Telecomunicatii

mel_cs

Buna, sunt noua pe aici si am o mare dilema. Sunt anul 2 la Telecomunicatii si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun samui.gif In primul an a mers, am avut note mari, fara restante...dar de acum a nceput sa devina fff greu pt mine. Mi se pare ca nu am gandirea potrivita pt asa ceva...ca oricat as invata nu reusesc sa inteleg cu adevarat. confusedsmiley.png As vrea sa schimb facultatea, dar trebuie sa ma gandesc bine, pentru ca la urma urmei sunt 2 ani pe care i am pierdut... In acelasi timp nu vreau sa fiu genul care termina o facultate ca sa aiba o diploma si doar atat. Ma gandeam sa o iau de la capat la Matematica-Informatica, dar nu pt a deveni profesoara...Nu vreau sa mi spuneti ce sa fac, doar parerile voastre thumbup.gif
Electryc
Trebuie sa ai in vedere ca daca acesti 2 ani i-ai facut la buget, statul iti mai ofera doar 2 subventionati, restul trebuind sa-i faci pe banii tai.
Parerea mea este ca daca nu faci ceva ce iti place o sa-ti ingreunezi viata destul de mult, dar probabil toti am trecut printr-o perioada mai grea in care am simtit ca nu ne iese nimic. Acum tu stii cel mai bine in ce stiuatie esti, daca simti ca inveti asa in gol si nu prea se prinde de tine ( dar nu cred ca e chiar asa ) nu stiu ce sa zic.
Trebuie sa te gandesti bine si sa cantaresti posibilitatile, daca merita sacrificiul de 2 ani.

mel_cs
CITAT (Electryc @ 24th June 2009, 18:54) *
Trebuie sa ai in vedere ca daca acesti 2 ani i-ai facut la buget, statul iti mai ofera doar 2 subventionati, restul trebuind sa-i faci pe banii tai.
Parerea mea este ca daca nu faci ceva ce iti place o sa-ti ingreunezi viata destul de mult, dar probabil toti am trecut printr-o perioada mai grea in care am simtit ca nu ne iese nimic. Acum tu stii cel mai bine in ce stiuatie esti, daca simti ca inveti asa in gol si nu prea se prinde de tine ( dar nu cred ca e chiar asa ) nu stiu ce sa zic.
Trebuie sa te gandesti bine si sa cantaresti posibilitatile, daca merita sacrificiul de 2 ani.

Da, asa e...si ma gandesc din primavara la asta...problema este ca nu inteleg exact partea care mi se pare cea mai importanta..circuitele...si am si niste profi cam severi...la care majoritatea dau cate o restanta de 3-4 ori... angry.gif
mwlambo
QUOTE (mel_cs @ 24th June 2009, 19:00) *
Da, asa e...si ma gandesc din primavara la asta...problema este ca nu inteleg exact partea care mi se pare cea mai importanta..circuitele...si am si niste profi cam severi...la care majoritatea dau cate o restanta de 3-4 ori... angry.gif

Unde esti la Telecomunicatii?

Incearca sa gasesti totusi o parte buna a lucrurilor, incearca sa faci sa-ti placa. Gandeste-te de ce ai dat la facultatea aia. Si eu sunt(am fost, cred) in situatia ta, dar cu ajutorul prietenilor si al lui frati-miu mi-am dat seama ca ar fi fost o greseala sa renunt la facultate.
Electryc
QUOTE (mwlambo @ 24th June 2009, 22:26) *

Incearca sa gasesti totusi o parte buna a lucrurilor, incearca sa faci sa-ti placa. Gandeste-te de ce ai dat la facultatea aia. Si eu sunt(am fost, cred) in situatia ta, dar cu ajutorul prietenilor si al lui frati-miu mi-am dat seama ca ar fi fost o greseala sa renunt la facultate.

