Legea salarizarii unice
Pagini: 1, 2

data

noile modificari ale proiectului legii salarizarii unice (ma rog, numai de la unii)

Ministerul Muncii a tăiat cu 40% salariile din grila Legii unice

magistrat 90 - 140 milioane

funcția de medic primar de clinică, conferențiar în Ministerul Educației - 32 milioane

profesor gradul II de liceu cu vechime între 6 și 10 ani, inspector în Ministerul de Interne, locotenent cu studii superioare de lungă durată - 20 milioane

bataie de joc

si cum se face ca magistratii sunt o clasa aparte fata de restul societatii?!

sunt mai bine platiti de politicieni ca sa stea cuminti si sa nu ii ancheteze?
TheShen
orice frecangiu ajunge profesor de liceu
si orice pilos (cu tata/mama profesor univ) ajunge si el conferentiar

in schimb ca sa ajungi magistrat iti trebuie mii de ore de studiu si ai o responsabilitate enorma dupa asa ca salariile magistratilor sunt chiar foarte mici in comparatie cu munca depusa si cu importanta ei

Kokoshmare
CITAT (TheShen @ 24th June 2009, 22:02) *

in schimb ca sa ajungi magistrat iti trebuie mii de ore de studiu si ai o responsabilitate enorma dupa asa ca salariile magistratilor sunt chiar foarte mici in comparatie cu munca depusa si cu importanta ei

De acord cu tine thumbup.gif
maryus75
CITAT (TheShen @ 24th June 2009, 22:02) *

rezolva ei diferenta din mita,nu le ducem noi grija!ce responsabilitati au magistratii,sa stearga urmele mafiotilor?
Electryc
QUOTE (TheShen @ 24th June 2009, 22:02) *

Hai ca stim noi cum ajung unii magistrati dry.gif De acord, cine vrea sa invete si sa promoveze examenul ala pe bune , isi stoarce creierii de 1000 de ori.
Cu profesorii nu generaliza, spre surprinderea ta, probabil, sunt destui care isi fac treaba cum trebuie.
e2k
CITAT (data @ 24th June 2009, 20:32) *
Ministerul Muncii a tăiat cu 40% salariile din grila Legii unice[/b]

magistrat 90 - 140 milioane

funcția de medic primar de clinică, conferențiar în Ministerul Educației - 32 milioane

profesor gradul II de liceu cu vechime între 6 și 10 ani, inspector în Ministerul de Interne, locotenent cu studii superioare de lungă durată - 20 milioane

Unde scrie ca magistratii vor avea intre 90 si 140 de milioane?

In articolul de pe Realitatea scrie printe altele:

Astfel, pe noua grilă, funcția de medic primar de clinică - echivalentă cu cele de conferențiar în Ministerul Educației, maior în Ministerul Apărarii, consilier superior în Ministerul Finanțelor și judecator de tribunal - ar urma să fie remunerată cu 3.240 lei (5,4 salarii minime pe economie, de 600 lei în prezent).

Mie mi se pare mic salariul asta pentru un maior, judecator si conferentiar. Mi se pare ca e si brut. Daca se tin de cuvant si sporurile vor fi de maxim 30% nu e ceva extraordinar.
data
QUOTE (TheShen @ 24th June 2009, 22:02) *

poti face o comparatie intre studiile unui medic primar si cele ale unui magistrat?

de ce un magistrat trebuie sa primeasca de 3 ori mai mult decat un medic primar dintr-o clinica universitara?

nici macar nu este vorba de toti medicii primari, ci doar de cei din clinici

ceilalti medici primari nu vor primi nici macar 30% din salariul unui proaspat absolvent de drept bandit.gif

QUOTE (e2k @ 24th June 2009, 22:48) *
Unde scrie ca magistratii vor avea intre 90 si 140 de milioane?

