Transformator 220-12V + protectie.

adrian jidveian

Am transformatorul din poze luat de la o cabina de dus(o cabina de dus scumpa ce are radio,ventilator,leduri,telefon si alte minuni inauntru).Pe firul de alimentare al transformatorului cu 220V~ are "cutiuta" aia care ma gandesc ca o fi ceva protectie din cate vad eu.Daca e ceva ptr protectie as vrea sa stiu cum realizeaza protectia(la scurt circuit,la supra tensiune...sau altfel).
"Cutiuta" nu se poate desface,e capsata si nu are suruburi,dar din cate am observat ma gandesc ca are inauntru un releu sau un fel de contactor(exact nu stiu ca nu o pot desface).
Daca stie cineva cum realizeaza protectia il rog sa vina cu niste lamuriri.
Multumesc
nelutzu57
Pe scurt...este o siguranță automată cu protecție la scurgerile de curent care pot apare între faza rețelei și împământare...în genul siguanțelor diferențiale casnice (dar realizată sub alta formă...dimensiune ).Cele casnice se decuplează...sar atunci când apare un curent de maxim 30 miliamperi între faza rețelei și masă ( împământare ) și de aceea ștecherul trebuie pus într-o priză șuko ( cu împământare ). Ca realizare internă...un electromagnet care atunci când apare aceea scurgere periculoasă este acționat și mecanic se scoate din funcțiune legătura între aparatul respectiv și alimentarea de 220 V ....Cât de cât lămurit ?...mai caută și tu. Baftă.
PS. Nu încerca să o desfaci...risc să o defectezi ! wink.gif

adrian jidveian
Speram sa fie o protectie la supra tensiune smile.gif ptr cazul in care am vrut sa folosesc doar cablul de alimentare si "cutiuta",care sa le pun la un prelungitor triplu stecher ca sa alimentez calculator si alte aparate mai sensibile(in caz ca apare tensiune mai mare de 230V~ la priza).
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.