Apartheid in Rom^nia: segregarea in scoli
Pagini: 1, 2

gomer

Segregarea in scolile din Rom^nia

CITAT
Printre scolile in care s-a realizat desegregarea se numara Scoala Ineu, Scoala nr. 1 Buhusi, din judetul Bacau, Scoala nr. 2 din Buzau, Liceul Baleni din Dambovita, scolile nr. 4 si nr. 7 din Alexandria si Scoala de arte si meserii Gherghesti, din judetul Vaslui. “Esantionul privind formarea claselor mixte a cuprins 134 de scoli din 9 judete ale Romaniei (Alba, Botosani, Brasov, Dolj, Hunedoara, Iasi, Neamt si Salaj), precum si din municipiul Bucuresti”, se mentioneaza in adresa. In ordinul de ministru se stipuleaza ca “prezentul ordin are ca obiectiv prevenirea, interzicerea si eliminarea segregarii, vazuta ca forma grava de discriminare, cu efecte negative asupra accesului egal al copiilor la o educatie de calitate”. In articolul 1 este precizat faptul ca “pentru atingerea acestui obiectiv, se interzice, incepand cu anul scolar 2007-2008, formarea claselor I si a V-a segregate, avand preponderent sau numai elevi rromi”.

Cum s-a ajuns la situatia aceasta, a segregarii? De ce rom^nii ii imita pe albii din statele sudice ale SUA, pe sudafricani, pe nazisti samd? Oare nu au invatat nimic rom^nii din istoria segregarii?

Exista motive obiective care duc la segregare? Care este rolul statului? Va rezolva statul problema segregarii prin interventie autoritara? Nu se va ajunge la o altfel de segregare, de genul ca rom^nii isi vor trimite in scoli particulare ori vor migra din zonele in care tiganii predomina?

Oare exodul rom^nilor nu se datoreaza si fenomenului de integrare fortata? Pe de o parte tiganii se plang ca sunt discriminati, pe de alta parte rom^nii se plang ca nu mai fac fata comportamentului tiganilor. Cine va rezolva situatia, statul ori cetatenii?
Mosotti
nu confunda rasismul cu frica de a ramine fara bani in buzunare. negrii din sua sau din africa de sud nu le-au sparlit portofelele albilor ca sa apara o segregare. negrii in sua au inventat jazz-ul, tiganii la noi au inventant maneaua da neam prost etc etc etc. evident ca nici copii n-au nici o vina, decit ca s-au nascut romani sau tigani. de fapt e o tira vina lor ca au acceptat sa se nasca in romania. in momentul in care au scos capul si au vazut spitalul de cacat in care dadea iesirea, trebuiau sa intre inapoi si sa spuna "da-va dracului, io nu ies aici"

g_force
QUOTE (gomer @ 21st July 2009, 01:20) *
Segregarea in scolile din Rom^nia

Cum s-a ajuns la situatia aceasta, a segregarii? De ce rom^nii ii imita pe albii din statele sudice ale SUA, pe sudafricani, pe nazisti samd? Oare nu au invatat nimic rom^nii din istoria segregarii?

Nimeni nu imita pe nimeni, stai linistit! Daca ii imitau pe aia de care zici, am fi avut kkk si tiganii le-ar fi stiut de frica. Mie mi se pare situatia inversata, ca restul lumii stie de frica tiganilor.

Exista motive obiective care duc la segregare? Da, normal ca exista motive obiective. Unul din ele este nerespectarea legilor. Asa zisa segregare, este un fel de protectie pe cont propriu. Daca legea nu te apara de rau, pleci din calea lui. Daca eram altfel de oameni, poate am fi luptat cu raul.
Care este rolul statului?
Va rezolva statul problema segregarii prin interventie autoritara? La aceste doua intrebari, poti afla raspunsul intr-un citat pe care l-am postat pe topicul "cit din tine apartine statului". Titlul topicului este aproximativ.