In articolul de pe Realitatea scrie printe altele:

Astfel, pe noua grilă, funcția de medic primar de clinică - echivalentă cu cele de conferențiar în Ministerul Educației, maior în Ministerul Apărarii, consilier superior în Ministerul Finanțelor și judecator de tribunal - ar urma să fie remunerată cu 3.240 lei (5,4 salarii minime pe economie, de 600 lei în prezent).
...

pentru ca exista 3 categorii

magistratii nu se incadreaza in aceste categorii ... pentru muritorii de rand

ei sunt deasupra prostilor

e2k
CITAT (data @ 25th June 2009, 00:48) *
poti face o comparatie intre studiile unui medic primar si cele ale unui magistrat?

de ce un magistrat trebuie sa primeasca de 3 ori mai mult decat un medic primar dintr-o clinica universitara?

nici macar nu este vorba de toti medicii primari, ci doar de cei din clinici

ceilalti medici primari nu vor primi nici macar 30% din salariul unui proaspat absolvent de drept bandit.gif

Deci sunt in jur de 4000 de judecatori si vre-o 2000 de procurori in toata Romania asa ca foarte foarte foarte putini abosolventi de drept ajung sa fie magistrati. Asa ca nu toti absolventii de drept au salarii bune imediat dupa absolvire. Cu facultatile astea particulare probabil (parere personala n-am citit statisticii) majoritatea absolventilor de drept nici macar nu ajung sa profeseze ca juristi.

Magistratii peste tot in lume au cele mai mari salarii (sau printre cele mai mari) dintre functionarii publici. Oricum numarul lor este in general mic si e mai accesibil sa le oferi salarii mari decat la profesori care sunt mult mai multi. Ce ma enerveaza pe mine la judecatori insa este ca si-au marit singuri salariile prin hotarari judecatoresti care incalca legea (sporurile au fost abrogate explicit de lege).

CITAT (data @ 25th June 2009, 00:48) *
pentru ca exista 3 categorii

magistratii nu se incadreaza in aceste categorii ... pentru muritorii de rand

ei sunt deasupra prostilor

Posteaza linkul unde ai citit asta, repet in articolul de pe Realitatea se dadea exemplu cu 3 coeficienti de salarizare si la unul dintre ele era trecut si judecator de Tribunal care nu avea salariu extraordinar. Oricum judecatorii incepatori nu incep la Tribunal ci la Judecatorie deci salariul ala era pentru judecatori cu experienta.
Bogdan R
QUOTE (data @ 25th June 2009, 00:48) *
de ce un magistrat trebuie sa primeasca de 3 ori mai mult decat un medic primar

Eu sper ca piata muncii va reglementa si aceasta problema.
Medicii vor pleca in strainatate (pe cand un magistrat ar spala wc-uri acolo) sau in sectorul privat, sectorul sanitar public va intra intr-o criza fara precedent de personal si atunci, vrand nevrand, mecanismul cerere/oferta va corecta aceste discrepante. Nu mai dureaza mult, probabil efectele se vor vedea in cel mult 3-4 ani...
Cert e ca idiotii de guvernanti se vor trezi (iarasi) doar in ceasul al 13-lea.
sturmgeschutze

CITAT
Magistratii peste tot in lume au cele mai mari salarii (sau printre cele mai mari) dintre functionarii publici

Hai sa comparam coeficientii de ierarhizare (nu valorile nominale in euro ale salariilor!) din alte tari (ceva mai bine administrate) si mai apoi sa deschidem gura... Da, au salarii ceva mai mari decat restul bugetarilor (medici, profesori, functionari publici), dar in limite rationale si de bun simt (si nici nu ies la pensie cu 85% din brutul ultimului salariu incasat!):
fracture
CITAT (TheShen @ 24th June 2009, 17:02) *

