solutii nutritive

rolly17

buna ...
am si eu o nelamurire
am cumparat de la o fitofarmacie o substanta nutritiva pentru plante verzi vitaflora 2 se numeste si am zis ca pentru prima data sa nu diluez in apa acea substanta si sa pun direct in pamant crezand ca isi face efectul mai repede si am pus in pamant cate 3 capacele de la acea solutie de substanta la fiecare planta verde pe care o am .....
pe sticla scrie ca un capacel se dilueaza la 2 litri de apa si aa se pune
acum nu stiu acel capacel e foarte mic cred ca am 1 mililitru sau ceva de genu acesta
si eu am pus cate 3 capacele la fiecare
intrebarea mea este ....OARE AM PUS PREA MULT SI EXISTA RISCUL CA PLANTELE MELE SA SE ARDA
AM PUS LA URMATOARELE PLANTE DRACENA MARGINITA YUCCA URECHE DE ELEFANT TELEFON Dieffenbachia camilla
Zamioculcas si mai o planta verde curgatoare ca si salata dar nu stiu cum se numeste
ce credeti oare leam ars ????o sa mi se distruga ???
ajutatima va rog frumos
tricky_rm
probabil ca nu sunt arse. dar exista riscul. pe viitor incearca sa respecti indicatiile. si nu exagera u solutiile nutritive, isi au rostul lor, dar folosite moderat. bafta la flori. si eu am yuca, de fapt trei, mai inalte ca mine. nu sunt sensibile, dar fereste-le de soare puternic sau direct. nu exagera cu apa.

OanaO8
rolly17 ...au patit ceva plantele tale dupa atata ingrasamant ?
ttr_tgv
niciodata, dar niciodata sa nu puneti solutii nutritive gen vitaflora direct nediluate. riscati sa ramaneti fara plante. desi este un ingrasamant nutritiv foarte bun, o doza asa mare ar putea sa faca mult rau. de obicei se dilueaza in apa si se stropesc pe frunze sau se toarna pe pamant, la radacina. daca vreti totusi sa le fortati pe riscul vostru, puteti sa folositi de doua ori doza recomandata de producator (inscrisa si pe ambalaj): daca un capacel se dizolva in 2 litri de apa, il puteti dizolva cam intr-un litru si cel mai bine este sa turnati pe pamant.

vitaflora este de mai multe feluri: pentru plante ornamentale, cu flori, fara, pt muscate, plante curgatoare, etc. aceste solutii nutritive se pot gasi in fitofarmacii, acolo unde puteti primi si consultanta de specialitate.

inca ceva: nu exagerati cu apa. daca unele flori au prea multa apa, le-ar putea putrezi radacinile! cand udati plantele, turnati apa sus pe pamant, in ghiveci, NU in tavita in care sta ghiveciul!

spor la treaba si aveti grija de plantele dvs!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.