hibridizarea

maria1

Buna tuturor

am tot cautat pe net , insa informatii despre cum se realizeaza practic hibridizarea la plante nu prea am gasit.

ma refer mai mult la plantute ce se tin in ghivechi , nu vita-de-vie, pomi..adica ceva ce poate fi incercat la scara mai mica smile.gif

Am vazut zilele trecute pe net niste poze impresionante cu Achimenes , erau niste 'hibrizi' obtinuti de o persoana particulara..culori deosebite, forme deosebite. Sunt curioasa care este tehnica prin care se poate realiza asa ceva ,cat e de dificil,si de ce resurse ai nevoie, mai ales pe specia aceasta Gesneriacee .

Am atasat 2 poze, achimenes cel albastru- e exact cum am eu . Iar cel roz-portocaliu..e un 'hibrid' smile.gif si e superb

Multumesc!
gomez99
cel mai simplu e polenizarea incrucisata. desigur ca e bine sa cunosti niste principii - spre exemplu exista cromozomi mai "puternici" care se transmit mai usor. da poti sa incerci si empiric. faci rost de o pensula fina - sint unele de pictura din par de bursuc, veverita, chestii - izolezi planta pe care lucrezi si faci pe albinuta. pe urma recoltezi seminte si vezi ce iese. treaba asta se repeta citeva generatii de plante, urmarind caracteristicile parintilor in diverse combinatii. Cu rabdare, asa a inceput si Miciurin smile.gif

diorama
Serge Saliba este un hibridizator roman care se ocupa de gesneriacee. Din pacate, nu raspunde la mesaje si nici nu vinde din hibrizii lui. Cred ca trebuie sa ai ceva cunostinte macar de baza despre genetica plantelor, despre gene dominante si recesive, in ce conditii se manifesta fiecare si ce caracteristica a plantei este evidentiata de ce gena. E fascinant, dar greu pentru noi, cei fara studii de specialitate. Poate o vizita la Agronomie te-ar ajuta, poate reusesti sa stai de vorba cu cineva sau poate gasesti carti de specialitate, macar sa te informezi.
maria1
CITAT (diorama @ 27th June 2009, 12:52) *
Serge Saliba este un hibridizator roman care se ocupa de gesneriacee. Din pacate, nu raspunde la mesaje si nici nu vinde din hibrizii lui. Cred ca trebuie sa ai ceva cunostinte macar de baza despre genetica plantelor, despre gene dominante si recesive, in ce conditii se manifesta fiecare si ce caracteristica a plantei este evidentiata de ce gena. E fascinant, dar greu pentru noi, cei fara studii de specialitate. Poate o vizita la Agronomie te-ar ajuta, poate reusesti sa stai de vorba cu cineva sau poate gasesti carti de specialitate, macar sa te informezi.

Da, pozele sale le-am vazut smile.gif
am auzit ca e vorba de ani intregi de munca si incercari .. oricum o sa mai caut informatii , e un subiect foarte interesant

merci si seara frumoasa !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.