Lool laugh.gif
Na! http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...tia-din-Nasaud/
gigel de hohențolărn
și ce săriți voi de cur în sus când categoriilor ălora li se rupe? eu n-am văzut din 89 o grevă cinstită în învățământ, care să se lase cu înghețarea anului șamd - adică fapte nu vorbe, frecții căcaturi wink.gif
așa că profii sunt primii care-și merită salariile alea de căcat, pencă-s o tagmă de căcat cu lideri sindicali aserviți politic. marele lideru lu pește, croitoru, s-a ales pe listele pdl. mare jme'
data
QUOTE (e2k @ 25th June 2009, 01:35) *
...
Posteaza linkul unde ai citit asta, repet in articolul de pe Realitatea se dadea exemplu cu 3 coeficienti de salarizare si la unul dintre ele era trecut si judecator de Tribunal care nu avea salariu extraordinar. Oricum judecatorii incepatori nu incep la Tribunal ci la Judecatorie deci salariul ala era pentru judecatori cu experienta.

am vazut emisiunea cu ministrul muncii

uite link-urile de pe realitatea

"Astfel, pe noua grilă, funcția de medic primar de clinică - echivalentă cu cele de conferențiar în Ministerul Educației, maior în Ministerul Apărarii, consilier superior în Ministerul Finanțelor și judecator de tribunal - ar urma să fie remunerată cu 3.240 lei (5,4 salarii minime pe economie, de 600 lei în prezent). "

"Magistrații nu intră în această parte a grilei, ci vor avea coeficienți cuprinși între 10 salarii minime și 15 salarii minime, la care se vor adăuga și sporurile. Deci, salariile acestora se vor situa între 6.000 și 9.000 de lei", a spus Sârbu."

plus spor de 50% ... fa un calcul ... 17.000 - 170 milioane

link

QUOTE (Bogdan R @ 25th June 2009, 09:34) *
Eu sper ca piata muncii va reglementa si aceasta problema.
Medicii vor pleca in strainatate (pe cand un magistrat ar spala wc-uri acolo) sau in sectorul privat, sectorul sanitar public va intra intr-o criza fara precedent de personal si atunci, vrand nevrand, mecanismul cerere/oferta va corecta aceste discrepante. Nu mai dureaza mult, probabil efectele se vor vedea in cel mult 3-4 ani...
Cert e ca idiotii de guvernanti se vor trezi (iarasi) doar in ceasul al 13-lea.

"Doar 309 de medici specialiști și rezidenți în ultimul an s-au înscris la concursul din 29 iunie pentru ocuparea celor aproximativ 2.150 de posturi rămase vacante la nivelul țării, după ce, în urma concursului național din martie, posturile libere din zonele defavorizate nu au fost ocupate. "

efectele se vad deja de ceva vreme, iar pana la sfarsitul anului va fi muuult mai rau
brigazile_martirilor
CITAT (data @ 25th June 2009, 15:54) *
"Doar 309 de medici specialiști și rezidenți în ultimul an s-au înscris la concursul din 29 iunie pentru ocuparea celor aproximativ 2.150 de posturi rămase vacante la nivelul țării, după ce, în urma concursului național din martie, posturile libere din zonele defavorizate nu au fost ocupate. "

efectele se vad deja de ceva vreme, iar pana la sfarsitul anului va fi muuult mai rau

e chestie de timp pana se ajunge la sistemul de sanatate integral privat.
Cel de stat e clar in colaps, bugetul nu mai are bani.
xdaniel
CITAT (brigazile_martirilor @ 25th June 2009, 16:08) *

Asta e motivul pentru care am asigurare privata de sanatate (si viata) si pentru care imi studiez cu atentie dieta si merg pe strada si conduc cu maaaaare atentie. Mi-e o frica de moarte sa nu ajung cumva pe mana doctorilor romani. N-am fost la medic de cand ma stiu decat de trei-patru ori in viata mea si atunci a fost pentru mici accidente produse prin lovire de chestii dure, soldate maxim cu fracturi. Sper sa nu fie nevoie sa ajung din nou la medic pana la cel putin 70 ani.
TheShen
data, absolventii de liceu din Romania vor o viata cat mai usoara si dau toti la stiinte economice si drept urmand sa ajunga vanzatori

Un medic din atentii castiga peste 10 000 ron pe luna si mi se pare chiar corect noul sistem de plata in spitale.
Bogdan R
QUOTE (TheShen @ 26th June 2009, 01:45) *
Un medic din atentii castiga peste 10 000 ron pe luna si mi se pare chiar corect noul sistem de plata in spitale.

