne dai un link, ceva?

Site-ul are acum 700 viitatori unici pe zi, o medie de stat pe site a vizitatorului de 13 min, si 93.000 de vizualizari a paginilor, un bounce rate de 14 - raportul vine de la google analytics.
Tra1n3r
in general traficul la un site de joburi vine foarte mult din obisnuinta si cunoastere. E greu sa intri in google (cel putin in primii 3-4) fara o munca covarsitoare. Dar cu ambitie si multa foarte multa munca, poti bate si ejobs.

calin_ste
CITAT (Tra1n3r @ 2nd August 2009, 00:09) *
in general traficul la un site de joburi vine foarte mult din obisnuinta si cunoastere. E greu sa intri in google (cel putin in primii 3-4) fara o munca covarsitoare. Dar cu ambitie si multa foarte multa munca, poti bate si ejobs.

Munca nu ne sperie, legat de cunoastre tot timpul se poate invata. Nu ne intereseaza batem ejobs, avem targhete diferite.

Merci de comentariu.
marian2oo7
eu nu cred ca principalul "inamic" e ejobs, dar eu cred ca daca ai bani se poate face orice
in primul rand trebuie sa iti alegi un keyword .
O cautare pe google la cuvantul "locuri de munca" returneaza 12.400.000 de rezultate si cred ca la keywordul asta e foarte greu sa ajungi in fata.
Pe cand la cuvantul "angajari" doar 1.970.000 de rezultate ceea ce nu e imposibil si cu putina munca poti chiar primul.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.