Nu se va ajunge la o altfel de segregare, de genul ca rom^nii isi vor trimite in scoli particulare ori vor migra din zonele in care tiganii predomina? Pai, cred ca deja se intimpla fenomenul acesta, de aceea exista "segregarea".

Oare exodul rom^nilor nu se datoreaza si fenomenului de integrare fortata? Pe de o parte tiganii se plang ca sunt discriminati, pe de alta parte rom^nii se plang ca nu mai fac fata comportamentului tiganilor. Cine va rezolva situatia, statul ori cetatenii?
Timpul o sa o rezolve. biggrin.gif Cetatenii ai vazut cum au ales sa o rezolve: nu isi dau copiii la scolile care sint de fapt pepiniere de infractori. Aceasta-i de fapt marea "segregare": orice parinte caruia ii pasa cit de cit de copilul sau(indiferent de etnie), nu il vrea intr-o "scoala" frecventata de drojdia in formare a societatii.

alalantu
Uite de ce s-a ajuns la segregare rasiala. Aici: www.segregare.ro , scrie (aproape) totul.
xdaniel
CITAT (gomer @ 21st July 2009, 02:20) *
Oare nu au invatat nimic rom^nii din istoria segregarii?

BA DA! Au invatat ca e MUUUUULT mai bine cu segregarea. Pentru albi! Pentru tigani normal ca e de o mie de ori mai rau, le lipsesc victimele. Eu am fost furat SI BATUT de tigani in scoala, asa ca stiu ce zic. Tiganii m-au sugrumat in scara blocului in care locuiam pentru banii de o inghetata, era sa mor atunci, n-am mai avut voce cateva saptamani.
As vrea sa-l vad pe ala care ma va forta PE MINE sa-mi inscriu copilul intr-o clasa cu un singur tigan! II DAU FOC! IMPUSC TOT GUVERNUL, pun BOMBE.

Pe de o parte tiganii se plang ca sunt discriminati, pe de alta parte rom^nii se plang ca nu mai fac fata comportamentului tiganilor. Cine va rezolva situatia, statul ori cetatenii?

Statul o va rezolva. Mai devreme sau mai tarziu va veni la putere unul ca mine si ii va pune cu botul pe labe pe tigani. DEFINITIV.
malone6x6
CITAT (alalantu @ 21st July 2009, 03:43) *
Uite de ce s-a ajuns la segregare rasiala. Aici: www.segregare.ro , scrie (aproape) totul.

Mai nu stiu daca Mosotti e ungur, ceangau, secui sau hun dar si eu am crezut de multe ori in ultima vreme ca inchide fara rost niste topicuri. Dar daca nu-mi bat capul cu statul de ce sa-mi bat capul cu el? O fi obosit, e greu sa incerci sa fi mereu spiritual... mai ales cu atatia prosti si proaste cate sunt pe aici. ROFLASTC
Si asa nu poti purta o discutie pe forumul asta, macar nu pierzi nici timpul aiurea!
wiseguy76
Pe de o parte tiganii se plang ca sunt discriminati, pe de alta parte rom^nii se plang ca nu mai fac fata comportamentului tiganilor. Cine va rezolva situatia, statul ori cetatenii?

Exista un produs cosmetic, de traditie, folosit cu succes in 1942-'45; Se cheama Cyclon B. Un tratament rapid, aplicat cu incredere fiecarui tigan cred ca ar fi cea mai buna rezolvare a problemei.

soka norman
CITAT (xdaniel @ 21st July 2009, 04:02) *
BA DA! Au invatat ca e MUUUUULT mai bine cu segregarea. Pentru albi! Pentru tigani normal ca e de o mie de ori mai rau, le lipsesc victimele. Eu am fost furat SI BATUT de tigani in scoala, asa ca stiu ce zic. Tiganii m-au sugrumat in scara blocului in care locuiam pentru banii de o inghetata, era sa mor atunci, n-am mai avut voce cateva saptamani.
As vrea sa-l vad pe ala care ma va forta PE MINE sa-mi inscriu copilul intr-o clasa cu un singur tigan! II DAU FOC! IMPUSC TOT GUVERNUL, pun BOMBE.