Nu numai unul, sunt mai multi, doar eu stiu vreo 4-5 (asta e o ironie la modul in care ai pus problema) dar oricum exodul tinerilor medici peste hotare nu se poate opri.

QUOTE (xdaniel @ 25th June 2009, 20:00) *
imi studiez cu atentie dieta si merg pe strada si conduc cu maaaaare atentie. Mi-e o frica de moarte...

Daca ti-ai aduce si aer de respirat din Bucegi sau Fagaras ai mai avea o sansa.
Oricum, de ce ti-e frica nu scapi... bigyellowgrin.gif

QUOTE (brigazile_martirilor @ 25th June 2009, 16:08) *

Asa e! Dar retarzii de la conducere se fac ca ploua.
tomaso
CITAT (brigazile_martirilor @ 25th June 2009, 16:08) *
bugetul nu mai are bani.

Cum nu are ?
Nu ne dadu FMI douaj' de miliarde ?
Spuneam ca o parte se vor duce in pensiiile si salariile bugetarilor, dar nu ma crezu nimeni. Nimic, cica banii astia o sa stea la BNR & shit.

Uite ca acum se vor duce pe "deficitul bugetar" .

Fratilor platitori de impozite, care sunteti pe aici.
Statul asta este de rahat. Vrea sa dea bani la pulime, numai ca este o chestie naspa. Vrea sa faca asta cu bani de la noi, minoritatea celor 2 milioane de oameni care produce profit.
Din punctul meu de vedere, treaba este simpla. Platesti bugetari doar de cati bani dispui.

In mod normal, ar trebui sa replicam cu o greva fiscala, sa aratam statului ca nu este stapanul banilor nostri si ca nu poate face ce vrea muschiul lui, iar bugetarii nu sunt alfa si omega, gaozul universului.
Din pacate, romanii sunt gaini fara creier si prea prosti ca sa isi apere drepturile, asa ca fiecare se descurca cum poate. Valabil si pentru ciumpalacii din afaceri.

Recomand sa va infiintati firmele in strainatate, iar in Ro sa tineti doar filiale, cu profit de 1000 Ron anual. Tot profitul il externalizati catre firmele din paradisul fiscal.
In felul acesta statul roman nu poate sa va fure in mod nesimtit, sau si mai rau, sa va abuzeze cu tot felul de cacaturi.
Daca Romania vrea sa va fubipta, nu mai bine sa o lasati sa si-o frece cu bugetarii, asa in mod incestuos ? Sa si-o traga si sus si jos, ei intre ei, cat poftesc, dar nu pe banii nostri.
Este absolut evident ca lor nu le pasa de noi si ca ne vad ca o vaca de muls. Pai daca este asa, daca tot vor sa mulga, nu mai bine il lasam sa se mulga singuri ?

Recomand firmele offshore, iar in tara lucrati doar prin delegati ( metoda Vantu ).
Este simplu, legal, safe, verificat.
Asa fac toate firmele multinationale, televiziunile, ziarele, hypermarketurile, fabricantii de diverse, marile firme de constructii, de consultanta, de ce vreti voi, etc. Evident, nu toata lumea poate sa aplice metoda aceasta, dar daca toate firmele mari, serioase, vor pleca in cele 4 zari, buticarii nu ajung pentru foamea din glanda bugetarilor, iar statul trebui sa inteleaga ca nu merge sa dai salariu la toata lumea, apoi sa puna biruri pe firmele cinstite care isi platesc impozitele.

