Obiecte interzise
Pagini: 1, 2

alina_ally23

Prin iulie vreau sa plec din tara (este prima data cand ies din tara) si vreau sa stiu ce obiecte nu pot lua in cazul in care ma deplasez cu avionul.
Exista undeva lista asta sau imi poate spune cineva ce nu trebuie sa-mi iau in bagaje?
Merci
remg
CITAT (alina_ally23 @ 22nd June 2009, 21:15) *
Prin iulie vreau sa plec din tara (este prima data cand ies din tara) si vreau sa stiu ce obiecte nu pot lua in cazul in care ma deplasez cu avionul.
Exista undeva lista asta sau imi poate spune cineva ce nu trebuie sa-mi iau in bagaje?
Merci

http://www.tarom.ro/zboruri-si-rezervari/d...eroporturi.html

anonima1
chiar sunt atat de stricti in privinta cremelor?
de unde gasesc eu creme( de plaja) in recipiente de 100ml?
zuv
QUOTE (anonima1 @ 22nd June 2009, 21:30) *
chiar sunt atat de stricti in privinta cremelor?
de unde gasesc eu creme( de plaja) in recipiente de 100ml?

Le pui la bagajul de cala,ca doar n-ai nevoie de ele in avion.Acolo ai voie sa pui si creme la kilogram.
Imperator
CITAT (alina_ally23 @ 22nd June 2009, 21:15) *
Merci

In bagajul de cala nu ai voie: arme, materiale radioactive, substante chimice, substante corozive, explozibili, animale vii, etc.
In bagajul de mana nu ai voie: obiecte ascutite (gen cutit, briceag, etc), lichide impachetate in recipienti mai mari de 100 ml.
Thomas-
CITAT (Imperator @ 22nd June 2009, 23:21) *
In bagajul de cala nu ai voie: arme, materiale radioactive, substante chimice, substante corozive, explozibili, animale vii, etc.
In bagajul de mana nu ai voie: obiecte ascutite (gen cutit, briceag, etc), lichide impachetate in recipienti mai mari de 100 ml.

Animale vii .. cat de nebun sa fii?
remg
Uite ceva legat de asta:
http://www.ziare.com/Lista_secreta_a_UE_cu...ala-686869.html

Bogdan R
QUOTE (Imperator @ 22nd June 2009, 23:21) *
In bagajul de cala nu ai voie: arme

Si atunci cum transporti o arma de panoplie pe care o detii legal?
In bagajul de mana nu, in cala nu...
Prevederea se refera doar la arme de foc sau si la arme albe?
Intreb deoarece ma voi confrunta si eu cu o astfel de problema: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=558147
Imperator
CITAT (Bogdan R @ 23rd June 2009, 15:25) *
Si atunci cum transporti o arma de panoplie pe care o detii legal?
In bagajul de mana nu, in cala nu...
Prevederea se refera doar la arme de foc sau si la arme albe?
Intreb deoarece ma voi confrunta si eu cu o astfel de problema: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=558147

Rectific - arme de foc. Am venit si eu cu pumnale, sabii si panoplii din Toledo, dar evident la cala...
Dari@

CITAT (Thomas- @ 22nd June 2009, 23:32) *
Animale vii .. cat de nebun sa fii?

cand veneam din Sao Paolo o tipa avea cu ea o pisica, intr-o cusca asemanatoare cu o colivie. a dormit tot drumul sau nush ce-o fi facut ca de mieunat nu a mieunat, dar nu inteleg cum si-o fi facut nevoile, ca zborul a durat vreo 12 ore.
alina_ally23
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns...deci sa inteleg ca cele mai multe restrictii sunt pt bagajul de mana...pai atunci e perfect smile.gif (arme n-am, substante radioactive si mai putin... biggrin.gif ).
Thomas-
CITAT (Dari@ @ 23rd June 2009, 19:34) *
cand veneam din Sao Paolo o tipa avea cu ea o pisica, intr-o cusca asemanatoare cu o colivie. a dormit tot drumul sau nush ce-o fi facut ca de mieunat nu a mieunat, dar nu inteleg cum si-o fi facut nevoile, ca zborul a durat vreo 12 ore.

Da ... dar intrebarea era cu ce nu ai voie in bagajul de cala! rolleyes.gif
DanCld
Si mie mi-au aruncat la tomberon borcanul de gem de 200g. Curios ce fel de bomba puteam sa fac cu el notangel.gif
Thomas-
CITAT (DanCld @ 23rd June 2009, 21:02) *
Si mie mi-au aruncat la tomberon borcanul de gem de 200g. Curios ce fel de bomba puteam sa fac cu el notangel.gif

Una biologica.
Khmerul
CITAT (Imperator @ 22nd June 2009, 23:21) *

Si a caror cantitate insumata sa nu depaseasca 1000 ml.
Si nu ai voie nici cu unghiera, forfecute de manichiura, surubelnite si de aici incolo e la apreciarea celui care face controlul

Exceptie - orice luat din duty free pe care il impacheteaza ei in pungi speciale. Si poti sa vii cu un chil jumate de uischi, 4-5 parfumuri, 3 borcane de gem, 2-3 branze mirositoare (tip soseta) etc

