raul_xnc
15th July 2009, 09:30
Salut,
Am cumparat un cablu component pentru transmiterea semnalului video de la DVD player la TV si nu-mi afiseaza decat o imagine foarte distorsionata care apare la interval de cateva secunde. Cablul este Manhattan cu capete aurite, dvd player si TV Samsung. Cu conexiune pe cablu video normal este ok. Credeti ca mai trebuie sa fac ceva setari la TV/DVD sau cablul poate fi defect?
Multumesc
nelutzu57
15th July 2009, 10:25
Există cumva diferențe fizice între cele două cabluri folosite ? Dacă da...verifică noul cablu ...să nu aibă întreruperi cea ce nu prea cred.
Dacă este altfel...alte mufe...etc...mai verifică în setarile de intrare semnal la TV...poate totuși trebuie setatat ceva pe acolo !
eiffel
15th July 2009, 10:44
Vezi ce setare ai pe iesirile respective in setarile DVD-ului. Unele modele folosesc aceleasi mufe ptr 2 tipuri de semnal diferit. Vezi sa fie pe Ypbr.
raul_xnc
16th July 2009, 08:31
Nu cred ca era de la nicio setare. Oricum, am fost inapoi la magazin si l-am schimbat pe un scart (care si ala are un zgomot la sonorul din TV de la un anumit nivel incolo, dar oricum pt sunet folosesc home cinema-ul, asa ca nu ma deranjeaza)
SuperDuper
16th July 2009, 12:58
SCART este folosit pentru semnal video cu scanare "interlaced" (standard TV nalogic). Component este folosit in mod implicit pentru semnal video cu scanare "progresive" (adica daca nu se face o schimbare in setarile playerului). Scanarea P este intalnita in TV-urile HD - TV-ul tau probabil nu stie asa ceva.
eiffel
16th July 2009, 13:22
CITAT
Nu cred ca era de la nicio setare.
Posibil, doar a al meu are in meniul DVD-ului asa ceva. Pot sa aleg Ypbr sau RGB. Daca setez RGB patesc cam ce pateai si tu mai sus, ptr ca TV-ul nu stie decat YPbr. Calitativ semnalul pe Component Ypbr este semnal HD, iar cel de pe Scart este mult mai prost comparativ cu Component.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.