Statul trebuie sa inteleaga ca firmele profitabile sunt cea mai de pret avere a unui popor.
Daca nu stie sa se poarte, nu este respectuos si amabil, firmele trebuie sa plece.

Dialogul retoric al lui Tomaso cu statul lui peste prajit.

Ok, statule, ia plateste tu de unde vrea muschiul tau, daca vrei sa dai salarii la jumatate din populatie, dar sa nu iti permit sa iei bani de la mine. Iti dau bani in niste limite, atat cat imi convine mie, iar tu, statule, te multumesti cu ce iti dau eu si iti dimensionezi cheltuielile dupa cum primesti bani de la mine. Tie, statule, nu ti se cuvine nimic. Tu esti doar un cacat imputit, care meriti doar un scuipat in fata, daca ridici pretentii mai mari decat pot EU sa accept.
Nu eu am nevoie de tine ci tu de mine. Eu ma pis pe tine, bai statule, pentru ca sunt alte state in lumea asta unde sunt tratat corect, ca un partener, nu ca un sclav. Dute in mata, bai statule social, si ia cu tine si cohorta de intretinuti.

Pentru prostii retarzi care au impresia ca firmele sunt facute doar ca sa dea de lucru somerilor si taxe statului, le spun frumos si politicos sa se sinucida cat mai grabnic. Daca pot sa moara in chinuri, mancati de cancer, ciuma bubonica, sau alte boli naspa, este bonus deja !
brigazile_martirilor
CITAT (tomaso @ 26th June 2009, 11:01) *
Cum nu are ?
Nu ne dadu FMI douaj' de miliarde ?
Spuneam ca o parte se vor duce in pensiiile si salariile bugetarilor, dar nu ma crezu nimeni. Nimic, cica banii astia o sa stea la BNR & shit.

ai ceva in acest sens, un comunicat ,ceva?
Guvernul Poc a spus ca nu da un leu din acel imprumut la pensii si la salariile bugetarilor.
au zis ca-i baga in lucrari de infrastructura.
daca nu au bani pentru pensii si salarii la bugetari , mi se falfaie, sa-i plateasca cu rabdari prajite.
de ce au marit salariile la bugetari de 3 ori si pensiile in ultimii 2 ani?pe ce baza?
e2k
CITAT (data @ 25th June 2009, 15:54) *
"Magistrații nu intră în această parte a grilei, ci vor avea coeficienți cuprinși între 10 salarii minime și 15 salarii minime, la care se vor adăuga și sporurile. Deci, salariile acestora se vor situa între 6.000 și 9.000 de lei", a spus Sârbu."

plus spor de 50% ... fa un calcul ... 17.000 - 170 milioane

link

Ok multumesc de link. smile.gif . Acum insa nu stiu daca sporul de 50% (care oricum este abrogat prin lege dar judecatorii si l-au dat totusi in instanta) o sa se mai acorde in noua lege. Au zis ca sporurile nu pot depasi 30% din salariu dar oricum si asa salariile magistratilor sunt mult prea mari in raport cu alte meserii care necesita chiar si mai multa pregatrie si mult mai multa responsabilitate (cum ar fi medic chirurg de exemplu).

Oricum trebuie facut ceva cu justitia asta pentru ca judecatorii au inteles ca independenta si inamovibilitatea inseamna ca pot face orice chiar sa incalce si legea. In opinia mea ar trebui desfintat CSM-ul ca nu este altceva decat un sindicat deghizat al magistratilor. Sau macar reformat CSM-ul astfel incat majoritatea membrilor sai sa nu mai fie magistrati alesi de magistrati.
motanul13
CITAT (tomaso @ 26th June 2009, 11:01) *
Fratilor platitori de impozite, care sunteti pe aici.
Statul asta este de rahat. Vrea sa dea bani la pulime, numai ca este o chestie naspa. Vrea sa faca asta cu bani de la noi, minoritatea celor 2 milioane de oameni care produce profit.
Din punctul meu de vedere, treaba este simpla. Platesti bugetari doar de cati bani dispui.