De asemenea pe anumite linii aeriene nu ai voie cu brichete/chibrituri - mie mi-au confiscat vreo 4 brichete in India..
lex404
maine plec spre Japonia insa, in bagajul din cala am ceva (mai mult) alcool (traditional-romanesc) si niste gemuri. ar fi vreo problema?
in bagajul de mana, cum fac cu apa??! am o sticla de 2L sigilata, insa am auzit ca trebuie sa fie de 100 ml blink.gif eu sunt consumator masiv de apa plata si, nu cred co sa-mi dea ei mereu cand le cer (din 15 in 15 minute, sau mai des; depinde ce mananc). la Lufthanssa erau can nesimtit si nu-ti dadeau apa decat la un anumit interval de timp blink.gif (eu merg cu Finnair)
apple_user
CITAT (lex404 @ 25th June 2009, 08:14) *
maine plec spre Japonia insa, in bagajul din cala am ceva (mai mult) alcool (traditional-romanesc) si niste gemuri. ar fi vreo problema?
in bagajul de mana, cum fac cu apa??! am o sticla de 2L sigilata, insa am auzit ca trebuie sa fie de 100 ml blink.gif eu sunt consumator masiv de apa plata si, nu cred co sa-mi dea ei mereu cand le cer (din 15 in 15 minute, sau mai des; depinde ce mananc). la Lufthanssa erau can nesimtit si nu-ti dadeau apa decat la un anumit interval de timp blink.gif (eu merg cu Finnair)

Eu de fiecare data cand zbor iau sticla de apa (sticla de plastic) din care beau pana la aeroport si acolo o golesc la intrare. Ideea e ca nu ai voie cu lichide sa treci prin check-in dar nicaieri nu scrie nimic de ambalajul gol smile.gif asa ca dupa ce trec de controale ma duc si umplu sticla de la unul dintre automatele de apa...sau daca sunt fast-food si vanzatorul e de treaba ceri sa te lase sa iti iei niste apa de la ei de la automate.
lex404
CITAT (apple_user @ 25th June 2009, 16:10) *
Eu de fiecare data cand zbor iau sticla de apa (sticla de plastic) din care beau pana la aeroport si acolo o golesc la intrare. Ideea e ca nu ai voie cu lichide sa treci prin check-in dar nicaieri nu scrie nimic de ambalajul gol smile.gif asa ca dupa ce trec de controale ma duc si umplu sticla de la unul dintre automatele de apa...sau daca sunt fast-food si vanzatorul e de treaba ceri sa te lase sa iti iei niste apa de la ei de la automate.

interesanta chestie! mersi mult ;)daca nu, o umplu in avion laugh.gif
Dev
QUOTE (lex404 @ 25th June 2009, 15:28) *
interesanta chestie! mersi mult ;)daca nu, o umplu in avion laugh.gif

Stiu mai multi oameni care fac chestia asta biggrin.gif.

Ai grija cu alcoalele si gemurile. Chiar daca aici de obicei nu comenteaza vamesii (cand zbori in UE), e posibil ca in Japonia sa iti deschida bagajul. Verifica pe vreu site japonez (al aeroportului la care zbori de eg.) care sunt chestiile pe care nu ai voie sa le aduci in tara. Stiu ca pentru Australia si Noua Zeelanda au niste amenzi fantastice daca incerci sa aduci (anumite feluri de) mancare/bautura.
anonima1
CITAT (Dev @ 25th June 2009, 15:38) *
Stiu mai multi oameni care fac chestia asta biggrin.gif.

Ai grija cu alcoalele si gemurile. Chiar daca aici de obicei nu comenteaza vamesii (cand zbori in UE), e posibil ca in Japonia sa iti deschida bagajul. Verifica pe vreu site japonez (al aeroportului la care zbori de eg.) care sunt chestiile pe care nu ai voie sa le aduci in tara. Stiu ca pentru Australia si Noua Zeelanda au niste amenzi fantastice daca incerci sa aduci (anumite feluri de) mancare/bautura.

Spaniolii cum sunt?
Pot strecura ceva conserve in bagajul de cala?
krammerRO
Cu camera foto (DSLR, nu compacta tongue.gif) e voie in bagajele de mana?
anonima1
CITAT (krammerRO @ 6th July 2009, 17:25) *
Cu camera foto (DSLR, nu compacta tongue.gif) e voie in bagajele de mana?

În plus, pasagerii pot transporta următoarele obiecte:

* o geantă de mână de dimensiuni mici;
* o haină sau o pătură;
* o umbrelă sau un baston;
* o cameră foto sau video de dimensiuni mici sau un binoclu;
* telefon mobil;
* materiale de citit în timpul zborului;
* pentru copii cu vârsta sub doi ani: alimente, cărucior pliant pentru copii, leagăn mic;
* o pereche de cârje pentru persoanele cu handicap fizic.
din regulamentul wizz
ciocoflendar
salutare.
Trebuie sa cumpar niste bilete de avion pentru o persoana care foloseste carje.
Biletele le voi lua de la wizz si de la ryanair, si nu vreau sa selectez bagaj la cala. O sa fie taxat in plus pentru carje? s-a mai lovit cineva de problema asta?
Mersi

grouch
pun si eu aici o intrebare .

am voie sa iau in bagajul de cala alimente?adica prajituri (home-made ,de la mama:) ),ceva carnuri mai organice ( ca d-ale lor sunt satul ) si vo' doua sticle de vin bun:) .deci ,este permis sau nu?

precizez ca zbor cu malev spre irlanda (iasi-budapesta-dublin)
myx99
faza cu apa e deja exagerata la Tarom ..Nu ai voie sa intri cu o apa cumparata cu 2 ron in schimb e perfect legitim sa intri in avion cu o apa cumparata cu 15 ron sau 30 ron un suc ! Civilizatie maxima !.Uitasem un redbull la bagajul de mana ..evident nedesfacut ..l-au scos si aruncat ! Iar cu parfumul nu mai spun ..Nu ai voie la bagajul de mana dar daca il cumperi din freeshop si il desfaci si sprayezi in ochi toti pasagerii e ok !
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.