Problema sunet cd-player profesional
Pagini: 1, 2

Dan Teodorescu

Am cumparat de la cineva de pe internet un cd player Technics si se pare ca am luat o mare teapa, playerul avand un defect destul de ciudat.
Problema e la sunet; sunetul iese pe ambele canale, insa pe un canal se aude peste muzica, din cand in cand un zgomot 'digital' ca un hâsâit (un sunet similar cu cel de la discurile zgariate), foarte suparator si destul de puternic.
Mentionez ca acel zgomot se aude numai pe un singur canal.
Chiar la iesirea din placa unde sunt convertoarele D/A se aude cu acel zgomot.
Mai mentionez ca acele zgomote se aud in aceleasi portiuni din melodie mereu si nu aleatoriu; daca redau melodia cap-coada de mai multe ori, exact in aceleasi portiuni din melodie se aude acel tacanit. Am folosit si discuri originale si trase, la fel face cu orice disc.
Care ar putea fi cauza acestui defect? Unde ar trebui sa caut buba?
Modelul playerului este SL-DZ1200.
Va rog mult ajutati-ma!
Multumesc tuturor anticipat.

paulvanorton
cauza poate fi din mecanica playerului.
mai exact de la mecanismul care plimba laserul.
se poate curata.

Dan Teodorescu

Multumesc pt raspunsul rapid;
Poate fi din mecanica (partea de citire) daca un canal se aude perfect? Asta ma intereseaza cel mai mult.
Eu ma gandeam ca e un semnal digital acolola la nivelul partii mecanice pana in convertoare si din moment ce discul e citit normal.......
Astept raspunsul tau, poate ma ajuti si facem lumina......
paulvanorton
scuze.am ratat faza ca pe un canal apare buba.
in cazul asta se complica treaba.
e necesara ceva aparatura de verificare pentru depanare.
nu ma mai bag biggrin.gif
theMisuser
CITAT (Dan Teodorescu @ 22nd June 2009, 02:10) *
exact in aceleasi portiuni din melodie se aude acel tacanit. Am folosit si discuri originale si trase, la fel face cu orice disc.

Cum adica face la fel cu orice disc ?
La acelasi minut, sa zicem 23:54 face 'fissssskjhfksjdfhkdsjhfsssss' ?
Sau la aceiasi distanta de inceputul fiecarei melodii ? (dupa ce face intro de 10 secunde, 'scartzzzzmnslkdjfskdf')
Sau, odata cu schimbarea discului, se schimba si indexarea temporala ?
Pune cateva discuri (sau din memorie poate) si mai da niste detalii.. ce cum cand unde..
Adica. Disc 1. Original/recordable/rewritable. Play. tralalala, pista X, total time Y, Z time from song 'gjjjjjjjjws.dfjslkfjwkfj'
Apoi Disc 2, la fel.
Si cine stie, poate ne pica fisa la careva..

Eventual daca face in mai multe locuri pe disc, ce se intampla daca dai skip inainte/inapoi si resume, schimbare disc, jump to song/position si ce face etc.
Dan Teodorescu

Uite aici am facut un filmulet de 2 minute in care am folosit un singur disc si se aude clar cum face; m-am plimbat cu 'search-ul' peste acel zgomot si cam ramane aprox in aceleasi locuri........se vede pe filmulet.
http://www.youtube.com/watch?v=b-fJOiIb0-Y
Mentionez si ca acel canal peste care se aude acel zgomot (stanga) are sunetul mai slab ca si volum si frecvente joase decat canalul bun.Si asta poate conteaza la elucidarea problemei.
Eu va multumesc tuturor care aveti rabdarea sa ma ajutati; am sunat la doua service-uri autorizate Technics-Panasonic in Bucuresti si numa' in sila iti vorbesc, de te face sa-l arunci pe geam in loc sa-l duci la reparat.........
bit 61
Mai fa un film.
Lasa melodia "sa curga" si filmeaza strict counter-ul.Sa vedem periodicitatea "avariei".
Nu mai fîţîi camera ca ne ia cu ameteli. biggrin.gif

paulvanorton
sd cardul poate fi folosit si ca suport pentru redare?
daca da,asa face si cand reda de pe sd?
sau poate e folosit pentru inregistrarea "capodoperelor".
inregistrarea se face tot cu zgomot?

