Berti
2nd July 2009, 14:59
Salutare stimati coforumisti!
Doresc sa-mi instalez niste camere video de supraveghere si cautand cablu coaxial RG59, am dat peste acest anunt, am sunat dar nu mai este valabil. De cateva saptamani, cand imi amitesc, tot mai caut cablu din asta cu 2 fire atasate, da' nu l-am gasit in oferta nici unei firme de profil.
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati recomanda unde as putea cumpara asa ceva. (coaxial RG59+2 fire pentru alimentare)
Multumesc
eiffel
2nd July 2009, 15:41
Pai nu prea vei gasi. Ptr RG59 nu am vazut sa existe, doar ptr echivalent de RG6 sau alte cabluri mai putin standardizate. Si nu cu 2 fire ci cu 2 perechi - asa numitul Datadrop. S-a mai adus sopradic, dar nefiind cerere permanenta nu prea renteaza pentru firme sa-l aduca. Plus ca mai nou au aparut si alte solutii de conectare pe UTP de exemplu.
Deci cam ce ai putea folosi ar fi astea -''Cabluri-Coaxiale-75ohm-cu-2-perechi-UTP-date-pg_cabluri-8
dar nu cred ca sunt pe stoc.
istratei
2nd July 2009, 17:41
Berti
2nd July 2009, 21:16
@Eiffel, Stiu de solutia cu UTP + balun, da' fiind vorba de-o investie low buget, voiam sa ramana pe cat de "low" posibila.
@Istratei, nu merge linku', poti sa-l verifici?
istratei
3rd July 2009, 09:02
da am vazut. magazinul este pe Maica Domnului , .......... , dar am verificat si nu mai au in stoc din pacate.
eiffel
3rd July 2009, 12:45
CITAT
@Eiffel, Stiu de solutia cu UTP + balun, da' fiind vorba de-o investie low buget, voiam sa ramana pe cat de "low" posibila.
Da, dar iti dadusem si un link pentru ceva modele de cablu cu 2 perchi date - a mai ramas o urma din el - unde spuneam ca nu cred sa aibe pe stoc.
Din pacate se pare ca orice link pe acesta arie e considerat reclama si a fost sters de moderatorul ariei.
Berti
3rd July 2009, 14:10
Avand un mare respect pentru MisterRF, nu-mi permit sa contest actiunile lui, dar totusi nu inteleg cum s-ar putea rezolva problema mea fara a indica un link catre un magazin/vanzator.
@Eiffel, am apucat sa vad link-ul dat de tine, chiar si daca ar fi pe stoc, pretul de aprox 2.3 ron/m e destul de mare, atunci mai bine prefer sa cumpar RG59 la vreo 0.6 ron/m si un 2x0.75 cam tot asa, ajungand la max 1.5 ron/m.
Eu chiar ma mir foarte tare ca nu exista asa ceva pe piata romaneasca, fiindca inca se instaleaza foarte multe sisteme de supraveghere traditionale cu cablu coaxial si ce poate fi mai convenabil decat sa ai alimentarea si semnalu' alipite.
Oricum, mai dureaza cel putin o saptamana pana ajung la etapa de cablare, asa ca in acest interval orice sugestie e binevenita.
mister_rf
3rd July 2009, 14:19
Comentariile sunt inutile.
Exista deja un topic cu magazine online. Nu era un link nou care sa justifice postarea pe forum, plus ca nu rezolva problema alimentarii la distanta a camerei...
Deci nu o sa repetam in fiecare topic adresele respective ca nu suntem platiti pentru a le face reclama.
Daca totusi doreste cineva sa gaseasca link-ul, puneti in google cuvintele cheie ramase mai sus.
Ce obtineti?
eiffel
3rd July 2009, 14:47
CITAT
Deci nu o sa repetam in fiecare topic adresele respective ca nu suntem platiti pentru a le face reclama.
Din partea mea nu e nici o problema. Din moment ce a apucat sa vada linkul, e ok.
CITAT
Eu chiar ma mir foarte tare ca nu exista asa ceva pe piata romaneasca, fiindca inca se instaleaza foarte multe sisteme de supraveghere traditionale cu cablu coaxial si ce poate fi mai convenabil decat sa ai alimentarea si semnalu' alipite.
Dupa cum ti-am spus mai sus - nu exista cerere suficienta ptr ca un imporator sa aduca asa ceva. M-am lovit si eu de chestia asta candva si asta a fost raspunsul. Sunt multi care prefera sa traga fire suplimentare ptr alimentare si nu-si bat capul cu tipul asta de cablu. Poate nici nu stiu ca exista.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.