DjValy
21st July 2009, 00:17
Va salut !
Am facut o belea cat capu meu de mare, in seara asta :|
Am lovit cu spatele un volvo v40 din 2002 si i-am distrus aripa, i-am crapat bara din fata (din plastic) si farul.
Am asigurarea obligatorie de la Astra.
Vreau sa stiu ce sanse am ca asigurarea sa plateasca toata dauna respectiva ?
Daca nu, cam cat o sa plateasca ? Care credeti ca va fi valoarea (aproximativ) a reparatiei ?
Nu am mers la politie. Masina respectiva era parcata si nu se afla nimeni in ea.
Din cate am inteles am procedat corect ca nu am mers (dupa noile reglemntari).
Voi mai fi nevoit sa merg la politie ?
Oricum in caz ca asigurarea nu acopera tot, eu nu am chef de procese & shit.
I platesc restul daunei si punct.
Vreau doar sa stiu dinainte ce am facut mai exact si cum se termina treaba.
Astept raspunsuri sincere.
Va multumesc !
test_driver
21st July 2009, 00:47
Asigurarea trebuie sa-i plateasca tot, asta e treaba lor, tu nu ai dpdv legal nici o obligatie daca ai RCA. Bine nu sustin sa nu-i platesti omului, dar e mai bine sa o faca RCA-ul, pentru ca asta e obligatia lui.
svalentins
21st July 2009, 00:57
Oricum in caz ca asigurarea nu acopera tot, eu nu am chef de procese & shit.
I platesc restul daunei si punct.
Vreau doar sa stiu dinainte ce am facut mai exact si cum se termina treaba.
Astept raspunsuri sincere.
Va multumesc !
[/quote]
Frate sincer iti zic ca poti sa stai linistit ca nu tre sa platesti nimik. In caz in care ai asigurarea valabila o sa plateasca toata paguba care ai facut`o.
Daia e asigurare , sa plateasca pt ca au de unde . deci nu o sa mai ai nici o treaba , daca ai fost la politie si ai facut un PV si ai dat copie la asigurare .
E posibil sa te cheme la asigurare pt o semnatura cum ca esti de acord sa plateasca asigurarea paguba facuta de tine . cam atat.
cosmin_miu
21st July 2009, 02:09
nu ai de ce sa-ti faci griji si oricum o sa deconteze tot asigurarea .........un v40 din 2002 in cel mai rau va putea fi subevaluat de rca la un 4000-5000 E . Reparatia service nu o sa depaseasca 2500 E (adica 50% din valoarea autoturismului )
DjValy
21st July 2009, 11:30
Revin,
Am fost la astra, am completat hartiile si ne-am intors si la locul accidentului pentru constatare.
Volvo-ul era din 2005 nu 2002 :|
Cei de la asigurari le-au spus ca au contract cu un service DACIA, service ce nu-i prea convine proprietarului.
El ar vrea sa-si faca masina in altul unde si-a mai facut-o odata.
Aici apare problema. Indiferent care ar fi servicul cu care are contract casa de asigurari, ei oricum o sa-i faca masina.
Doar ca proprietarul are dreptul sa apeleze la altul, caz in care or sa apara mai mult ca sigur neconcordante de pret intre serviceuri.
Cel de la casa de asigurari o sa evalueze reparatia la un pret mai mic decat altele pentru ca au contract si in + mai au si ceva reduceri de pret. Ei or sa caute sa-i faca masina cat mai ieftin.
Service-ul proprietarului nu e legat de incident. Nu are treaba cu nimeni deci el o sa caute sa-i repare masina perfect indiferent de pret.
Deci, aici intervin eu cu diferenta, nu ?
Ceva estimari (cifre), din experienta voastra ?
Multumesc !
ipman
21st July 2009, 11:52
Stai linistit, RCA-ul acopera o valoare mult mai mare decit valoarea intregii masini. Chestia cu service-urile e cunoscuta ... pacat de pierderea de vreme.
lau_p86
22nd July 2009, 15:11
RCA- ul trebuie sa acopere toata dauna pana la limita de dauna totala.
Daca cel vatamat are casco, isi repara masina pe casco, urmand ca societatea la care are Casco respectivul
sa isi scoata banii de la asiguratorul de RCA al tau. (asa e cel mai bine pentru toti)
Altfel procesul de reparatie + plata reparatiei este cam de o luna.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.