te bateau tiganii ?cum asa?
De nu bateam la ei ca la fasole(bine doar paia de varsta mea).Ar fi o idee buna ca sa le fie repartizat un judet ,de exemplu Tulcea si sa intre doar cu viza iar daca calca stramb sa nu mai intre nici cu viza.Iesirea din segregare doar acelora care au inteles ca violenta contra albilor nu duce la nimic bun.
Mosotti
QUOTE (wiseguy76 @ 21st July 2009, 06:57) *
Exista un produs cosmetic, de traditie, folosit cu succes in 1942-'45; Se cheama Cyclon B. Un tratament rapid, aplicat cu incredere fiecarui tigan cred ca ar fi cea mai buna rezolvare a problemei.

pentru fix o asemenea afirmatie, un "ziarist" de pe vremuri, de la o fitzuuika de cacat, a fost dat in judecata si concediat si apoi desconsiderat pina chiar si de catre cei care l-au angajat sa scrie timpenii dintr-astea

http://www.ziua.net/display.php?id=43486&data=2000-05-12
gomer

CITAT (Mosotti @ 21st July 2009, 07:55) *
pentru fix o asemenea afirmatie, un "ziarist" de pe vremuri, de la o fitzuuika de cacat, a fost dat in judecata si concediat si apoi desconsiderat pina chiar si de catre cei care l-au angajat sa scrie timpenii dintr-astea

de fapt procurorul l-a acuzat pentru urmatoarea fraza:
.Cand vazuram atata sapun virtual haladuind pe trotuarele Bucurestiului, avuram asa un sentiment de prea-plin sufletesc. Pacat doar ca-i penurie mare de sarma ghimpata si Ciclon-B, detalii absolut semnificative in complexul conglomerat al fericirii noastre depline
nmg
Segregarea pixului meu.

Tziganii se auto - izoleaza singuri. Nesimtzitii, badaranii, jegosii si hotzii se aduna impreuna, normal, cine se aseamana se aduna. De cate facilitati si programe 'anti-discriminare' au parte imputzitii astia care ne sufoca in fiecare zi cu nesimtzirea lor ? Locuri in facultate fara examen, burse de locuri de munca speciale, ajutoare, etc si etc.
Se vede vreun rezultat ? Eu cred ca nu. Vina este numai a lor. Numai daca nu vrei nu poti

Si tot ei sunt aia discriminatzi, fute-m-as !!!!!!! .
golanski
Acesti sateliti cu pene(a se intelege tigani) nu sunt inca pregatiti sa traiasca in civilizatie !
Astia trebuie izolati sa se ,manince intre ei, sa se fure intre ei, sa se bata intre ei...si dupa vreo 10 ani vedem ce mai ramane din ei...
Mosotti
QUOTE (gomer @ 21st July 2009, 08:17) *
de fapt procurorul l-a acuzat pentru urmatoarea fraza:
.Cand vazuram atata sapun virtual haladuind pe trotuarele Bucurestiului, avuram asa un sentiment de prea-plin sufletesc. Pacat doar ca-i penurie mare de sarma ghimpata si Ciclon-B, detalii absolut semnificative in complexul conglomerat al fericirii noastre depline

exact. si dupa ce a fost acuzat, pentru o buna perioada a fost sprijinit de dragomir & shit, pentru ca mai tirziu, cind devenise deja groasa treaba, toti sa-l execute din toate partile. concluzia: vezi cu cine te inhaitezi atunci cind semnezi "pamflete" tembele laugh.gif

apropo, stiti ca si forumurile sint citite de unii altii care ar putea sa demareze actiuni prin justitie?
ecotech
"apropo, stiti ca si forumurile sint citite de unii altii care ar putea sa demareze actiuni prin justitie?"

