Pathfinding intr-o casa

silviana85

Am o casa pe doua planuri cu scara si usi si cu mai multe incaperi. Are cineva prin vre-o carte curs....un algoritm de pathfinding? Adica dintr-un punct al casei sa ajung in alt punct (alta camera alt nivel)?
edy_3dz
Grafuri.....

silviana85
CITAT (edy_3dz @ 18th July 2009, 00:28) *
Grafuri.....

Da...intre timp mi-am dat seama si am avansat in algoritmul problemei. Faza e ca nu am cursurile de grafuri la mine si nu gasesc un algoritm de drum minim intre 2 noduri ale unui graf orientat tongue.gif
Nu stiu daca merge un Djikstra avand in vedere ca eu nu am cost pe arce.
Un model de Floyd pe o matrice de adiacenta imi da si mie cineva :-)???
silviana85
CITAT (silviana85 @ 18th July 2009, 08:17) *
Da...intre timp mi-am dat seama si am avansat in algoritmul problemei. Faza e ca nu am cursurile de grafuri la mine si nu gasesc un algoritm de drum minim intre 2 noduri ale unui graf orientat tongue.gif
Nu stiu daca merge un Djikstra avand in vedere ca eu nu am cost pe arce.
Un model de Floyd pe o matrice de adiacenta imi da si mie cineva :-)???

Am gasit tongue.gif
figo1988
Ai facut cu Djikstra si ai pus cost 1 pe arce? happy.gif
silviana85
CITAT (figo1988 @ 18th July 2009, 20:10) *
Ai facut cu Djikstra si ai pus cost 1 pe arce? happy.gif

Cu Floyd...dar nu imi iese tongue.gif

void Floyd(int graful[10][10],int m,int A[20][20], int Drum[20][20])
{

for (int i=0;i<m;i++)
for (int j=0;j<m;j++)
A[i][j]=graful[i][j];

for (int i=0;i<m;i++)
for(int j=0;j<m;j++)
{ Drum[i][j]=0 ;}

for (int k=0; k<m; k++)
for (int i=0; i<m; i++)
for (int j=0; j<m; j++)
if ( A[i][k] + A[k][j] < A[i][j] )
{
A[i][j] = A[i][k] + A[k][j];
Drum [i][j]=k;
}

}

void Traseu(int i, int j, int Drum[20][20])
{ int k;
if (Drum[i][j]!=0)
{
k=Drum[i][j];
Traseu(i,k,Drum);
cout<<k+1;
Traseu(k,j,Drum);
}

}

Nu afiseaza ce trebuie.....
figo1988
Floyd determina distantele minime intre oricare 2 noduri din graf (puncte din casa in cazul tau). Cum se aplica floyd aici? Daca tu esti in camera X si vrei sa ajungi in camera y, implementezi algoritmul lui Dijkstra si pui toate muchiile de cost 1. nu are rost sa folosesti floyd warshall pt asa ceva. iar pt a determina drumul efectiv, pastrezi un vector de predecesori de dimensiunea grafului. De fiecare data cand gasesti un drum mai scurt de la x la y prin v (de exemplu), pui ca predecesor al lui y (in vector) pe v.

andrei31
Defapt tie iti trebuie un algoritm lee. Faci un vector de matrici si ii dai bataie (asta in speranta in care stii algoritmul)
edy_3dz
Daca s-a incumetat la Floyd, trebuie sa stie si Lee, presupun tongue.gif
romio79

incearca A* smile.gif
trident
A* ar fi mers doar daca era vorba de drumuri in plan ( adica ar merge si in cazul asta insa mai eficient ar fi un Dijkstra ). Oricum problema principala este modul cum transformi toata suprafata din casa intr-un graf.
silviana85
CITAT (trident @ 11th September 2009, 19:09) *
A* ar fi mers doar daca era vorba de drumuri in plan ( adica ar merge si in cazul asta insa mai eficient ar fi un Dijkstra ). Oricum problema principala este modul cum transformi toata suprafata din casa intr-un graf.

Logic...problema am rezolvat-o de mult. Daca e cineva interesat sa-mi spuna biggrin.gif
ciuly
dar nu crezi ca e mai corect sa spui tu din oficiu iar cel care cauta va gasi direct informatia si nu v-a trebiu sa astepte dupa tine care poate esti in concediu?

as prefera sa nu dai mura in gura ci doar sugestii, tips & co. daca omul vrea sa invete, aici vine si invata. daca nu, sa isi caute alt site.

educarea lenesilor cu "da-mi un pm si-ti zic" la capitolul programare e o mare tampenie. este unul din motivele pt care e plina industria de "prosti". ii dai o chestie banala pe care nu o stie, si in loc sa caute, sa se documenteze iti tranteste un "nu stiu", sau "lucrez la el" dar defapt asteapta raspunsul de pe forum. death.gif
silviana85
CITAT (ciuly @ 12th September 2009, 19:34) *
dar nu crezi ca e mai corect sa spui tu din oficiu iar cel care cauta va gasi direct informatia si nu v-a trebiu sa astepte dupa tine care poate esti in concediu?

as prefera sa nu dai mura in gura ci doar sugestii, tips & co. daca omul vrea sa invete, aici vine si invata. daca nu, sa isi caute alt site.

educarea lenesilor cu "da-mi un pm si-ti zic" la capitolul programare e o mare tampenie. este unul din motivele pt care e plina industria de "prosti". ii dai o chestie banala pe care nu o stie, si in loc sa caute, sa se documenteze iti tranteste un "nu stiu", sau "lucrez la el" dar defapt asteapta raspunsul de pe forum. death.gif

Ok Ok: am folosit Floyd-Warshall.

Legatura dintre camere(usile) sunte arcele unui graf....am lucrat cu coordonatele coltului inferior dreapta al fiecarei camere. smile.gif

secretalex92
Pentru a determina cel mai scurt drum intre 2 noduri ale unui graf este sa folosesti algoritmul lui lee, e foarte si simplu si eficient
http://en.wikipedia.org/wiki/Lee_algorithm
msmihai
O fi eficient pentru un graf mic. Pentru grafuri mari , folosesti "jucarii" mari, precum djkistra...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.