In mod normal, ar trebui sa replicam cu o greva fiscala, sa aratam statului ca nu este stapanul banilor nostri si ca nu poate face ce vrea muschiul lui, iar bugetarii nu sunt alfa si omega, gaozul universului.
Din pacate, romanii sunt gaini fara creier si prea prosti ca sa isi apere drepturile, asa ca fiecare se descurca cum poate. Valabil si pentru ciumpalacii din afaceri.

Tomy , pentru partea asta meriti felicitari . Total de acord cu tine .

Si , uite , ca premiu , promit ca nu mai zic nimic de rau despre US , Gobama & shit ! thumbup.gif
tomaso
CITAT (brigazile_martirilor @ 26th June 2009, 11:03) *
ai ceva in acest sens, un comunicat ,ceva?
Guvernul Poc a spus ca nu da un leu din acel imprumut la pensii si la salariile bugetarilor.
au zis ca-i baga in lucrari de infrastructura.
daca nu au bani pentru pensii si salarii la bugetari , mi se falfaie, sa-i plateasca cu rabdari prajite.
de ce au marit salariile la bugetari de 3 ori si pensiile in ultimii 2 ani?pe ce baza?

Pai am mai postat si inainte ( nu mai tin minte topicul ).
Geoana, Boc, toti spuneau ca vor finanta deficitul bugetar cu o parte din imprumut ( cam 5 miliarde, daca retin corect ).
Acum a venit si ministerul de finante care distruge creditul, prin presiunea exercitata pe piata cu emisiunile de obligatiuni si titluri de stat.
BNR baga banii in piata, iar bancile se reped sa ii foloseasca pentru a imprumuta statul. Misto, sa tot faci afaceri in romania.

http://www.romanialibera.ro/a145439/bnr-si...ul-bugetar.html
fanariotul
CITAT (tomaso @ 26th June 2009, 12:12) *
Acum a venit si ministerul de finante care distruge creditul, prin presiunea exercitata pe piata cu emisiunile de obligatiuni si titluri de stat.
BNR baga banii in piata, iar bancile se reped sa ii foloseasca pentru a imprumuta statul. Misto, sa tot faci afaceri in romania.

Ce pretentii ai de la pdl, de la Vicleanu, Pogea, si Boc ? biggrin.gif

Nu l-au vrut pe Tanasescu, au zis lasa bai ca stim noi, facem noi. Tu stai acolo la FMI, ca tu nu-i dau bani lui Nutzi si lui Ridzi ca sa faca emisiuni teve, si nici lui Bleaga ca sa faca liste de firme in Modrogan. Firme care sa "anvelopeze" blocurile.

Ce dreapta cacacioasa. biggrin.gif
macmac
Legea salarizarii unice trebuie sa prevada si ca salariul mediu de la Stat sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel din privat. De asemenea, trebuie inclus cumva si un coeficient de performanta, care sa poata avea (normal) si valori negative. Altfel nu vad rostul unei asemenea legi, comparativ cu ce am avut pana acum.
irinuca8082
CITAT (xdaniel @ 25th June 2009, 20:00) *
Asta e motivul pentru care am asigurare privata de sanatate (si viata) si pentru care imi studiez cu atentie dieta si merg pe strada si conduc cu maaaaare atentie. Mi-e o frica de moarte sa nu ajung cumva pe mana doctorilor romani. N-am fost la medic de cand ma stiu decat de trei-patru ori in viata mea si atunci a fost pentru mici accidente produse prin lovire de chestii dure, soldate maxim cu fracturi. Sper sa nu fie nevoie sa ajung din nou la medic pana la cel putin 70 ani.

de aia consumi zilnic cola si kebab ? rolleyes.gif

si cati ani vroiai sa traiesti (parca 150)? vezi sa nu.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.