lla
24th April 2005, 10:34
trebuie sa construiesc aproximativ 200 m de gard si nu stiu care este cea mai eficienta soutie. as vrea sa nu se vada in incinta (unde este construita o casa), as vrea sa fie cu un design destul de frumos dar sa aiba si un cost rezonabil.
stie cineva un pret /ml in functie de diferitele materiale alese?
mesteru
25th April 2005, 07:53
Sal ! Vad ca nu te ajuta nimeni asa ca o sa incerc sa te ajut eu ok ?
In primul rind trebuie sa te uiti la casa ca sa vezi ce fel de gard construiesti , adica gardul ca si orice alta constructie tre sa aiba o arhitectura daca nu din eceeasi stil cu casa ,sa fie cel putin eclectic pt ca altfel da urit .
Gardul ca orice constructie trebuie sa aiba proiect pt ca iti va trebui autorizatie de constructie , iar acel proiect tre facut de un ARHITECT nu de nea Vasile din coltu strazii.
Din punct de vedere al materialelor iti recomand beton armat si caramida (adica stilpi si fundatia din beton si corpul gardului din caramida ) .Apoi va trebui sa-l tencuiesti si apoi poti in functie de arhitectura gardului sa plachezi pe ici pecolo de obicei pe stilpi si pe centuri cu diverse tipuri de piatra .
Ar mai fii tipul de gard din stilpi si fundatie facute din beton armat si in loc de caramida sa pui fier forjat in diverse modele (in functie de stilul casei )si pe interior (adica in spatele fierului forjat )sa pui plexiglass mat ca sa nu se vada inauntru (daca vrei ). Asta cu fieru forjat merge in 90 %din cazuri pt partea de gard de la strada adica pe deschiderea terenului dar exista si situatii de terenuri cu doua deschideri si atunci poti aplica metoda si acolo .
Din punct de vedere al materialelor nu stiu ce sa iti spun pt ca depinde din ce oras sau sat esti (preturile difera ). Cel mai bine vorbesti cu firma care o sa iti faca lucrarea ei stiu cel mai bine preturile din zona . Asta e parerea mea asupra acestei probleme .Spor
lla
25th April 2005, 08:03
multumesc frumos. facand o analiza de costuri vs. estetica am ajuns la varianta anexata care este foarte economica, simpla si arata foarte bine (terenul este intr-un loc plin de verdeata). are un singur dezavantaj - se vede destul de mult in curte dar am rezolvat aceasta problema prin amplasarea constrctiei. daca mai ai si alte comentarii sunt binevenite. gardul zidit pe o distanta de aprox 200 ml era foarte costisitor... multumesc
mesteru
25th April 2005, 08:52
Este superb sincer de mult nu am mai vazut un gard asa de frumos .Are ceva deosebit fata de gardurile clasice .Poti sa pui pe interior plexiglass mat daca nu vrei sa se vada in interior . Te cred ca afost scump pt ca fierul forjat este destul de scump in general .
add
25th April 2005, 09:10
plexiglas e kitch... fa-l dintr-o scandura lucrata frumos, o sa trebuiasca schimbat cam la 10 ani dar arata bine, o alta varianta ar fi cu tabla ondulata, vopsita la culoarea de contrast a casei, dar n-o sa arata le fel de bine.
mesteru
25th April 2005, 10:02
Cum draq asortezi tu scindura cu fier forjat si beton ha?
Poate mai cumperi si tu niste reviste de specilitate in care arhitecti de prima mina dau sfaturi . Acu daca tie iti place cum arata un gard din fier forjat placat pe interior cu scindura e problema ta dar eu am lucrat 5 ani in domeniu si nu am vazut sau auzit de asa ceva . Plexiglassul de care vorbeam eu este unul special pt operatiunea asta (are niste cleme speciale de prindere si se cumpara de magazine mai de doamne ajuta nu de la librarie )
add
25th April 2005, 10:20
unde m-ai auzit tu cu scandura SI fier forjat? arata-ne si tu o poza cu gard cu plexiglas, daca tot esti meserias, sa ne dam si noi cu parerea, "maestre"...
ma duc sa-mi cumpar o revista! c ya
add
25th April 2005, 10:32
http://www.truefence.com
uite si un link la obiect, nu te uita la preturi, fa-ti doar o idee despre cum tre sa arate!
mesteru
25th April 2005, 12:13
@add nu te supara pe mine dar eu asa am inteles ca recomanzi scindura in spatele fierului forjat si mi sa parut dezastruos dar daca tu spui gard din lemn simplu asta e cu totul altceva si imi place si mie gard de lemn dar mi se pare putin cam nesigur daca intelegi ce vreau sa spun . Situl pe care l-ai recomandat este interesant dar parerea mea este ca nu prea merge in Romania find mai cu specific occidental . Si mi-ai cerut un link pt niste porti sau garduri cu plexiglass in spatele fierului forjat si uite un site romanesc foarte bun si cu exemple diferite http://www.forjat.3x.ro/ . Inca o data i-mi cer scuze daca te-am ofensat ok ?
