Schimbare tub cinescop la TV

Fler

Salutare tuturor,

Asi dori sa schimb tubul cinescopic la un TV deoarece lipseste culoarea rosie si am ajuns la concluzia ca este defect tubul. Problema este ca nu am unul identic.
Asi dori totusi sa stiu daca s-ar putea schimba tubul cu altul cu alte caracteristici (ex: unghiul de deflexie, diagonala) si ce reglaje, modificari ar trebui facute sau ce ar trebui sa verific sa ma asigur ca sunt compatibile.

Va multumesc.
nelutzu57
Cum ai determinat că ''...la TV.. lipseste culoarea rosie si am ajuns la concluzia ca este defect tubul ''...
În funcție de răspuns voi încerca să-ți găsesc o rezolvare.

Fler

TV-ul este un Schneider STV5187 sasiu 11AK19. Initial am schimbat TDA6107 dar nici o modificare (rosul lipseste in continuare), după care am verificat catodul de rosu punând o rezistentă de 5,6K / 3W la masa și tot nu am reusit să obțin roșu pe ecran.
Credeti ca s-ar mai putea face ceva cu el?
nelutu59

exista o schema de regenerat tuburi,eu ni-am construit un astfel de scula ,tot cu tunul de rosu am avut problema,dar sunt sanse mici de regenerare,asta
daca tubul are gatul mai gros ca la tipurile mai vechi,altfel daca postezi si seria de la tub,eu am o carte despre tuburi cinescop si are un catalog de echivalente poate ai noroc wink.gif
Fler
Dar de schimbat tubul cu altul (dar nu de acelasi tip), ce ar implica?
A mai schimbat cineva vreun tub? ce probleme pot apărea? ce modificări trebuiesc făcute în schemă pt a funcționa corect?
Care ar fi caracteristicile tubului care trebuiesc să fie identice pt a functiona TV-ul (in primul rand să nu se strice si altceva)?
naeTV
A mai schimbat cineva vreun tub? - Da ,dar de obicei o fac cei cu ceva experienta
Care ar fi caracteristicile tubului care trebuiesc să fie identice pt a functiona TV-ul - in primul rind unghiul de deflexie trebuie sa fie neaparat acelasi - apoi bobinele de deflexie sa aiba aceeasi impedanta -nu este indicat sa se schimbe bobinele ,se poate face dar nu intotdeauna reuseste si este mai bine sa se evite -si conteaza si dimensiunea :in functie de diagonala tubului are unele adaptari facute in schema si folosit un anumit traf linii
Fler
Va multumesc pt raspunsuri.
Sa inteleg ca inlocuirea tubului cu altul de alt tip nu se poate, sau oricum este treaba serioasa care nu prea se merita si nici nu garanteaza functionarea corecta.
In cazul in care asi gasi unul identic, dupa inlocuire mai trebuiesc facute ajustari sau modificari?

istratei
daca ai unul identic mai necesita , eventual , reglajul culorilor ( punctul de negru , albul dinamic ) si focalizarea.
lafayette

se poate inlocuii tubul cu un altul..trebuiesc indeplinite cateva mici conditii ...se pot adapta deflexiile si regla aproape tot la tub,
Am schimbat tuburi si stiu ce insemna o munca ca asta..ai si mici procente de a nu iesii perfect ...dar per ansamblu cineva profesionist poate sa monteze, schimba, adapta un tub cinescop.
Pretul insa difera mult de complexitatea lucrarilor..si de aici se merita sau nu..
Daca gasesti unul identic..mai sunt de reglat cateva lucruri..dar este destul de simplu ptr cineva profesionist..
mister_rf

Adica? la ce-mi foloseste interventia ta? Am aflat ca tu schimbi tuburi, ca se pot schimba, ca exista niste ''niste chestii'', bla, bla, bla...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.