dionescux
8th July 2009, 10:31
Salut.
Am o asigurare casco facuta la BCR asigurari cu o vechime de 2 ani, cu fransiza 0.
Vine noul an, trebuie sa prelungesc contractul: surpriza, nu se mai poate fara fransiza, se introduce o fransiza de 100 Euro pe eveniment.
Intrebare este, la prelungire, termenii contractuali nu raman aceeasi ? in contract se spune clar ca nu se pot face modificari decat cu acordul scris al partilor.
Ce se poate face ? plangere in scris la asigurator, csa ...etc?
Chiril
8th July 2009, 11:03
cand faci prelungire inchei un alt contract si tot vei avea noile conditii
ady_chesnoiu
8th July 2009, 12:27
Inchei acest contract , si deschizi din nou altul identic , fara a-l prelungi pe cel existent .
tchoara
8th July 2009, 17:16
Prelungirea politei CASCO nu este o prelungire propriu-zisa a unui contract. In cazul unei prelungiri, se semneaza ACT ADITIONAL prin care partile prevad ca TERMENUL contractului devine [x]. In cazul politei CASCO se incheie o noua polita care are o noua data de intrare in vigoare si o noua data de expirare. Se cheama prelungire pentru ca apare o continuitate, adica nu se intrerupe perioada in care bunul este asigurat, dar nu este o prelungire de contract propriu-zisa. Asa ca din moment ce tu inchei o noua polita pot sa-ti schimbe si clauzele. Asta legal. Moral, ei se intind cat le e plapuma. Da-te si tu in spectacol ca te duci la alta firma de asigurari, ca nu mai vrei sa auzi de ei, ca vrei sa vorbesti cu directorul de sucursala etc. De multe ori functioneaza.
bossake
8th July 2009, 17:20
Si eu am avut in primul an fara fransiza la bcr asigurari,si in al 2-lea mi-au bagat cu fransiza
. asta desi am platit degeaba in primul an, nicio dauna...
Totusi fata de acolo mi-a zis ca daca vreau neaparat imi face si fara fransiza dar e cu vreo 200 de euro mai scump pe an, asa ca am ales cu fransiza 100 eur.
cosmin_miu
8th July 2009, 18:00
da e este foarte normal. Daca aveai contract incheiat pe o perioada determinata de timp in care era specificat ca ai fransiza 0 pe toata perioada derularii contractului ......era ceva anormal.
Ce nu mi se pare normal este fransiza la un eveniment prin regres (dar practic si acolo intra costuri .....plata si deplasarea inspectorului , timpul in care banii asigurarii casco sunt blocati pana la recuperarea lor de la rca si bineinteles banii de care beneficiarul politei casco se bucura ptr reparatia rapida a masini... )
bossake
8th July 2009, 18:13
Si eu stiam la fel, ca daca ai casco cu fransiza platesti fransiza chiar daca e eveniment cu regres pe rca-ul vinovatului. Insa am fost personal la generali cu un prieten pentru o dauna cu regres si au zis ca nu se plateste nicio fransiza, desi avea una consistenta rau..350 de euro.
pana la urma la regres se plateste sau nu fransiza?!?
cosmin_miu
8th July 2009, 18:20
CITAT (bossake @ 8th July 2009, 19:13)

pana la urma la regres se plateste sau nu fransiza?!?
eu am facut cu regres si am platit
si cica nu mai beneficiez nici de reducere 10% sau cat este la sf anului .
Cu 1 luna inainte ma duc sa intreb si daca e asa cand imi expira polita cred ca le fac `o bucurie` cu vopsitul unei bare , a unei aripi si a unei usi ca au niste puncte de pietricele (bineinteles toate o le incadrez la un singur eveniment de 100 E
).
ciomo
9th July 2009, 07:33
Teoretic nu ar trebui sa se retina fransiza de 100 de euro sau de cat o fi, in cazul in care urmeaza a se face regres impotriva unei terte persoane, fie ca e vorba de alta companie de asigurari sau o persoana fizica. Asta ar insemna o imbogatire fara just temei pentru firma de asigurari, deoarece ea oricum o sa-si recupereze banii integral de la terta persoana vinovata. Oricum sa stii ca mai sunt companii la care ai posibilitatea sa inchei polita Casco si fara fransiza.
207
21st October 2009, 10:18
Dupa 3 ani cu nici o dauna, m-au sunat astazi (tot BCR) sa-mi spuna ca imi expira asigurarea in doua zile si o sa am o valoare de 480 E/an si fransiza 100 euro. Cum sa nu te enervezi cand auzi asta?
AcidMan
14th November 2009, 00:52
nu stiu de ce mai stati la bcr.
exita multi altii.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.