Scaun copil

serjo

Buna,

Voi pleca intr-un sejur cu masina pe ruta Ungaria, Austria, Italia, Germania impreuna cu sotia si fiica mea care a implinit 5 ani.
Stie cineva unde pot gasi reglementarile in vigoare legate de obligativitatea sau nu a folosirii unui scaun special pentru copil?

Multumesc
Nicanor
stiu ca am luat amenda in ungaria ca nu aveam smile.gif

bcristi73
CITAT (serjo @ 29th June 2009, 16:52) *
Buna,

Voi pleca intr-un sejur cu masina pe ruta Ungaria, Austria, Italia, Germania impreuna cu sotia si fiica mea care a implinit 5 ani.
Stie cineva unde pot gasi reglementarile in vigoare legate de obligativitatea sau nu a folosirii unui scaun special pentru copil?

Multumesc

Da e obligatoriu si sunt amenzi foarte mari!
Greuceanu
Pe linga faptul ca e obligatoriu, eu m-as gindi in primul rind la siguranta copilului meu.
warrior
CITAT (serjo @ 29th June 2009, 16:52) *
Buna,

Multumesc

E pe forumul Travelling / Turism AUTO un topic ....cu masina spre Grecia;
Acolo ( undeva in ultimele 5 pagini ) se gaseste un link catre un material video care iti raspunde la intrebare;
Pe scurt, multe state civilizate aplica amenzi substantiale; in Austria - chiar daca tranzitezi - amenda maxima este 5000 EUR;
Totusi, de principiu dracul nu e chiar atat de negru si trebuie sa fii ori super-ghinionist ori mare infractor ca sa stea cei din lumea civilizata cu ochii pe tine;
In speta curenta insa, oricat s-ar negocia la fata locului, ptr ca si ei sunt oameni si exista intelegere, orice minim de amenda va fi peste valoarea unui banal scaun auto pentru copil;
GTFMIOFE

eu stiu ca e obligatoriu la copiii pana la 3 ani.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.