t1000_Android
26th June 2009, 15:37
Salut!
Am cautat pe google dupa o schema de aparat video Panasonic NV-FJ614EG si nu gasesc nimic. Ma intrebam daca nu aveti pe acasa vreo schema de asa ceva si daca aveti, va rog sa o postati.
Multumesc!
bit 61
26th June 2009, 19:17
mister_rf
26th June 2009, 22:32
Uite si manualul.
Varianta aceasta se deschide cu un browser.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
Dezarhiveaza si deschide fiserul fj614eg.html
t1000_Android
27th June 2009, 19:08
Pai cand bag caseta video in el nu apar decat 2 linii orizontale si atat. De acolo nu se mai intampla nimic.
mister_rf
27th June 2009, 19:54
Prima data se poate presupune ca defectul este provocat de capetele video murdare.
Stergerea este o operatiune simpla daca este efectuata corect si cu atentie, dar necesita deschiderea acestuia. Sa nu mai repet ca aparatul se scoate si din priza... 
Atentie ca exista si riscul distrugerii pastilelor video...

Pentru stergere este necesar alcool tehnic/izopropilic si un material: fie panza, fie hartie, cu mentiunea ca hartia trebuie sa fie curata, fasie de hartie alba sau panza cu tesatura foarte densa, pentru a nu se agata de capetele video/pastilele video.
Se inmoaie hartia in alcool si se apasa usor perpendicular pe discul cu capete. Cu o mana se preseaza usor hartia, fara sa miscam pe verticala si cu alta se roteste tamburul in sens anti-orar. Se va face aceasta operatie de rotire de cateva ori, dupa care se schimba hartia si se reia procesul de stergere.
Uite aici detalii
http://columbiaisav.googlepages.com/vcr_cleaning.htm
bit 61
28th June 2009, 08:52
Pune o poza cu "dungile orizontale".
Este foarte posibil sa nu fie vorba de murdarirea capetelor ci de o problema mecanica.
t1000_Android
28th June 2009, 11:22
Sorry Bit 61 dar deocamdata nu am cum sa fac poze ca nu am cu ce...
Mister_rf multumesc de ajutor. Iti voi da un feedback luni sau marti. Si mai am o intrebare: diluantul este bun pentru curatare?
mister_rf
28th June 2009, 11:44
NU.
Exista riscul sa compromita izolatia bobinelor ce formeaza ''capetele video''.
t1000_Android
2nd July 2009, 23:10
Am efectuat operatiunea de stergere cu alcool izopropilic si nu a ajutat cu nimic. Am urmat instructiunile lui mister_rf intocmai si nimic...
Alte idei?
mister_rf
2nd July 2009, 23:32
Pentru identificarea cat mai corecta a defectului este necesara o fotografie cu imaginea ce se obtine pe TV...
t1000_Android
3rd July 2009, 00:13
Voi incerca s afac o poza la ecran dar s-ar putea sa dureze.
O descriere succinta ar putea fi:
- imaginea apare cu marginea de jos la jumatatea ecranului
- acele linii sunt foarte dese pe ecran dar nu sunt paralele ( au aspect aleatoriu)
- imagianea este alb-negru
t1000_Android
5th August 2009, 22:37
Nu mai am nevoie de ajutor la acel video, dar multumesc pentru ajutorul oferit!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.