Apoi dom'le Mosotti, cred ca tu ti-ai aduna un morman de reclamatii mai ceva ca Becali biggrin.gif
ciureanuc
CITAT (nmg @ 21st July 2009, 08:18) *
Tziganii se auto - izoleaza singuri. Nesimtzitii, badaranii, jegosii si hotzii se aduna impreuna, normal, cine se aseamana se aduna. De cate facilitati si programe 'anti-discriminare' au parte imputzitii astia care ne sufoca in fiecare zi cu nesimtzirea lor ? Locuri in facultate fara examen, burse de locuri de munca speciale, ajutoare, etc si etc.
Se vede vreun rezultat ? Eu cred ca nu. Vina este numai a lor. Numai daca nu vrei nu poti

SUBSCRIU.
Si nu uitati ca eu sunt ala care a deschis topicul despre tiganca din magazin... unde romanii nu au vrut sa-i vanda. Credeti ca ma contrazic acum? NU. Dar expresia Numai daca nu vrei nu poti, e perfecta in cazul tiganilor. Unii (majoritatea) nu vor.
Altii fac eforturi si nu-i discrimineaza nimeni.
gomer
CITAT (Mosotti @ 21st July 2009, 08:33) *
apropo, stiti ca si forumurile sint citite de unii altii care ar putea sa demareze actiuni prin justitie?

voi aveti o problema acolo in Rom^nia. Aici in SUA, imi angajezi avocati evrei de la ACLU care poarta procesele pe gratis cu evreii/negri/minoritarii care se simt vexati. De fapt prin 1st Ammendment dreptul la libera exprimare este protejat prin constitutie. IN Rom^nia practic nu exista asa ceva.

Totusi si aici s-a reusit diminuarea masiva a dreptului la libera exprimare prin metode perverse, cum sunt procesele civile. Si cum in sistemul anglo-saxon judecatorii pot fi creatori de lege se intampla ca un judecatori cu agenda politica si ideologica sa dea decizii aberante.
ciureanuc
CITAT (soka norman @ 21st July 2009, 07:36) *
Ar fi o idee buna ca sa le fie repartizat un judet ,de exemplu Tulcea si sa intre doar cu viza iar daca calca stramb sa nu mai intre nici cu viza.Iesirea din segregare doar acelora care au inteles ca violenta contra albilor nu duce la nimic bun.

Ar fi super ideea! Eu propun Bucuresti. Ce spui? rolleyes.gif
ecotech
"Ar fi super ideea! Eu propun Bucuresti. Ce spui?"

Orice, pana nu trec la nord de Carpati biggrin.gif
soka norman
CITAT (ciureanuc @ 21st July 2009, 09:46) *
Ar fi super ideea! Eu propun Bucuresti. Ce spui? rolleyes.gif

pai recomand sectorul 4 ai 5 .Cred ca ar fi suficient pentru cei 500.000de discriminati certati cu legea.In plus ,mai usor de imprejmuit cu gard electric.
Fiecare discriminat va avea de dat un test de buna purtare o data pe an.Testul va determina daca discriminatul poate trai in mijlocul oamenilor.
Dihorul Razboinic
Sunt curios cum se aplică legea aia într-o zonă cu populație 90% rîromă. Adică aduc români din alte sate ca să scadă sub 50% proporția de copii țigani într-o clasă?
Patefon
Exista motive obiective care duc la segregare? Care este rolul statului? Va rezolva statul problema segregarii prin interventie autoritara? Nu se va ajunge la o altfel de segregare, de genul ca rom^nii isi vor trimite in scoli particulare ori vor migra din zonele in care tiganii predomina?

