Mp3 alimentat la priza?

goebbels

salut.
o sa incep prin a spune sa ma scuzati daca aberez.Sunt total paralel cu electronica.nici cunostintele generale din domeniul electronica nu prea le am dar apoi unele mai avansate...aveti liber sa radeti de mine(nu ca as fi in pozitia sa interzic sau ceva..)

Mi'a trecut prin cap acum cateva zile o..chestie.
Sa conectez un transformator 220V -> 1.5V la un mp3 player iar la mp3 player sa conectez niste boxe care sunt alimentate independent de la priza.In felul asta as avea usor muzica pe care o vreau sa o ascult oriunde am o priza.
V'as ruga sa'mi spuneti daca e posibil asa ceva si sa imi spuneti si de ce(in termeni cat mai simpli,cred ca se observa sunt paralel cu domeniul asta).Macar sa invat si eu ce si cum.
Multumesc anticipat.
***MIHAI***

asa. de ce nu ar fi posibil ?

.............

Fara QUOTE!

miron1947
CITAT (goebbels @ 4th July 2009, 00:12) *
niste boxe care sunt alimentate independent de la priza.

De ce nu luati alimentarea din ele?
theMisuser
CITAT (miron1947 @ 4th July 2009, 01:20) *
De ce nu luati alimentarea din ele?

Mijto sugestie. Mai ramane de stabilit cum s-o ia, mp3-u lui are doar 1.5V.
S-ar putea sa trebuiasca sa apeleze la un electronist. Un caz ideal la care ma gandesc acuma (nu zic ca merge, trebuie vazut la fata locului in boxele tale) e sa cumperi un acumulator pentru player(NiMh de pilda), scoti un fir de la + de la acumulator(prin capacul de peste baterie), dezlipesti firul de -(minus) al led-ului boxelor si lipesti firul tau in loc la ce-ai dezlipit de la led. Apoi, daca lasi boxele aprinse nonstop, in perioada cand nu asculti muzica, acumulatorul se incarca incet (nonstop) de la curentul led-ului. Incarcarea se va face doar cand e mufa boxelor bagata in player (vine masa pe acolo).
Dar, nu merge neaparat la toate boxele. Eventual daca pui poze cu interiorul boxelor te mai putem ajuta cei de pe aici..
Daca iti asumi riscul sa parlesti si boxele si playerul, poti incerca fara sa mai intrebi pe nimeni smile.gif
miron1947
CITAT (theMisuser @ 4th July 2009, 02:11) *
Mijto sugestie. Mai ramane de stabilit cum s-o ia, mp3-u lui are doar 1.5V.
S-ar putea sa trebuiasca sa apeleze la un electronist.

Indiferent de solutie,un electronist,tot trebuie,chiar si pentru
CITAT (theMisuser @ 4th July 2009, 02:11) *
" scoti un fir de la + de la acumulator(prin capacul de peste baterie), dezlipesti firul de -(minus) al led-ului boxelor si lipesti firul tau in loc la ce-ai dezlipit de la led".

si pentru,
CITAT (goebbels @ 4th July 2009, 00:12) *
Sa conectez un transformator 220V -> 1.5V la un mp3 player iar la mp3 player
goebbels
exista transformatoare 220v -> 1.5v ? sa imite bateria normala adica.
miron1947
Nu stiu,dar puteti obtine aceasta tensiune si din alimentarea boxelor,personal,nu as mai face inca un alimentator,cand am o tensiune disponibila in boxe.

mister_rf
Poate ca exista dar nu este esential.
Se poate folosi orice tip de transformator care sa furnizeze o tensiune mica 3-9V si pentru a obtine cei 1.5V se va utiliza un stabilizator.

Utilizarea tensiunii disponibile in boxe inseamna o interventie in interior. Cum o modificare implica si riscuri si pierderea garantiei, mie personal mi se pare normal ca fiecare echipament sa aiba alimentarea proprie. In acest fel MP3 playerul este independent de amplificatorul/boxele active.
goebbels
da,gata.
am incercat.
ca prin coincidenta a cumparat tatal meu un transformator sa inlocuiasca unul ars de la un cantar electronic.are mai multe valori la care poate fi setat printre care si 1.5V.Cu ocazia asta am incercat treaba.
setat la 1.5V ,conectat la bornele alimentarii mp3 player-ului,bagat mufa de la boxe si boxele in priza si merge totul perfect.
Sau cel putin nu s'a ars inca mp3 player-ul smile.gif)
multumesc pt raspunsuri,noroc si o zi buna.
theMisuser

CITAT (goebbels @ 5th July 2009, 14:49) *
Sau cel putin nu s'a ars inca mp3 player-ul smile.gif)

Bine zis, inca smile.gif
De obicei alimentatoarele astea cu multe tensiuni sunt nestabilizate si pot sa produca surprize. Eu as cauta ori un zener la 1.5v ori as pune 2 diode inseriate (banale, 1N400x) in locul bateriei. Sau o baterie (goala) care tre' schimbata din cand in cand sa nu curga.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.