Bucuresti Poznan

alexcontador

sallut,

ce modalitate am de a ajunge in Poznan, mai acceptabila ca pret. exista autocare, curse ceva?
cu avionul ma costa vreo 1200 dus intors, numai LOT-ul lor avand curse din Bucuresti.

merci.
Iuliux
CITAT (alexcontador @ 25th June 2009, 20:30) *
sallut,

ce modalitate am de a ajunge in Poznan, mai acceptabila ca pret. exista autocare, curse ceva?
cu avionul ma costa vreo 1200 dus intors, numai LOT-ul lor avand curse din Bucuresti.

merci.

Incearca cu Wizz din Bucuresti spre Roma sau Dortmund. De acolo tot Wizz spre Poznan.

alexcontador
tot p-acolo ies ca bani... oare sa nu fie alta cale?
Iuliux
Daca ai sub 26 ani si iti plac aventurile, poti merge cu trenul. Interail 5 zile din 10 + iesirea din tara e sub 950 lei. Si probabil iti ramane o zi de calatorie in care poti vizita ceva.
alexcontador
nu am sub 26 de ani si nu imi plac aventurile (nu alea din tren oricum)
biggrin.gif
dar tot mi se pare aiurea sa coste mai mult o calatorie pana la Poznan decat una la Paris.
alexxxxx
Pai nu inteleg de ce ti se pare aiurea. Preturile pt zborul cu avionul sunt facute cam in proportie egala luand in considerare cererea de calatori pe destinatia respectiva si distanta zburata in sine. Un zbor la Podgorica sau Zagreb, de exemplu, costa cam 6-700 de euro, desi sunt mult mai aproape ca Paris sau Londra. E normal sa fie asa.
Daca cei 1200 de care ai amintit sunt lei, atunci pretul e super-corect. Daca-s euro, atunci e mult, intr-adevar.
Poti incerca sa iei zbor pana intr-o locatie cat de cat apropiata si de-acolo tren. Solutii miraculoase la drumul asta nu exista, low-costul nu se aplica pentru toare relatiile.
Ciombe Jr.
Dintre operatorii low-cost, până la Poznan zboară Wizzair, Ryanair și Jet Air. Poți încerca o variantă low-cost până la Londra și de acolo Ryan la Poznan. Sau - cum zicea cineva mai sus - prin Roma, Londra sau Dortmund cu Wizz.

SouL
CITAT (alexcontador @ 25th June 2009, 20:30) *
sallut,

merci.

Cam târziu postez , ar mai fi o variantă. București - Berlin (2 ore) cu o companie low-cost cum ar fi Blue Air sau Germanwings. De acolo microbuz spre Szczecin (Polonia) (95 lei)(tot 2 ore ) si din Szczecin spre Poznan cu trenul (faci alte vreo 2 ore) smile.gif Așa cred că te duce la jumate din preț deci undeva la 600 lei, acum depinde și de perioada când iei biletul de avion.

Dacă ai fost pe acolo vino cu un review să ne povestești smile.gif

Later Edit: nu știu ce înseamnă cei 1200 scriși de tine. Dacă sunt lei, tot cam acolo ajungi la dus-întors, dar daca sunt euro... e diferență mare de la 150 la 1200 Goodluck smile.gif
alexcontador
Am fost, da... Ce pot sa spun, ca modalitate de transport recomand cu caldura avionul (chiar si fara caldura). Daca e luat cu destul timp inainte, este comparabil ca pret cu trenul... adica vreo 600 ron dus-intors. Avionul ajunge pe la 800 ron luat cu 3 - 4 saptamani inainte. Dar 36 de ore in tren iti scot pe nas alea 2 milioane diferenta. Sunt mai multe companii aeriene care opereaza pe Poznan Airport. Eu am fost cu Lufthansa cu schimb la Munchen. Prima oara am fost cu trenul si mi-am blestemat zilele, cu toate ca a fost gol vagonul. Cred ca in curand o sa si suspende traseul asta Bucuresti Cracovia... oricum nu functioneaza decat pana prin august sau septembrie legatura respectiva. Vamesi idioti, banchete imputite in compartiment, 36 de ore fara sa te speli si mancand numai racituri... ma rog poate unii au organismul calit, dar mie mi se pare o porcarie.
Cat despre Poznan... femei superbe (majoritatea blonde cu tenul sanatos si forme de vis - pur si simplu superbe fara nici o exagerare), bere foarte buna si ieftina (o spuma pe care o tai cu cutitul), un oras cu o arhitectura aparte si cu o clima sanatoasa, rece. Polonezii cam la fel ca romanii - usor impresionabili. Ce e cu adevarat nasol e ca foarte putini stiu engleza, deci daca nu stii dinainte unde vrei sa ajungi sau daca nu ai un pix si o hartie la tine, poate fi complicat. Pe la noi orice aurolac o rupe in engleza, astia nimic...
In general e cam acelasi rahat ca la noi, cu diferentele enumerate mai sus. Pana si moneda e la paritate, dar trebuie avut grija sa nu te prinda weekendul fara euro in buzunar, ca nu e deschisa nici o casa de schimb (euro ii poti schimba la unele hoteluri). Altfel poti sa mergi si cu lei romanesti, ca ii poti schimba acolo.

Numai bine si daca vrei sa stii ceva anume, cu mare placere.
SouL

Super smile.gif Bine că ai reușit și ai ajuns pe acolo (și cu bine). Eu personal încă nu am ajuns in Poznan, am fost doar in Szczecin, de aceea îți recomandam traseul acela. Dar am auzit de fetele frumoase din Poznan smile.gif aa.. și da, sunt cam paraleli cu engleza polonezii din păcate. Până si filmele la ei sunt dublate in poloneză dacă ai observat, un lucru aiurea zic eu.. mă rog.
În legătură cu schimbul de monedă, eu am avut probleme să schimb leii care îi uitasem prin portofel in złoty, la nici o bancă unde am întrebat nu am reușit, nici măcar la "kantor" unitătile acelea de schimb..
De stat unde ai stat? Hotel/motel/pensiune/hostel? Și cât a costat. Te întreb că aș avea și eu în gând să ajung pe acolo smile.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.