petitie pentru cei care au scris la bac romanul "Ion"
Pagini: 1, 2

doaroaltamarioneta

nimeni nu poate nega ca "Ion" nu e cea mai buna alegere dar in plan secundar este psihologic.In plus unii elevi au fost asigurati de profesorii lor atunci cand li s-a predat acest roman ca e psihologic.nu mi se pare corect ca elevii cu media 10 pe linie de-alungul anilor de liceu sa aiba 6,50 la romana shi altii care s-au "obosit" sa scrie "ultima noapte..." ,in eseu scriind rezumatul+abureli sa aiba 9 si ceva.
as vrea sa stiu ce note s-au luat in alte judete pe eseuri in care se analizeaza acest roman.
vreau sa stiu parerea altor elevi despre o petitie electronica adresata MECI pentru a se lua in considerare romanul "Ion" si semnata de elevii care vor dreptate(am citit multe opinii ale profesorilor si acestia afirma ca romanul e psihologic in plan secundar).
astept parerile voastre.
[ady]
1. degeaba faci tu petitie
2. chiar daca este vorba despre limba romana, nu poti sa aburesti chiar cum te taie capul si sa ai pretentii la nota 10
3. Nu tu sau alti elevi care vor semna petitia hotarati daca Ion este sau nu psihologic
4. daca ai luat 6.5 fi sigur ca nu ai gresit doar subiectul 3
5. Cei ce au scris romanul Ion, argumentat, si au redactat cel putin 2 pagini (pagini nu jumatati) vor primi MAXIM 15 puncte (din 30)
6. Daca ai indeplinit conditiile de la puncutl 5, gandeste-te cat ai gresit la I si II daca ai luat doar 6.5

Any questions?

doaroaltamarioneta
ok 15 sa le dea.(eu am scris ultima ... e vorba de persoane pe care le apreciez si vreau mai mult pt ele,nu e placut sa vezi cum un om care atunci cand incepe sa iti explice un anumit aspect dintr-un roman,poezie mai ai putin si cazi pe spate si cand te duci sa vezi notele ramai impietrit).nu e corect faptul ca in alte judete s-a luat in considerare romanul iar in alte locuri 0 puncte).
pimpey
cum sa te ajute statul cand tu ai copiat gresit Ion :< .
doaroaltamarioneta
CITAT (pimpey @ 5th July 2009, 19:41) *

cred ca nu ai citit ce am scris nmai sus!!!
[ady]
QUOTE (doaroaltamarioneta @ 5th July 2009, 19:41) *
un om care atunci cand incepe sa iti explice un anumit aspect dintr-un roman,poezie mai ai putin si cazi pe spate

Daca tu cazi pe spate, esti convins ca si altul ar cadea pe spate? Sau, crezi ca un receptor specializat ar cadea pe spate?

QUOTE (pimpey @ 5th July 2009, 19:41) *

hahaha. Punct lovit, punct ochit
doaroaltamarioneta
[quote name='[ady]' date='5th July 2009, 20:07' post='6736271']
Daca tu cazi pe spate, esti convins ca si altul ar cadea pe spate? Sau, crezi ca un receptor specializat ar cadea pe spate?

pai nu sunt singura care afirma acest lucru si e trist sa vezi ca altu' s-a "chinuit" sa copieze un jaf de eseu despre ultima... si sa rada in nas elevului care a invatat sistematic 4 ani

yahoo07
Ia puneti mana si uitati-va la continutul unei carti cu rezolvari. Scrie extrem de clar acolo care este roman psihologic. Este stupid ca scrii Ion cand ai atatea variante. Pe langa asta daca asa v-au invatat profii, atunci este exclusiv vina lor ca nu cunosc termenul de roman psihologic. Ok, Ion are poate are si o parte psihologica, dar nu poti compara acest roman cu Ultima noapte.
Atatea romane si voi il alegeti fix pe ala care nu trebuie.
doaroaltamarioneta
CITAT (yahoo07 @ 5th July 2009, 20:25) *
Ia puneti mana si uitati-va la continutul unei carti cu rezolvari. Scrie extrem de clar acolo care este roman psihologic. Este stupid ca scrii Ion cand ai atatea variante. Pe langa asta daca asa v-au invatat profii, atunci este exclusiv vina lor ca nu cunosc termenul de roman psihologic. Ok, Ion are poate are si o parte psihologica, dar nu poti compara acest roman cu Ultima noapte.
Atatea romane si voi il alegeti fix pe ala care nu trebuie.