Ma bucur sa aud asta biggrin.gif Deci pana la urma renunti la ideea de medicina tongue.gif
greywolfact
CITAT (mel_cs @ 24th June 2009, 18:41) *
Buna, sunt noua pe aici si am o mare dilema. Sunt anul 2 la Telecomunicatii si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun samui.gif In primul an a mers, am avut note mari, fara restante...dar de acum a nceput sa devina fff greu pt mine. Mi se pare ca nu am gandirea potrivita pt asa ceva...ca oricat as invata nu reusesc sa inteleg cu adevarat. confusedsmiley.png As vrea sa schimb facultatea, dar trebuie sa ma gandesc bine, pentru ca la urma urmei sunt 2 ani pe care i am pierdut... In acelasi timp nu vreau sa fiu genul care termina o facultate ca sa aiba o diploma si doar atat. Ma gandeam sa o iau de la capat la Matematica-Informatica, dar nu pt a deveni profesoara...Nu vreau sa mi spuneti ce sa fac, doar parerile voastre thumbup.gif

Cu ETTI poti sa faci mult mai multe decat doar circuite ... In primul rand daca nu gresesc in anul 3 se stabileste specialitatea... Gandeste-te daca ar fi vreo specializare ce te-ar interesa... De exemplu poti sa te specializezi in retele (un exemplu) ... Nu trebuie sa aibe neaparat legatura cu circuitele sau cu partea hardware... Poti ajunge sa scrii si software de exemplu ... Ai multe optiuni ...
Nu vad facultatea de Matematica Informatica o optiune ... Vrei sa faci informatica ? Programare ?
Atunci
1) Nu-ti trebuie neaparat o facultate, faci cursuri, obtii o certificare si voila (dar termini ETTI)
2) Incearca s-a schimbi ETTI Telecom cu ETTI TI daca se poate ... Poti incerca sa schimbi si sa echivalezi o buna parte din materii (stiind ca inca sunt materii de baza si nu s-a definit specializarea)

In orice caz gandeste-te bine ce ai sa faci ... Parerea mea ca ETTI - Univ Mate-Info e un regres caci nu vad ce ai face acolo de nu faci la ETTI si sa-ti foloseasca ... Se face matematica la greu ... Chiar si materiile de programare putine cum sunt au inglobate multa matematica (sau poate numele lor induce de multe ori in eroare cum ca ar fi de programare)
mel_cs
CITAT (mwlambo @ 24th June 2009, 22:26) *

Sunt din Galati. Sunt sigura ca nu e greu ca la Politehnica, dar oricum... bigyellowgrin.gif Si mie imi zic toti pe care ii mai intreb ca ma descurc, ca sunt desteapta...dar cine vede din afara nu intelege ce implica sa fii la o astfel de facultate. Asa ca merci de sfat arigato.gif

greywolfact
CITAT (mel_cs @ 24th June 2009, 22:56) *
Sunt din Galati. Sunt sigura ca nu e greu ca la Politehnica, dar oricum... bigyellowgrin.gif Si mie imi zic toti pe care ii mai intreb ca ma descurc, ca sunt desteapta...dar cine vede din afara nu intelege ce implica sa fii la o astfel de facultate. Asa ca merci de sfat arigato.gif

-> rectific ce am spus ... tot ce am spus se referea la Bucuresti UPB ETTI vs Univ Mate-Info...
m3th0dman
Să termini numa facultatea, că la serviciu nu o să faci chestiile pe car ele faci în facultate. Plus că din anu' 3 nu mai faci matematică ș.a. ci doar materii de profil.

QUOTE (Electryc @ 24th June 2009, 18:54) *

6 ani îți dă statu' gratis, dacă ești capabil indiferent de facultate, numai să nu fie 2 deodată. Ai putea face dacă vrei 2 facultăți de 3 ani, ambele la buget.
beirut47

Nu ai "gandirea potrivita pentru asa ceva", dar in schimb vrei Matematica-Informatica? Pai pana acum ce ati facut la facultate: contabilitate,marketing si economia intreprinderii?
"Oricat as invata nu reusesc sa inteleg" - matematica-informatica se tocesc pdrost sau trebuie intelese?
Mie ca student acum in anul 3 acum (sper!) am dificultati deoarece inainte am urmat un liceu economic-administrativ, unde programare nu am invatat, matematica pe care o faceam mi se parea usoara drept pentru care am si luat 9.20 la BAC la mate, n-am stiut ce e aia fizica, nu faceam genul de materii care sa te faca sa gandesti logic, sa deduci, sa obeservi...
Anul 2 mi s-a parut mai usor ca primul.

