cine are dreptate?
Pagini: 1, 2, 3

dany867

circulam in afara unei localitati in spatele unui autobus in linie dreapta, m-am asigurat, am semnalizat si am efectuat depasirea autobusului, in fata autobusului circula un alt autoturism care fara sa se asigure a virat brusc la stanga cu intentia de a intra intr-o incinta, acrosandu-ma in partea dreapta fata in timp ce eu eram in depasirea acestuia.
ady_chesnoiu
El este de vină deoarece nu s-a asigurat când a virat la stânga .

bolovan
Tu esti devina...este interzisa depasirea coloanei.
Vezi articolul 152 litera k parca...daca nu ma inseala memoria.
ady_chesnoiu
CITAT (bolovan @ 12th July 2009, 13:38) *

Este interzisă depăsirea coloanei oficiale . El a depășit autobuzul , și când să termine manevra autovehiculul l-a atins . Autovehiculul nu a fost depășit .
bolovan
Cauta articolul...nu mai tin minte exact...dar stiu ca-i prevazut expres in lege
Mai mult, bunul simt te impiedica sa depasesti coloana.
Ce te faci daca tu esti in masina A, in spatele tau ai camionul B si un idiot in masina C din spatele camionului?
masina A semnalizeaza depasirea, idiotul C intra in depasire...cum oglinzi pt idioti nu s-au inventat inca, A nu poate sa vada ca idiotul C a semnalizat depasirea (deh...era in spatele camionului)...si se trosnezc...
Cauta legislatia (poate am gresit eu articolul...imbatrinesc...ma lasa memoria)
ady_chesnoiu
CITAT (bolovan @ 12th July 2009, 13:47) *
Cauta articolul...nu mai tin minte exact...dar stiu ca-i prevazut expres in lege
Mai mult, bunul simt te impiedica sa depasesti coloana.
Ce te faci daca tu esti in masina A, in spatele tau ai camionul B si un idiot in masina C din spatele camionului?
masina A semnalizeaza depasirea, idiotul C intra in depasire...cum oglinzi pt idioti nu s-au inventat inca, A nu poate sa vada ca idiotul C a semnalizat depasirea (deh...era in spatele camionului)...si se trosnezc...
Cauta legislatia (poate am gresit eu articolul...imbatrinesc...ma lasa memoria)

Ce nu intelegi frate ? Mașina A a semnalizat depășirea după ce mașina C deja făcuse jumătate de manevră .
spare-me
bolovan, sper ca nu ai permis.
masina C era deja in depasire, iar masina A a calcat axul drumului, virand stanga, fara sa se asigure.
si daca ai permis, stai acasa.

ady_chesnoiu
CITAT (bolovan @ 12th July 2009, 13:38) *

Articolul 152 din legislația rutieră (codul rutier nu are atâtea articole) :

CITAT
Art. 152 Se interzice pasagerilor mijloacelor de transport public de persoane:

1. sa urce, sa coboare, sa tina deschise usile ori sa le deschida in timpul mersului vehiculului;
2. sa calatoreasca pe scari sau pe partile exterioare ale caroseriei vehiculului;
3. sa arunce din vehicul orice fel de obiecte, materiale sau substante.

huh.gif
spare-me
lasa-l ady, la ce-ti mai bati capul laugh.gif
sa ajunga si topicul asta o caterinca cu inca 2-3 posturi (Sa rada toata lumea)
pe urma se inchide si gata.

de-abia astept sa o ia bolovanul la stanga peste unul intrat in depasire, si sa n-aibe casco laugh.gif
sa se lamureasca atunci
bolovan

Mdea...si ne mai miram de ce sint atitia idioti pe sosele:
Articolul 150 litera d
Art. 150. - Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:
d) sa reintre pe banda de circulatie initiala dupa ce s-a asigurat ca poate efectua aceasta manevra în conditii de siguranta pentru vehiculul depasit si pentru ceilalti participanti la trafic. ->Vehiculul depasit...nu vehiculele...
Art. 152. - (1) Se interzice depasirea vehiculelor:
k) în locul unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. - Asteptarea ii foarte relativa...de aici nu se intelege...in deplasare (asteapta sa prinda un loc pentru depasire...etc)...prin urmare...doar in Asteptare...nu si oprite...etc Deci, coloana se poate deplasa
Si dac ane mai uital si la articolul
Art. 150. - Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:
a) sa se asigure ca cel care îl urmeaza sau îl preceda nu a semnalizat intentia începerii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune în pericol sau stânjeni circulatia din sens opus;...cum pix-ul meu sa vezi dupa camion ca ala a semnalizat sau nu?

Prin urmare, sper ca ti-ai predat permisul? A fost emisa o hotarire judecatoreasca in acest sens.

