Alecsandre
5th July 2009, 13:33
O intrebare simpla : Se merita o facultate de 3 ani de fotografie? (Iasi, Bucuresti)
As fi foarte incantat daca ar putea raspunde si cei care chiar sunt intr-o facultate de fotografie...
O zi buna!
believe
18th September 2009, 17:13
CITAT (Alecsandre @ 5th July 2009, 13:33)

O intrebare simpla : Se merita o facultate de 3 ani de fotografie? (Iasi, Bucuresti)
As fi foarte incantat daca ar putea raspunde si cei care chiar sunt intr-o facultate de fotografie...
O zi buna!
Sincer nu cred ca se merita. Daca esti un fotograf cu adevarat bun, ai viziune, idei, cunostinte tehnice si pasiune, nu ai nevoie de o facultate in domeniu. Eventual poti urma cateva cursuri foto in urma carora se pot obtine diplome (sunt in general si cu sustinerea unei probe/examinari). Eu nu sunt studenta la foto pentru ca, desi as vrea sa fac din asta o profesie, dupa cum vezi si tu, nu ajungi din prima sa traiesti doar de pe seama fotografiei. De aceea am ales o alta facultate, pentru a avea o specializare de baza.
Pe scurt, daca un grup editorial /publicitar /etc. ar avea de ales intre un fotograf cu facultate in domeniu dar un portofoliu slabut, cu cadre banale, si un altul fara studii foto dar cu un portofoliu de exceptie, pe cine crezi ca ar alege?
Daca ai cont pe deviantart, il poti intreba pe http://azrael-x64.deviantart.com/ - el a intrat la o asemenea facultate la Bucuresti.
-- Later edit: Am vazut intr-un post de-al lui Andrei (cel mentionat mai sus) ca cica la noi nu functioneaza ca in strainatate business-ul foto si ca e bine sa ai o hartie la mana (deci asta e mai mult motivul pt care faci facultatea). Cum nu stiu prea multe aici, ma repet, intreaba-l pe el
ralcr
18th September 2009, 18:11
cred ca trebuia sa citesti inainte sa dai linkul ala:
"Am intrat la UNARTE>Arte Plastice>Foto-Video, yay, or not.
numai timpu va spune."