poate s-au emotionat(300-400 de elevi unsure.gif) eu de expl cand am vazut cuv "psihologic" ding :ultima...da' ce doamne incerc sa fac shi eu o fapta buna si nu primesc spijin deloc.
problema cea mai mare e ca in alte judete s-au dat pana la 2.50 puncte pe roman
Statix

De ce nu recunoasteti ca ati scris "Ion" pentru ca ala il stiati mai bine... smile.gif daca ziceti ca nu e adevarat si stiati toate operele la fel, stiati ca trebuie scris "Ultima noapte...". Eu personal am izbucnit in ras cand am citit primele posturi ca unii au scris "Ion" chiar dupa examen... fara suparare biggrin.gif
doaroaltamarioneta
nu e nimeni pe aici care a scris ion shi poate sa uimi zica cat o luat? dontgetit.gif

CITAT (Statix @ 5th July 2009, 21:08) *
De ce nu recunoasteti ca ati scris "Ion" pentru ca ala il stiati mai bine... smile.gif daca ziceti ca nu e adevarat si stiati toate operele la fel, stiati ca trebuie scris "Ultima noapte...". Eu personal am izbucnit in ras cand am citit primele posturi ca unii au scris "Ion" chiar dupa examen... fara suparare biggrin.gif

stiau tooooooote romanele si poeziile din programa dar eu stiu roll2.gif .nu o mai putut sa faca sinapse pe moment
totusi as vrea si eu 1 gram de gand pozitiv din partea cuiva
ssilvviu
Si ce e psihologic la Ion?
doaroaltamarioneta
protagonisti construiti prin mijloace de analiza psihologica,folosirea introspectie...relatarea directa a gandurilor personajelor.
Ayra
Asa de ce nu e si "Enigma Otiliei", ca na, tot relatii intre personaje sunt. Si sunt extrem de bine construite. Si e o atmosfera interbelica si p-acolo.
doaroaltamarioneta
CITAT (Ayra @ 5th July 2009, 21:28) *
Asa de ce nu e si "Enigma Otiliei", ca na, tot relatii intre personaje sunt. Si sunt extrem de bine construite. Si e o atmosfera interbelica si p-acolo.

ala e asa de balzacian ...shin personajele sunt majoritatea plate(dak stii ce in seamna asta ), in schimb la ion sunt pers .dinamice(trev sa stii rom ) cate vrei:ion,ana,laura
Ayra
Altii care nu stiu sa scrie, dar au pretentii de petitie. Saraca Romanie!
Creation_of_soul
eu ii inteleg pe profii care nu au dat nici un punct pt cei care au tratat "Ion".

dak imi pica o opera pe care nu o stiam, ma apucam si umpleam doua pagini scriind despre CASTRAVETI, si spuneam k vreau cele 15 puncte pentru redactare.

eu as considera k daca cineva scrie la partea a 3-a o opera care nu se incadreaza in cerinta... acesta ar treb sa nu primeasca nici un punct
dani.user
Ion acuma a ajuns mare roman psihologic, acum cativa ani tot Ion (personajul) era mare intelectual... Acusi ajunge si drama in ritmul asta.
Oare cati din cei care au ales Ion si au fost puternic depunctati chiar au argumentat in cateva pagini partea psihologica?
[ady]
1, 2...maxim sese

