LED care clipeste intermitent

Cristist50

Am si eu o mica intrebare.
Ala micu are o trotineta cu un stop cu leduri la spate, stop care se aprinde cand pune frana (apasa pe aparatoarea rotii din spate). Acum vrea sa palpaie becul ala, cum a vazut el la niste biciclete. Chestia e ca vrea sa palpaie de cateva de doua ori si apoi sa stea aprins. Cum fac chestia asta? Nu e multumit daca palpaie tot timpul. Am o chestie din aceea de la o bicicleta veche de-a lui. Stopul e alimentat de o baterie de 9V din aceea micuta.
Nu ma pricep la electronica deloc si n-am nici un cunoscut care se pricepe. Nic nu sunt acasa sa fac poze. Help ...
nelu97
Daca spui ca nu te pricepi decloc la electronica, sa stii ca pentru a face acest montaj iti trebuie cateva scule si piese care costa oricum mai mult decat un amarat de stop.
Daca mai exista si la alte biciclete, atunci sigur se gaseste de cumparat si costa destul de putin.
Sfatul meu este sa cauti de cumparat acel stop sau poate gasesti pe cineva dispus sa ti-l construiasca aici pe forum...

Daca vrei neaparat o schema (si simpla) era intr-o carte (pe care cred ca o gasesti pe la biblioteca) un schema cu 555 sau cu tranzistoare, nu imi amintesc, care facea acest lucru cu un bec. Modificarea pentru leduri este relativ simpla. Modificand de asemenea valorile unor piese se regleaza modul in care clipeste becul.

Cartea era "Montaje electronice de vacanta" de Boghitoiu.

Dupa parerea mea, se poate imagina ceva relativ simplu cu un 555... Probabil o varianta extrema ar fi un oscilator clasic (sunt calculatoare pentru valorile pieselor LM555 pe net). Apoi, stiu ca are o intrare "enable". La aceasta as lega un condensator cu o rezistenta, astfel incat sa se blocheze dupa ce condensatorul s-a incarcat. Aceeasi idee poate fi aplicata si altor circuite, mai ales ca ar trebui sa gasesti ceva sa functioneze la 3V, nu? De asemenea, se poate face astfel incat frecventa sa scada gradual, pana la zero.
Sunt convins ca vei gasi pe cineva dispus sa iti faca montajul.

nightmare392
S-a discutat si aici asta. Citeste topicul si o sa gasesti raspunsul.
Cristist50
Multumesc pentru ajutor. E prea complicat pentru mine. Mai repede ii cumpar o bicicleta care deja are montajul facut biggrin.gif

Daca totusi se gaseste un suflet nobil care poate face asa ceva (contra cost, bineinteles) lasati un PM.
t1000_Android
Am eu cartea aia (Montaje electronice de vacanta). Voi cauta schema si o voi posta.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.