Sony Vaio VGN-FZ210CE se incalzeste

ingkissrobert

Salutare tuturor!!!

Am un Sony Vaio VGN-FZ210CE si constat ca in ultima vreme se incalzeste foarte repede si destul de tare in zona ramilor si al procesorului. Iintr-un mod sa zicem neigrijorator la hdd. Mentionez ca rulez un vista home basic pe el si programe ca yahoo mess, torrent, DC, un browser (chrome sau/si ie) antivirusul, google desktop, winamp...deci nimic iesit din comun, iar netul il folosesc pe wifi.
Ce parere aveti, este normal si sanatos asa ceva???
Deja incep sa devin paranoic...
Cei care aveti asa ceva dati si voi o parere...la voi cum e. Exista vreo solutie ???

Multam!
Sitma, Robert.
ecotech
Trebuie sa iei in considerare faptul ca notebookurile functioneaza tot timpul doar la un pas de a se frige smile.gif

Ceea ce descrii tu e o consecinta normala a unui laptop de 6 luni - 1 an. Probabil canalele care asigura aer pentru ventilatie sunt obturate cu scame, praf, asa ca debitul de aer nu mai e ce a fost. O curatare temeinica rezolva problema. La laptopurile mele, fiecare e curatat odata la 6 luni, crede-ma, chiar ajuta la durata de viata.

Par example, scula de pe care scriu, e dotat cu un procesor Amd Athlon XP Mobile, de 1.8 ghz. Doar curatenia la ventilatie il scapa de prajeala.

adicted69
CITAT (ingkissrobert @ 6th July 2009, 10:48) *
Salutare tuturor!!!

Am un Sony Vaio VGN-FZ210CE si constat ca in ultima vreme se incalzeste foarte repede si destul de tare in zona ramilor si al procesorului. Iintr-un mod sa zicem neigrijorator la hdd. Mentionez ca rulez un vista home basic pe el si programe ca yahoo mess, torrent, DC, un browser (chrome sau/si ie) antivirusul, google desktop, winamp...deci nimic iesit din comun, iar netul il folosesc pe wifi.
Ce parere aveti, este normal si sanatos asa ceva???
Deja incep sa devin paranoic...
Cei care aveti asa ceva dati si voi o parere...la voi cum e. Exista vreo solutie ???

Multam!
Sitma, Robert.

ce temperaturi ai? pune un print screen cu everest (sau alt program de citire a temperaturilor).

legat de ce a spus colegul mai sus, e recomandat sa ii faci o curatenie mai des, nu la 6 luni.Eu pun aspiratorul pe el odata la luna.
ingkissrobert
CITAT (ecotech @ 6th July 2009, 12:12) *
Trebuie sa iei in considerare faptul ca notebookurile functioneaza tot timpul doar la un pas de a se frige smile.gif

Ceea ce descrii tu e o consecinta normala a unui laptop de 6 luni - 1 an. Probabil canalele care asigura aer pentru ventilatie sunt obturate cu scame, praf, asa ca debitul de aer nu mai e ce a fost. O curatare temeinica rezolva problema. La laptopurile mele, fiecare e curatat odata la 6 luni, crede-ma, chiar ajuta la durata de viata.

Par example, scula de pe care scriu, e dotat cu un procesor Amd Athlon XP Mobile, de 1.8 ghz. Doar curatenia la ventilatie il scapa de prajeala.

probabil un curatat nu ar strica...numa am ceva retineri sa il desfac si sa bag aspiratorul in el...
de curand am dat deasupra tastelor ca erau cam pline de mizerie si praf...
oricum mersi, o sa am in vedere si aspectul acesta de a-l curata

CITAT (adicted69 @ 6th July 2009, 12:29) *
ce temperaturi ai? pune un print screen cu everest (sau alt program de citire a temperaturilor).

legat de ce a spus colegul mai sus, e recomandat sa ii faci o curatenie mai des, nu la 6 luni.Eu pun aspiratorul pe el odata la luna.

cu everest am facut:

Sensor

--------------------------------------------------------------------------------

Sensor Properties:
Sensor Type CPU, HDD, ACPI

Temperatures:
Motherboard 53 °C (127 °F)
CPU 53 °C (127 °F)
CPU #1 / Core #1 50 °C (122 °F)
CPU #1 / Core #2 52 °C (126 °F)
TOSHIBA MK1637GSX 42 °C (108 °F)

Voltage Values:
CPU Core 1.36 V
dcg
Temperaturile sunt perfect normale.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.