Oare exodul rom^nilor nu se datoreaza si fenomenului de integrare fortata? Pe de o parte tiganii se plang ca sunt discriminati, pe de alta parte rom^nii se plang ca nu mai fac fata comportamentului tiganilor. Cine va rezolva situatia, statul ori cetatenii? [i]

Mi se pare normal ca atunci cand se constituie clasele de studiu copii cu potential mai mare se fie grupati intr-o clasa. Cei care nu au potential se fie grupati in alta clasa. Asta nu se numeste segregare. Se numeste ca nu-ti bati joc de copii cu potential de dragul uniformizarii. Tiganii se autosegregeaza prin lipsa de interes pe care o acorda copiilor lor. Nu-i trimit la gradinite, nu se implica in educatia lor.

Este absolut normal sa nu pui in aceeasi clasa copii care stiu sa scrie si sa citeasca inca de la gradinita cu cei ce au vazut pentru prima oara sapunul.

Cine rezolva? Fiecare parinte responsabil in parte. Baga spaga aferenta si transfera copilul la alta clasa sau scoala. E singurul caz in care aprob spaga ca unealta impotriva prostiei institutionalizate oficial urmare a pupincurismului ca politica de stat.
wiseguy76
CITAT (Mosotti @ 21st July 2009, 08:55) *

Mda...bine ca eu nu sunt "ziarist" si nici Softpedia nu e fituica de cacat.
L.E: fitzuuika, ma scuzati.
xdaniel
CITAT (Mosotti @ 21st July 2009, 08:55) *

Afirmatiile ziaristului respectiv au fost tampenie curata. Solutia finala pentru tigani nu este uciderea lor in masa ci tocmai segregarea. Izolarea lor totala de societatea cu care se comporta ca niste pradatori. Daca ar fi scris ceva de genul asta si chiar ar fi declansat o campanie pentru asa ceva, nu ar fi fost condamnat in veci iar daca ar fi fost condamnat ar fi iesit MAAAAAARE scandal si... in final, poate ca s-ar fi miscat societatea si poate chiar s-ar fi facut ceva CONCRET impotriva tiganilor.
Trebuie sa vii cu solutii practice si campanii realiste, nu sa scrii despre sapun si alde d-astea. Ziaristul ala si-a meritat-o! Pedeapsa cu suspendare, adica. Daca ar fi fost condamnat cu executare, ar fi fost PREA FRUMOS. Cu siguranta ar fi fost proclamat drept martir al cauzei si ar fi devenit lider intr-o Noua Dreapta intarita puternic de fenomen.
edit:
In locul lui (desi n-as fi scris despre sapun) as fi CERUT judecatorului sa fac pedeapsa cu executare.
csanika
Va spun ce am invatat din segregare,cel putin in orasele secuiesti sau preponderent maghiare,unde populatia romanesca consta in tigani moldoveni sau olteni adusi cu miile.In primul rand se rezolva problema cu discriminarea,cu proportionalitatea,cu handicapuri lingvistice,sa nu mai vorbim de rivalitatea copiilor care nu va mai fi fizic,pe holul scolii,ci se va desfasura pe plan intelectual intre doua scoli care nu se cunosc ,numai prin nota finala obtinuta si asta va deveni treptat un scop pentru toti,chiar si tigani.Pana nu incetati cu comunismul si dorinta de a face si cainii in aceasta tara mari romani,nu veti avea un strat intelectual tiganesc,cu scoala,limba si cultura proprie ca la maghiari,nu veti ajuta cu nimic tiganii sa se dezvolte deoarece nu vor avea un scop psihic,o alternativa la viata de cacat pe care o traiesc.Ca comparatie avem scolile unde nu s-a produs segregarea,si avem romani cocalari,maghiari cocalari care vorbesc ungureste ca niste tarani ,si tigani care nu trebuie sa faca nimic deoarece sunt raii scolii,si in zilele noastre pildele de urmat.
gtk
QUOTE (xdaniel @ 21st July 2009, 15:55) *
In locul lui (desi n-as fi scris despre sapun) as fi CERUT judecatorului sa fac pedeapsa cu executare.

de ce, ca sa te duci tocmai acolo unde isi fac veacul cam multi minoritari cu ceafa groasa? naughty.gif laugh.gif
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.