TIC
25th April 2005, 12:20
QUOTE(mesteru @ Apr 25 2005, 12:13)
@add nu te supara pe mine dar eu asa am inteles ca recomanzi scindura in spatele fierului forjat si mi sa parut dezastruos dar daca tu spui gard din lemn simplu asta e cu totul altceva si imi place si mie gard de lemn dar mi se pare putin cam nesigur daca intelegi ce vreau sa spun . Situl pe care l-ai recomandat este interesant dar parerea mea este ca nu prea merge in Romania find mai cu specific occidental . Si mi-ai cerut un link pt niste porti sau garduri cu plexiglass in spatele fierului forjat si uite un site romanesc foarte bun si cu exemple diferite
http://www.forjat.3x.ro/ . Inca o data i-mi cer scuze daca te-am ofensat ok ?
arata ca draq un gard/o poarta din fier forjat, captusit cu plexiglass!!! tot farmecul fierului forjat este luat de plexilass.
mesteru
25th April 2005, 12:39
Asta cam asa este dar daca vrei sa nu vada lumea ce faci tu in curte este singura optiune , asta daca vrei sa ai si fier forjat si intimitate .
gigione1
25th April 2005, 21:23
QUOTE(add @ Apr 25 2005, 09:10)
plexiglas e kitch... fa-l dintr-o scandura lucrata frumos, o sa trebuiasca schimbat cam la 10 ani dar arata bine, o alta varianta ar fi cu tabla ondulata, vopsita la culoarea de contrast a casei, dar n-o sa arata le fel de bine.
Ma scuzati ca ma bag, dar plexiglasul de care vorbiti se cheama policarbonat, si este un soi de plastic turnat in fagure. Este singura metoda acceptabila ptr. gardul din fier forjat care are si rezistenta mecanica si impiedica si vizibilitatea ptr. curiosi.
Atentie-pretul lui nu este mic deloc.
gigione1
25th April 2005, 21:26
QUOTE(add @ Apr 25 2005, 09:10)
Ma scuzati ca ma bag, dar plexiglasul de care vorbiti se cheama policarbonat, si este un soi de plastic turnat in fagure. Este singura metoda acceptabila ptr. gardul din fier forjat care are si rezistenta mecanica si impiedica si vizibilitatea ptr. curiosi.
Atentie-pretul lui nu este mic deloc.
renderman
25th April 2005, 21:48
In primul rand :
1. tre sa faci o cerere de certificat de urbanism la primarie, in ura careia ti se va emite certificatul de urbanism, in el ti se va specifica tipul de gard si gradul de opacitate al acestuia, (in general pe limitele cu vecinii gardul se face opac - sigur nu vrei ca vecinii sa se uite prin gard cum faci plaja in chiloti in spatele casei, e valabil si reciproca), la strada e 99% probabil ca ti se va impune ca gardul sa nu fie opac 100% ci undeva la 50-60%. Ti se pot da si inaltimi maxime si minime admise.
2. Cu certificatul de urbanism te duci la un arhitect si el iti va face un PAC (proiect de autorizatie de construire) (arhitectul poate si face pasul 1 pt tine)
3. Dupe ce iese autorizatia te poti apuca de construit.
Acuma, in ceea ce priveste designul, tre' cat de cat sa se potriveasca cu arhitectura casei ( nu spune nimeni ca e obligaroriu, dar e de bun simt). In mod obisnuit gardurile dinspre vecinatati se fac din zidarie de caramida cu structura din beton (stalpi si grinda de fundare). La strada poti lasa un soclu de 50-60 cm din zidarie (tot pe grinda de fundare din beton si dtalpi din beton armat).Panourile de gard se pot face din otel patrat, rotund etc. Am vazut si io faza cu policarbonatul pus in spatele grilajului, dar tre lucrat ingrijit si curat ca altfel iese urat.
Sfatul meu ( ca arhitect
)e sa te duci la un arhitect
valix05
5th September 2006, 22:15
am si eu o intrebare legata de autorizatie: trebuie autorizatie de constructie si pentru cel mai banal gard?
ma refer la un gard de imprejmuire al unui teren intravilan (nu e in bucuresti), facut doar cu stalpi de fier din loc in loc si plasa intre.
ce tarife percep arhitectii pentru un asfel de gard?
Dana_H
6th September 2006, 08:23
Conform legii, da. Inclusiv pentru imprejmuiri provizorii
Diferenta de la localitate la localitate e data doar de regulamentul de urbanism, care zice cum trebuie sa fie gardul (in Bucuresti de ex trebuie sa fie opac la vecinatati, cu exceptia iesirii la strada).
E foarte greu de dat un pret, daca ai un arhitect in localitatea aia discuta cu el, ca daca iei unul "de la oras" te scutura de vreo 200 EUR pe putin.
Poti sa-l faci si fara autorizatie
dar risti ulterior...
valix05
7th September 2006, 11:32
multumesc pt raspuns.
dar practic arhitectul ce document trebuie sa imi dea?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.