TRANZISTORI
Pagini: 1, 2

valentinita

Daca stie cineva ce echivalenti au tranzistorii BDX33A, BDX34A si C2274 ? Dar ceva sa si pot gasi. MULTUMESC ANTICIPAT
mister_rf
Am mai spus si repet: echivalarea un ui tranzistor se face functie de aplicatia unde este folosit. De acolo se pot deduce care sunt parametrii importanti ce trebuie respectati si care pot sa fie la limita.
Uzual tranzistoarele japoneze omit gruparea 2S, adica un cod de tipul C2274 este de fapt 2SC2274.

SANYO TRANSISTOR TO-92 60V .5A .6W ECB Bipolar Transistor, Collector to Base Voltage: 60 V, Collector to Emitter Voltage: 50 V, Collector Current: 0.5 A, Package/Pin Name: TO-92/ECB

valentinita
Mister RF esti dragut ca intotdeauna. Dar totusi nu am aflat care sunt echivalentii, mai ales ptr A1262 si C3179. Sunt folositi intr-un final audio la combina SANYO ''JA 6150''.
CPX

Un exemplu de echivalenti superrezistenti(cam overkill pt tine dar merg:D)
NPN:2SC5200
PNP:2SA1943
mister_rf
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/Sanken/mXswtq.pdf
2SA1292 este PNP cu 60V, 4A, 30W
un exemplu BD244
http://www.bourns.com/pdfs/bd244.pdf
60-100V, 6A, 65W
sau chiar
BD440/442
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/...ronics/4130.pdf

similar pentru 2SC3179
rezulta BD243 sau BD439/441
valentinita
Multumesc celor care m-au ajutat.Am achizitionat BD243/BD244 si BC639 ramane sa-i montez si sa vad daca merge.
valentinita
Fratilor, ajutor, am mai gasit un tranzistor ars si nu-i stiu echivalentul. A984 cred ca este un 2SA984 Si, PNP; 60V; 0,5A; 0,5W; 120Mhz. Ma mai puteti ajuta?

bit 61
Poti pune un 2N2905.
Sau ceva mai "puternic" gen BD140.
valentinita
Merge chiar daca ce era inainte era unul de tip TO-92 ? Si cred ca trebuie sa-l schimb si pe cel de pe celalalt canal nu-i asa?
valentinita

Tranzistorii mei cred ca s-au ars datorita unei diode mici din sticla, cu o dunga albastra pe anod, pusa in scurt, care habar nu am ce ar putea fi. Stiti cu ce as putea-o inlocui? Sau macar sa-mi spuneti ce inseamna dunga albastra de pe ea, ca eu am gasit doar diode cu cate o dunga neagra, galbena si una cu dunga alba. huh.gif
t-daniel
Din descriere cred ca este vorba de ma29wa intalnita de mine recent intr-un amp technics.
De inlocuit cred ca merge cu doua diode 1n4148 inseriate dar nu sunt sigur.Eu am pus originalul ca aveam un donator de organe.
valentinita
Multumesc pentru indicatie dar eu nu am donator, iar aparatul care il depanez este un model mai vechi de tip SANYO model JA 6150, daca m-ai putea ajuta cu o schema a lui sau ceva orientativ cu finali: 2SA1262, 2SC3179, ar fi extraordinar. Nu de alta dar combina de care-ti vorbesc e o scula de suflet, de aceea ma ambitionez sa o repar. Cu multumiri anticipate daca ma puteti ajuta. lookoflove.gif
t-daniel
Pai nici technics-ul meu nu este mai nou. Cred ca este facut undeva in jur de 1984.
Din pacate scheme nu am si nici originalul nu cred ca ai sanse sa-l gasesti de cumparat.
Uite schema ca sa-ti dai seama de ce am zis ca poate fi inlocuita cu doua diode inseriate.
valentinita
Multumesc ptr schema, sper sa-mi fie de ajutor. Vad ca esti mai priceput decat mine de aceea insist (sper sa nu te deranjeze), daca ai putea sa-mi spui care este semnificatia inelului colorat, poate gasesc ceva asemanator. Mentionez ca finalul este mult diferit fata de schema trimisa. Imi cer scuze daca sunt prea insistent.
SuperDuper
Pai nu te-ai uitat in pdf-ul ala?
valentinita
Scuze dar am fost de servici de noapte si nu am privit cu atentie schema. Am s-o studiez si daca nu te deranjeaza voi mai apela la ajutorul tau MULTUMESC.
valentinita
Imi pare rau dar dioda in cauza nu este de tipul din imagine. Ca descriere: este din sticla, transparenta, cca. 2mm lungime, cilindrica (butoias, ca in imaginea trimisa de tine), iar la anod (presupun) are un cerc de culoare albastru deschis. Ce-o fi???????

Rectific inelul colorat este pe catod blush.gif
mister_rf
Cand se face o inlocuire de componenta este bine sa stim functionalitatea sau cel putin sa vedem o schita/schema. Asta este metoda simpla si sigura pentru a gasi echivalentul corect pentru oricare ar fi componenta implicata.
Daca nu poti ridica o schema, vino cu fotografii detaliate: fata/spate pentru cablajul respectiv...
mister_rf
Cred ca este o simpla dioda cu siliciu in genul 1N4148, pentru ca mai sunt si altele similare...

Si de fapt ce numar are notat pe cablaj dioda respectiva?
valentinita
Dioda este D474 numai ca in loc de una cu inel albastru am pus una cu inel negru. Nu stiu care este diferenta intre ele dar am montat-o ca sa verific daca nu sunt scurturi. M-as bucura daca mi-ati face rost de o schema a amplificatorului. Multumesc.
valentinita
Domnilor chiar nu ma poate nimeni ajuta? Vreau si eu schema electronica, al amplifului,JA6150, sau macar ceva asemanator cu 2SA1262/2SC3179 pe final. Va rog mult si va multumesc anticipat. worthy.gif
valentinita
I-am schimbat tranzistorii:C3179 cu BD243C, A1262 cu BD244C, C2274 cu BC639 si A984 cu BD140(tranzistorii au notatiile originale). In locul diodei cu inel albastru am pus 1N 4148. De ars nu s-a ars, dar de mers... vai mama mea. Ca sa se auda ceva trebuie sa-l dau aproape de maxim si nu se aud decat niste acute si alea haraite. Ce ar putea sa aiba? Cred ca ceva piese nu se potrivesc! Voi ce spuneti??? huh.gif
valentinita
Defectul ar putea fi de la un condensator care nu mai lucreaza bine?
mister_rf
Fara a masura tensiuni pe o schita/schema nu stiu ce se poate recomanda de la distanta.
Acum singura schema gasita cu greu este asta:

Click pentru a vizualiza atașamentul
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.