Circuit incarcare acumulatori

FioreFlavio

Salut am si eu un circuit de incarcare a 2 acumulatori de 12V.Incarcarea lor se face cu cei 2 acumulatori in serie.

Se specifica ca incarcarea se face la 2A, dar nu specifica daca se face la 2 A pentru fiecare acumulator in parte sau pentru ambii la un loc.
Pentru amandoi acumulatorii pentru circuitul de mai jos ies: 24V la 1+1=2A sau 2+2=4A?
mister_rf
Ai specificat conectare serie.
Asta inseamna un curent egal prin acumulatori. Ca o fi 2 A sau 4 A depinde de schema si de limitarile respective.
Schema anterioara este pentru incarcarea unui singur acumulator la 12V, decuplare probabila pe la 14-14.5V.
Ca sa functioneze la 24V este necesara modificarea schemei.(alte tensiuni de prag, alta alimentare, posibil si alt bec pe post de rezistenta, etc. )

FioreFlavio

ai idee ce modificari sa fac sa meraga la 24V si sa iasa 2A ca imi trebuie urgent la scoala merci
mister_rf
De exemplu decuplarea se face atunci cand tensiunea la bornele acumulatorului va produce prin divizorul rezistiv o tensiune mai mare decat pragul de deschidere al diodei zenner (plus o tensiune foarte mica de prag pentru jonctiunea poarta-catod a tiristorului). Daca ne asteptam ca cele doua acumulatoare sa ajunga la incarcare maxima la o tensiune de 28-29V, atunci se poate considera o varianta, cu modificarea zennerului la 12V, conform schemei.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Becul de control se schimba cu unul de 24V iar transformatorul trebuie sa asigure o tensiune dubla in secundar. Se ajunge astfel la a furniza puntii o tensiune de 26-28Vac.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.