La ce anume nu te descurci la circuite? Sa scrii un kirchhoff I/II in/pe nod/bucla?
La sectia Telecomunicatii nu o sa mai ai treaba cu schemele asa cum vor avea cei de la Electronica aplicata sau Microtehnologii (ETTI Iasi).
Mie mi se par mai grele examenele la TCI-teoria si transmisia informatiei sau Masurari electronice decat la DCE si CEF.
InTech
Da, e foarte greu la Telecomunicații în Galați, în special din cauza celor care nu vor să primească bani, sub nicio formă sad.gif Frangu, Aiordachioaie etc.
Dacă ar fi băieți de treabă și ar accepta mici atenții, toată lumea ar fi multumită, n-ar mai ramîne atît de mulți repetenți, nu s-ar mai feri lumea de facultatea asta ( gîndiți-vă că anu ăsta s-a intrat cu 5.96 la buget ), iar ei ar ramîne cu cîteva mii de Euro / sesiune smile.gif
black_lotus
Sper ca nu vorbesti serios...dar mi-e teama ca nimic din ce-ai scris tu, nimic nu duce spre ironie sad.gif
InTech
E pe bune, unii nu vor bani, datorită acestui fapt, mulți nu reușesc s-o termine, deloc sau cel puțin nu în 4 ani sad.gif
cipz
CITAT (greywolfact @ 24th June 2009, 22:38) *
Cu ETTI poti sa faci mult mai multe decat doar circuite ... In primul rand daca nu gresesc in anul 3 se stabileste specialitatea... Gandeste-te daca ar fi vreo specializare ce te-ar interesa... De exemplu poti sa te specializezi in retele (un exemplu) ... Nu trebuie sa aibe neaparat legatura cu circuitele sau cu partea hardware... Poti ajunge sa scrii si software de exemplu ... Ai multe optiuni ...

Sunt la ETTI, in anul 3 si pot sa-ti spun ca diferenta intre specializari e de maxim 2 materii/semestru, nu se schimba mare lucru..
Eu unul chiar nu vad diferente intre specializari.
CITAT (beirut47 @ 6th August 2009, 18:39) *
Anul 2 mi s-a parut mai usor ca primul.

Mie anul 2 mi s-a parut mai greu ca anul 1, si anul 3 mai greu ca anul 2.
XON-XOFF
CITAT (cipz @ 15th August 2009, 22:43) *
Sunt la ETTI, in anul 3 si pot sa-ti spun ca diferenta intre specializari e de maxim 2 materii/semestru, nu se schimba mare lucru..
Eu unul chiar nu vad diferente intre specializari.

În anul 4 diferențele sînt mult mai mari (diferă aproape total... chiar și acolo unde materiile au nume apropiate, de exemplu rețele de calc. la CTI și rețele de Tc la RST, profii sînt diferiți și stilul e diferit). Oricum, programele sînt publicate pe site-ul ETTI și se pot compara ușor.
alpinia
salut..eu sunt anu' 3 la telecomunicatii, la Transilvania in Brasov.Si in Brasov e fff greu la aceasta specializare Am avut probleme mari (si inca mai am) legate de faptul ca am intrat din intamplare acu ' 2 ani, nestiind cu ce se mananca:(
Insa ce pot sa spun...Eu zic ca se merita termintata,oricat de greu ar fi pana sa ajungi sa te vezi cu diploma de licenta in mana
In anu 3 o sa faci materi de specialitate..gen antene si lini de propagare(este o materie de baza -ff grea) si o sa ai foarte multe laboratore extrem de solicitante
Radu_TGW
CITAT (InTech @ 7th August 2009, 15:32) *
Da, e foarte greu la Telecomunicații în Galați, în special din cauza celor care nu vor să primească bani, sub nicio formă sad.gif Frangu, Aiordachioaie etc.
Dacă ar fi băieți de treabă și ar accepta mici atenții, toată lumea ar fi multumită, n-ar mai ramîne atît de mulți repetenți, nu s-ar mai feri lumea de facultatea asta ( gîndiți-vă că anu ăsta s-a intrat cu 5.96 la buget ), iar ei ar ramîne cu cîteva mii de Euro / sesiune smile.gif

dry.gif
paso87
Am si eu o intrebare si nu as vrea sa mai deschid inca un topic : Sunt anul 2 la ELECTRONICA SI TELECOMUNICATII si urmeaza impartirea in anul 3 . As dori sa-mi spuna si mie cineva care ar fi diferentele dintre cele 2 specializari ( electronica aplicata/ telecomunicatii) si in care as avea mai multe sanse in viitor ?imi pot raspunde cei care au terminat aceste specializari ? va multumesc frumos
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.