cgeorge
22nd June 2009, 16:21
Salutare.
Am un cont de reseller la un provider (cu VHM panel printre altele) si un site pe care as vrea sa pun subdomenii dinamice.
Am inteles ca ar trebui wildcard DNS activat + ceva prin .htaccess.
Am vorbit cu cei de la host si mi-au zis ca au adaugat la contul meu DNS *.domeniu.ro care o sa duca la Adresa IP pe care e domeniul.
Chestia e urmatoarea: la adresa respectiva e o pagina default la care nu am acces.
Cum as putea sa modific sa duca in loc de adresa aia de ip la o adresa de genul www.domeniu.ro/subdomenii ?
Astept raspunsuri.
lord_ice
22nd June 2009, 16:44
Trebuie setat si un virtual host, ia exemplul WPMU, cauta tutoriale de instalare ptr acesta.
Nu numai *.domeniu trebuie setat ci si declaratia in configul apache.
cgeorge
22nd June 2009, 16:50
deci sa inteleg ca ce au facut ei nu e de ajuns..
momentan merge orice.domeniu.ro dar ma duce la adresa IP unde am site-ul, insa la care nu am acces.
lord_ice
22nd June 2009, 16:55
Am inteles, ti se deschide pagina default, dar trebuie sa ai o declaratie de Virtual Host pentru domeniul tau in apache config.
cgeorge
22nd June 2009, 17:00
mda.. in consecinta sa le zic celor de la hosting.. ca eu nu am acces la fisierul de config de la apache..
Don3
10th July 2009, 22:00
Pentru a facilita de optiunea wildcard dns ai nevoie si de 1 ip rezervat catre directorul root.
(Acceseaza adresa de ip exemplu http://adresa-de-ip-aici/ inlocuind http://domeniu-tld, daca poti vizualiza site-ul atunci totul este ok.)
In cazul in care (de multe ori) accesand adresa de ip a domeniului vei observa o pagina 404 NOT FOUND sau o alta pagina decat cea a site-ului tau, inseamna ca nu detii un IP rezervat catre root, iar fara acesta wildcard mod nu poate fii folosit.
(Din auzite cica ar fii posibil dar folosind un serviciu DNS extern.)
De nenumarate ori am avut surpriza ca providerul sa nu stie cum se configureaza aceasta optiune asa ca mare atentie sa nu confunde wildcard dns cu adaugarea manuala de subdomenii.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.