LE.
am cautat ceva informatii despre problema ta.
se pare ca sunt mai multe cauze.
unele legate de dimensiunea discului(orificiul interior e putin prea mare) si altele de bit-rate in cazul mp3.
se pare ca un update de frmaware rezolva problema.
ver.2.1 face probleme.
ver.2.3 rezolva 90% din problemele "digitale".
paulvanorton

multe informatii
Dan Teodorescu

Sd cardul poate fi folosit si ca suport pt redare de mp3 si aac dar imi trebuie un soft dedicat de la Panasonic plus un card-reader tot de la ei, altfel pot sa pun orice pe card, nu vede nimic.
Pot folosi insa sd-ul pt inregistrarea de sample-uri din melodii direct pe aparat, si DA, le inregistreaza cu acelasi
zgomot.
Multumesc de timpul pierdut cu problema mea;
Playerul are deja v2.3
Pe net exista un forum dedicat, acela postat si de voi, dar e foarte sarac in informatii.
O sa mai fac un filmulet.
Numai bine si multumesc inca o data.
paulvanorton
zgomotul apare si in mod cd?sau numai in mod dj.gif

le:in manualul service am gasit ceva legat de test.
l-ai facut,ce spune testul?
Dan Teodorescu

Si in mod CD.
Am facut toate testele din manualul service si la toate imi apare OK.

Am sa fac treaba cu piesa singura pe un disc.
Referitor la alt standard de compresie, am incercat de la 32 la 192 (ca atat suporta in format mp3) si la toate face la fel. Am incercat si cu CD-Audio original de la mama lui, impecabil si tot la fel face.
Deci canalul cu beleaua are si sunetul un pic mai slab si sarac in frecvente joase (bas).

Si acel 'hashhhhh' digital poate fi din aceleasi cauze?
Mi l-a vandut un tepar de prin medias care cica habar nu are.......iar acum pe langa banii multi care i-am dat pe el, mai trebuie sa-l si repar........

Romania NU va creste prin bun simt si responsabilitate, cu astfel de oameni care dau si fug........
theMisuser
M-am uitat la filmulets.. nu-i rau.
Piesa aia cu zgomote. Daca o scrii pe un (re)inscriptibil ceva si o pui la play, fiind singura de pe disc, tot asa face ? (scrisa cu un comp sau alta scula)
Apoi, as incerca alt standard de compresie. Alt bitrate, constant, variabil, stero mono khz etc.. sa vedem daca are probleme cu un anumit tip de compresie.
Apoi, mai vedem..
miron1947
CITAT (Dan Teodorescu @ 23rd June 2009, 13:13) *
Deci canalul cu beleaua are si sunetul un pic mai slab si sarac in frecvente joase (bas).

Dupa simptom,pare un condensator cu probleme,eventual o lipitura slaba,pe acel canal.
clausio
Intreaba-l pe al de ti l-a vandut...
miron1947
CITAT (Dan Teodorescu @ 23rd June 2009, 13:31) *
Si acel 'hashhhhh' digital poate fi din aceleasi cauze?

Daca trec doar acutele,da.Incercati cu un egalizator sa lasati doar banda audio superiora,amplificata si veti obtine un sunet asemanator.
theMisuser
Am sa fac treaba cu piesa singura pe un disc.

Astept..

Referitor la alt standard de compresie, am incercat de la 32 la 192 (ca atat suporta in format mp3) si la toate face la fel. Am incercat si cu CD-Audio original de la mama lui, impecabil si tot la fel face.

Mmm.. Ai putea cumva sa inregistrezi piesa cum iese din player, eventual si preferabil digital scoasa chiar daca apoi comprimata mp3 ? Si s-o pui aici pe undeva. Eventual piesa din primul clip redata fiind singura pe un disc, ca sa fie mai multe detalii despre acelasi lucru.