Dupa cum spuneam....multi idioti in lumea asta.

spare-me am fost martor la un accident de genul asta...ghici cine a ramas fara permis?
Mdea...dar ii greu sa citesti legislatia...si mai mult...sa o si respecti...mai ales in RO

un google scurt: http://www.biciclete.net/hg_85_din_23_ianu...ea-801-844.html
ady_chesnoiu
Tu nu ai auzit că el a depășit decât autobuzul , NU și autovehiculul din față ?
bolovan
Eu din cite am inteles, dany867 a depasit autobuzul...si a incercat sa-l depaseasca si primul vehicul..
Daca nu-i asa...atunci doar intra pe articolul 150 litera a:
Daca ala nu a semnalizat...a pus frina brusc...deja ii suficient ca ala sa fie vinovat. Daca ala a semnalizat...din timp...ghinion...sper ca dany sa aibe CASCO
eb2e2
Dar tocmai se angajase si in depasirea autovehiculului din fata ...caci daca se replia pe banda ala nu avea cum sa ii loveasca partea dreapta fata.
...si ca supliment ... depasirea era permisa sau ai incalcat banda continua ??
Valy1
QUOTE (bolovan @ 12th July 2009, 14:09) *
Daca ala nu a semnalizat...a pus frina brusc...deja ii suficient ca ala sa fie vinovat. Daca ala a semnalizat...din timp...ghinion...sper ca dany sa aibe CASCO

Ce frana ? Daca a semnalizat din timp ce ? Daca eu sunt in depasire , si ala semnalizeaza si se baga ca prostu fara sa se asigure, eu sunt de vina ? Ca doar a semnalizat...
eb2e2
Dar tocmai se angajase SI in depasirea autovehiculului din fata AUTOBUZULUI ...caci daca se replia pe banda ala nu avea cum sa ii loveasca partea dreapta fata.
...si ca supliment ... depasirea era permisa sau ai incalcat banda continua ??
ady_chesnoiu
circulam in afara unei localitati in spatele unui autobus in linie dreapta, m-am asigurat, am semnalizat si am efectuat depasirea autobusului

Depășire = manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial si revenirea in acesta.
bolovan
Stai putin...ca poate n-am inteles eu...a fost lovit de autobuz? Daca da...atunci ii clar cine-i vinovat...soferul autobuzului. Daca a fost lovit de prima masina...(capul de coloana)...atunci dani ii vinovat
Poti sa semnalizezi cit vrei...dar dupa ce ai depasit vehiculul (NU VEHICUELELE!!!) esti obligat sa reintri in coloana. PUNCT
Greu...de ce tot insist eu sa se introduca si un test de inteligenta pentru obtinerea permisului...
dany867
mentionez ca in zona nu sunt restrictii cu privire la depasire si linia care separa sensurile de mers este discontinua iar eu nu am depasit o coloana de masini....
ady_chesnoiu
CITAT (dany867 @ 12th July 2009, 14:27) *
mentionez ca in zona nu sunt restrictii cu privire la depasire si linia care separa sensurile de mers este discontinua iar eu nu am depasit o coloana de masini....

În concluzie nu este vina ta .
eb2e2
CITAT (ady_chesnoiu @ 12th July 2009, 14:29) *
În concluzie nu este vina ta .

gresit ... 2 masini =coloana
cosmin_miu
la un astfel de topic nu se merita raspuns..... Ce cauta initiatorul topicului in depasire , daca dupa accident simplu nu stie cine-i vinovat !??!?!? death.gif death.gif death.gif
ady_chesnoiu
CITAT (eb2e2 @ 12th July 2009, 14:31) *
gresit ... 2 masini =coloana

Tu vezi că omul spune că nu a depășit coloana ?

Nu mai postați fraților de dragul de a face 10000 de posturi .
eb2e2
CITAT (ady_chesnoiu @ 12th July 2009, 14:47) *
Tu vezi că omul spune că nu a depășit coloana ?

Nu mai postați fraților de dragul de a face 10000 de posturi .

eu zic sa iti vezi de psoturile tale ...si sa nu te bagi in ce nu e treaba ta.
vezi de cand sunt membru softpedia si cate posturi (medie de posturi pe zi ...de exemplu) am...apoi uita-te la tine rolleyes.gif
Octavian___28
QUOTE (dany867 @ 12th July 2009, 14:27) *

Ala care a facut la stanga banuiesc ca a vrut sa se bage pe un drum perpendicular cu drumu mare.
Era semnalizata zona ca e o intersectie cu drum secundar?
Daca era semn pus, esti de vina (chiar daca el n-a semnalizat intentia).
Nu prea mai stiu bine codu rutier, dar parca spunea ca e interzis (bine ca noi mai facem treaba asta) depasirea simultana a doua masini, deci si aici ai putea un pic de vina (cred).

Ce e nasol (mi s-a intamplat si mie, dar am rupt frana, am avut timp de reactie) ca berbecu ala care a vrut sa faca stanga putea macar sa arunce o geana in oglinda, chiar daca n-a semnalizat, dar asta-i treaba...

LE: defapt daca era vreun semn cu intersectie, cre' ca trebuia sa fie linie continua....mmm...
dany867
pentru octavian.. nu era o intersectie, soferul care ma acrosat a vrut sa intre intr-o incinta a unei firme nu pe un drum
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.