Pentru initiatorul acestui topic, cred ca am fost destul de clar in primul post. Si daca ma iei cu "apai profu nu a vrut" (profu care e doi) atunci exista contestatii, care de obicei se fac in alt oras. Daca ai argumentat puternic ce e psihologic la Ion, vrei primi maxim 1.5 puncte
alexandra013
Eu sunt unul dintre cazurile care a scris "Ion" la partea a treia. Ei bine nu sunt o eleva care nu stie pe ce lume traieste, sau care habar nu avea ce sa scrie la partea a treia, am ales pur si simplu sa scriu "Ion' pentru ca am avut argumente solide care sa demonstreze caracterul psihologic al acestui roman interbelic. Cei care chiar au citit "Ion"si nu doar comentariile literare din cartile de variante de limba romana, ar trebui sa stie despre ce vorbesc. "Ion" nu este un roman pur psihologic, precum "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", dar este un roman in care analiza psihologica este foarte complexa si bine organizata, prezenta pe tot parcursul operei. Nu o spun eu, o spun criticii literari si cei care chiar stiu "cu ce se mananca" analiza de text literar. Daca as putea demonstra celor care au o minte destul de ingusta acest lucru, poate lucrurile ar evolua altfel, dar acesta este invatamantul nostru cu care trebuie sa ne "mandrim". Un invatamant care nu analizeaza "gandirea" elevilor si modul lor de a incerca sa demonstreze ca si opinia lor ar putea avea argumente solide. Totul consta intr-un barem prost organizat, subiectiv. Ar fi fost floare la ureche sa scriu "Ultima noapte de dragoste...", de ce nu am facut-o? Pentru ca am considerat ca merita sa aduc argumente solide si concrete pentru ceea ce credeam eu, si aveam demonstrat din nenumarate surse, ca era adevarat.
Sa nu scriu prea multe povesti... Faptul este consumat, nu avem ce sa mai facem. Nu s-a punctat nici redactarea, asta e. Am depus contestatie, nu cred ca o sa ajute la ceva... Ideea este ca datorita unor "standarde" si unor "linii drepte" pe care se merge, mi-e mi s-a stricat o medie. La toate celelalte materii am note peste 9, la romana, 6... pacat... era o parere personala, bazata pe studii... Asta s-a intamplat in multe cazuri, nu ca nu ar fi stiut ce sa scrie... ci parere personala...smile.gif
[ady]
Si daca stiai totusi ca Ultima.... e un roman pur psihologic iar la Ion psihologia cade pe planul doi... .de ce nu ai facut Ultima? nu te lasa orgoliul?
alexandra013
Da, nu m-a lasat orgoliul... Chiar sunt curioasa cat de bine ai stiut tu sa explici in "Ultima noapte..." despre introspectie, monolog interior, retrospectie si restul de tehnici narative... Sau cum ai dat citate din critici literari, sau cum ai vorbit despre metodele de caracterizare... Stii care este chestia urata, ca va place sa ii faceti pe ceilalti sa se simta prost, ca vai... ce sa iti spun au ales o alta opera decat cea "consacrata". Sunt multi elevi care au scris "Ultima noapte..." in batjocura... si pun pariu ca au luat punctaj pentru redactare si pentru un mic rezumat... sa vedem undeva peste 15 puncte nu? Frumos, iar altii care au si argumentat ceea ce au afirmat s-au ales cu 0. Asta este invatamantul, as vrea sa vad ce s-ar fi intamplat intr-un caz ca acesta in tarile occidentale..smile.gif
Lucian_M
Exista vreo sansa reala sa se materializeze cererea asta? Eu sunt cam sceptic, dar... iti doresc succes. Nu vreau flame sau offtopic, insa.
Multam de intelegere.
Dobybest
alexandra mai lasa-ne cu explicatii din astea cum ca am vrut eu sa le arat la corectori cat de desteapta esti tu si prosti sunt aia care au spus ca ion nu e roman pshihologic !

Deci : SINGURELE ROMANE CARE SE INCADRAU LA ROMANUL PSIHOLOGIC INTERBELIC SUNT: ULTIMA NOAPTE ... SI PADUREA SPANZURATIOLR PUNCT.
alexandra013
Nu stiu daca este vreo sansa sa se materializeze ceva. E doar "feelingul" acela ca daca impartasesti si cu ceilalti experienta ta, indiferent ca primesti rapunsuri pro sau contra, iesi din starea de tristete... Eu una chiar sunt trista, nu mai am sanse la Facultatea de Geografie... too bad... Da' nu-i nimic, poate intru la Jurnalism... Merci de urare! E welcome! smile.gif

Argumenteaza-mi de ce "Ion" nu este roman psihologic si te cred pe cuvant, dar vreau aurgumente solide si convingatoare. Vreau sa imi demonstrezi ca cineva care stie "cu ce se mananca" analiza de text literar a zis ca "Ion" nu este psihologic..smile.gif

O alta chestie care ma deranjeaza, sunt aruncatee cuvinte in vant fara o baza solida. Citeam acum cateva zile ca "Ion" nici nu este roman interbelic, cum sa spui asa ceva? Elevi ca acestia chiar nu ar trebui sa promoveze bacul, cei care arunca cu afirmatii care nu sunt pertinente si care sunt cat se poate de false..smile.gif
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.