Si, o mica sugestie de incercat. Pui piesa sa cante, retii unde face 'hjjwjewjer', schimbi piesa (sa goleasca buferele) si apoi revii la ea urmand ca inainte de eroare sa pui degetu pe platan sa mearga mai incet cand se apropie de eroare. Ceva gen 5..10 secunde dinainte transformate in 15..30.

edit - si n-ar strica sa vad si piesa originala cum este pe disc
paulvanorton
am tot ascultat/vazut filmul tau.
melodia are acelasi tempo,aceleasi instrumente;merge in bucla la un moment dat(scuzati exprimarile.nu ma pricep la muzica)
pare a fi din inregistrare.
fa un alt film cu un disc original.
theMisuser
Am pregatit un fisier cu un sweep de la 1 la 22khz, mp3. Ar fi interesant scris de cel putin 2x (adica 2 piese separate) pe un disc si vazut cum il reda. Daca da erori in acelasi loc in cadrul fisierului sau in zone diferite. De mai multe ori scrisa (adica mai multe piese) ar fi si mai relevant. Adica daca are legatura si cu pozitia pe disc sau e doar in legatura cu continutul redat.
clausio
Hmmm...cred ca e invatatura de minte...Orice lucru SH fara garantie se cumpara dupa ce i-ai facut o proba.
theMisuser
Ai facut CD-ul de probe ? Ai aflat cumva si raspunsul ? Hai ca suntem si noi curiosi.. smile.gif
Dan Teodorescu
CITAT (theMisuser @ 24th June 2009, 13:34) *
Ai facut CD-ul de probe ? Ai aflat cumva si raspunsul ? Hai ca suntem si noi curiosi.. smile.gif

Am o noutate; am facut CD-ul de probe cu acel fisier de la 1 la 22000hz care are un timp de aprox 1 minut.
Acel zgomot se repeta regulat indiferent de zona de frecventa. Am schimbat discul, la fel face, indiferent de sunet, se repeta la niste intervale regulate.
Am facut experimentul urmarit in detaliu pe acel fisier audio de test cu lungimea de 1 minut pe care l-am redat de 3 ori, de pe 3 discuri diferite (audio, mp3 128kb, mp3 192kb)
In decurs de 1 minut face EXACT de 6 ori dupa cum urmeaza: (am scris exact timpii la care face, in secunde si fractiuni)
DISCUL1
1.La 13.30
2.La 19.30
3.La 33.30
4.La 39.30
5.La 53.30
6.La 59.30

DISCUL2
1.La 6.10
2.La 12.10
3.La 26.10
4.La 32.10
5.La 46.10
6.La 52.10

DISCUL3
1.La 2.00
2.La 16.00
3.La 22.00
4.La 36.00
5.La 42.00
6.La 56.00

In toate cele trei teste, zgomotul se repeta o data la 6secunde, apoi la 14, iar la 6, iar la 14 si tot asa........
In decurs de 1 minut a facut de 6 ori cu toate 3 discuri.
Astept vesti bune de la voi smile.gif
bit 61
Cred ca avaria se datoreaza RAM-ului.
Mai exact unor locatii "defecte" sau incorect accesate.
Parerea mea.
theMisuser
Cu ram-ul as incepe si eu depanarea. Daca se potrivesc astia de comp, cu 10 Ron te-ai scos smile.gif
Din cate vad eu pe site-ul lor, au pentru modelul asta C3ABPG000133 IC, 64M SDRAM si C3ABPJ000048 IC-64M D RAM.
Eventual, daca-l desfaci si faci o poza, poate recunoastem modelul de ram.
In caz ca are 2 module de RAM inauntru, ar fi o idee interesanta de schimbat intre ele. Ar mai merita scos si curatati pinii de contact cu guma de sters..
Dan Teodorescu
Aparatul are o functie de test al RAM,ROM,etc si la toate imi apare OK. Apoi, pe placa de baza sunt 99% circuite integrate din acelea la care nu se vad pinii, nu stiu cum le spune.
Nici vorba de vreun slot ca la pc. Apoi, poate fi vorba despre ram daca un canal se aude normal?
Am sa pun si o poza atasata cu placa mama.
Scuze, cred ca am gasit ramii, erau pe spatele placii; sunt 3 circuite identice la aspect cu cele de pe ramii obisnuiti de pc;
1.Samsung K4S641632H-UC75
2.Samsung K4S641632H-UC75
3.Samsung K4S643232H-UC60
.............

Fara quote inutil... Se poate sau este dificil de inteles?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.