stephanatsea
29th June 2009, 16:59
Stiti ce rol au cele doua buoane de pe incarcatorul din imagine? Plus ca pe el nu arata polaritatea. Cel de la care l-am luat zicea ca poti incarca orice fel de acumulator care "cere" intre 2.8 si 8.7V cu 250mAH. Ati incercat asa ceva?
Am gasit ceva info pe aici http://www.hollandcomp.com/electronics-ele...harger-uni.html
AirBoy
29th June 2009, 17:46
Unul din butoane e pentru "test", celalalt pentru a schimba polaritatea. Asezi pinii pe contactele bateriei (+ si -), astfel incat sa faca contact ferm. Apesi pe switch (celalalt e doar un push button) si vezi daca se aprinde un led (in general rosu). Daca da, inseamna ca e ok pozitionata bateria si mai ai si ceva curent in ea. In acest moment bagi jucaria in priza. Va incepe sa incarce. Un led va sta aprins (ca e in priza) altul va clipi pana ce se incarca complet. Cam atat.
stephanatsea
29th June 2009, 22:43
Butonul din dreapta imaginii da un simplu impuls, deci ala ar fi testul.Da' test pt ce?
Cel din stanga e cu switch. Exact ce ai zis tu.
Intre ele sunt 4 led-uri. CON, PW, CH si FULL. primul e....al doilea Power, apoi charge, si full
Ce reprezinta primul led?
PS-probabil ca bateriile mele sunt goale pt ca nu se aprinde nici o lumina daca nu sunt in priza. Daca le bag, se aprinde PW si pulseaza CH cateva zile 
Multumesc foarte mult pentru raspuns
AirBoy
30th June 2009, 08:19
Cateva zile nu e bine, trebuie sa se stinga la un moment dat, acel CH (Charge) si sa se aprinda FULL (adica cel care iti arata ca e gata incarcarea). PW e Power, iti arata ca jucaria e in priza, CON e probabil LED-ul de test, sta aprins daca ai ceva curent in baterie si ai pozitionat-o corect (polaritatea).
stephanatsea
30th June 2009, 21:21
Mersi mult AirBoy,
O sa dau un reply dupa ce incerc asta.
stephanatsea
13th July 2009, 11:44
am incercat incarcatorul ala si merge, asa cum ai spus tu. Problema e ca am luat un acumulator nou, l-am incarcat cateva ore si dupe 20 de poze, aparatul incepe sa-l arate consumat. Am incarcat si la alt incarcator si e la fel. Poate fi aparatul de vna?
Dexter Dude
13th July 2009, 13:42
Pai daca acumulatorul este nou atunci el trebuie formatat : incarcat lent si descarcat lent de circa 3-5ori .Abia apoi el va retine capacitatea maxima .
Campers
13th July 2009, 14:03
trebuie formatat doar daca e nimh sau nicd ..
si mai cam toate camerele foto moderne au li po sau li ion
probabil e un acumulator chinezesc
cati bani ai dat pe el si pt ce model de camera este ?
SuperDuper
13th July 2009, 18:49
QUOTE (stephanatsea @ 13th July 2009, 05:44)

Problema e ca am luat un acumulator nou, l-am incarcat cateva ore si dupe 20 de poze, aparatul incepe sa-l arate consumat. Am incarcat si la alt incarcator si e la fel. Poate fi aparatul de vna?
Pai asa fac incarcatoarele de acumulatoare. Si daca il scoti dupa incarcare si il bagi imediat la loc iti va arata ca se mai incarca ceva...
Insa... nu am inteles ce aparat zice ca sunt consumati - camera? Atunci nu este normal...
chilly willy
14th July 2009, 10:33
camerele au pe undeva prin meniu o setare alkaline/NiMH ca sa stie ce e in ele .Probabil camera ta crede ca are baterii alkaline in ea.
SuperDuper
15th July 2009, 11:36
La ce camera ai vazut tu asa ceva? Ai avut vreodata o camera foto digitala in mana?
chilly willy
16th July 2009, 16:09
poza nu e grozava ca e facuta cu camera de pe laptop dar cred ca se poate citi. Se pare ca nu le stii chiar pe toate dar tu asa crezi.
bit 61
16th July 2009, 16:55
@chilly willy sa stii ca putine au aceasta facilitate.
Esti tu mai norocos.
atlet1305
16th July 2009, 17:41
Ca sa nu deschid un alt topic,am un incarcator universal de acumulatori,pe el se incarca mai multe tipuri.E format dintr-un alimentator pe care scrie 12v/1000ma cc si are o mufa care intra in acest incarcator ce incarca ac.la tens de 7,2v.Daca eu las acumulatorul in incarcator scotand mufa alimentatorului din el,acesta(acumulatorul) se poate descarca?
bogdy68
16th July 2009, 18:04
CITAT (SuperDuper @ 15th July 2009, 12:36)

La ce camera ai vazut tu asa ceva? Ai avut vreodata o camera foto digitala in mana?
Incearca sa tii in mana camera foto Samsung ES-15 si poate nu o sa-ti vina sa crezi ca are aceasta facilitate de alegere intre baterii alcaline si acumulatori NiMH..Dar eu zic sa crezi ca exista..Uneori stiinta si tehnica avanseaza prea repede
stephanatsea
16th July 2009, 18:34
Acumulatorul e unul fara nume, Li-ion, model NB-4L-H de 3.7V, 700mA, pentru un Nikon.
Acest aparat nu are posibilitatea de a alege intre modelele de acumulatori. Din cate stiu eu numai cele care au posibilitatea de a folosi si baterii AA au aceasta optiune.
Poate fi aparatul de vina?
bit 61
16th July 2009, 19:02
A mai fost spus de citeva sute de ori (cred) pe forum ca acumulatorii Li-Ion nu se incarca
decit cu incarcatoare dedicate.
Cu atit mai mult cu cit nu toti acumulatorii Li-Ion pentru camere foto digitale ( si nu numai) au
incorporat sistemul electronic de protectie la scurtcircuit si limitare a incarcarii atunci cind tensiunea pe pila ajunge la +4,2V.
Deci maxima atentie,poate face bum urit de tot.
Un asemenea incarcator ar fi mai mult decit OK.
Click pentru a vizualiza atașamentul
stephanatsea
16th July 2009, 21:37
Unu' de-asta si folosesc. Facusem intrebarea pe forum sa vad daca il voi putea folosi si pe celalalt. Problema e acum ca nu tin acumulatorii decat la 20 poze cu blitz.
..................
Se poate si fara citarea integrala a textului anterior!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.