Masina zgariata de un parapet - HELP !

madalinfocsa

Salutare ! Am nevoie URGENT de o mana de ajutor:

Mi-am zgariat destul de rau masina de un parapet metalic, pe autostrada. O dubita din fata a facut o manevra brusca, probabil sa evite o denivelare si atunci m-am speriat si am tras de volan, "raschetand" parapetul de despartire dintre sensuri.
Treaba s-a intamplat pe A1.

Ma puteti ajuta, ce trebuie sa fac in cazul asta ? Unde sa merg in Bucuresti, pt constatare si ce sa spun ?
Campers
ai casco ? cat de grav e zgariata ? e doar zgariata ? sau si tabla indoita/facuta praf?

ce masina e ? daca e una simpla , fara prea multe linii (solenza , supernova etc ) o poti face si la un tinichigiu care are atelier propriu cu autorizatie , fara factura si fara politie (daca de asta iti e frica)

madalinfocsa
CITAT (Campers @ 6th July 2009, 20:00) *
ai casco ? cat de grav e zgariata ? e doar zgariata ? sau si tabla indoita/facuta praf?

Nu am decat RCA.
Sunt doua dare paralele foarte clare, de la forma aia a parapetului metalic clasic. Pleaca din dreptul rotii din fata pana la roata din spate. Intre portiera si roata din spate e si putin infundata tabla. E vorba de un Ford Ka, deci o singura usa.
Imagineaza-ti ca eram in viteza, doar era autostrada, e destul de zgariata, s-a facut asa albicioasa cate 3-4 cm in jurul fiecarei dara de zgarietura...
ady_chesnoiu
Nu iti va repara nimeni masina , deoarece traim in Romania si daca te prezinti la asigurator / politie nu te vor crede ca ai zgariat-o din vina altuia . Doar daca te prezinti cu acel om poate vei avea ceva sanse .
spare-me
asadar cauta una bucata prieten cu rca si casco si cu masina 'disponibila'
mergeti intr-o parcare privata (gen intercontinental, la metro, carrefour nu stiu daca e valabil) ca sa scape de puncte si amenda.

pune-l sa faca POC in masina ta, pe aceeasi directie.
tu o faci pe rca-ul lui, el pe casco...
ady_chesnoiu
Sau cel mai bine o repari pe banii tai .
pstefan
Nu ia puncte si amenda , face constatare amiabila wink.gif

rotnic
Traim in Romania!!!
ady_chesnoiu
CITAT (pstefan @ 7th July 2009, 11:35) *
Nu ia puncte si amenda , face constatare amiabila wink.gif

Bineinteles , daca gaseste un prieten binvoitor sa-si loveasca masina biggrin.gif .
SPF

Zi mersi ca ai fost pe autostrada si ca traiesti sa povestesti ca ti-ai zgariat masina si ca nu erai pe un DN sa ajungi pe contrasens sa te faca zob vreun tir.
ady_chesnoiu
CITAT (SPF @ 7th July 2009, 11:51) *
Zi mersi ca ai fost pe autostrada si ca traiesti sa povestesti ca ti-ai zgariat masina si ca nu erai pe un DN sa ajungi pe contrasens sa te faca zob vreun tir.

Sa nu bagam in discutie cazurile tragice ...

Eu unul as repara masina cu banii mei , nu cred ca o sa coste foarte mult .
SPF
Ba eu zic sa bagi in discutie si cazurile tragice ca poate intr-o zi intra peste tine pe contrasens.
filipxxx
Daca esti pregatit sa platesti din banul propriu, te duci la Politie si spui ca la iesirea din Bucuresti pe A1 s-a intamplat evenimentul, doar n-or sa te puna sa le cureti vopseaua de pe parapet. biggrin.gif Daca vrei sa o faci pe RCA-ul unui prieten e mai greu, ca 2 dungi perfect paralele e cam greu sa trasezi cu masina si odata cu introducerea constatarii amiabile inspectorii de daune vor fi mult mai atenti la asa ceva. Apropo, inselarea asiguratorului e fapta penala. wink.gif
ady_chesnoiu
Corect , daca isi dau baietii seama ca ii inseli , dai de probleme cu politia . Repar-o cu banii tai si gata , si fa-ti CASCO !

@ filipxxx : Scoate link-ul din semnatura .
pustiu_22
CITAT (spare-me @ 7th July 2009, 11:26) *
...
tu o faci pe rca-ul lui, el pe casco...

... si prietenul va avea la anul o prima de asigurare mai mare!
spare-me
e o idee, dar oricum nimeni nu se risca la asa ceva datorita implicatiilor ce pot aparea.
si da-o-ncolo de prima...deocamdata te gandesti sa rezolvi masina iar la anul cotizeaza ei impreuna laugh.gif
oricum eu unul nu m-as baga la combinatii d-astea si cred ca nici el, MAI ALES in lovitura dificila pe care-ar avea-o de imitat
AlexIP
La un Ka ar trebui sa te descurci destul de ieftin, fara alte complicatii.
bd_vr
O aripa spate infundata destul de grav a costat cam 9-10 milioane (lei vechi). Am facut-o la un service "de cartier" (abia am dat de el, nu avea nici o reclama, era intr-un depozit), dar mesterii au fost de nota 20. Cand am vazut masina reparata nu-mi mai dadeam seama unde fusese lovita. In costul operatiunii a intrat si vopsitul, culoarea facuta pe calculator, iar indreptatul NU s-a facut prin sudura cum inca se mai practica la noi (poate-mi zice cineva cum se numeste metoda asta de indreptat pentru ca am uitat).

Marius3k
Asa ceva am reparat cu ~550 de lei, la un servis de "cartier".
N-am apucat sa lipesc bandoul, inca mai caut o banda dublu-adeziva buna.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.