mersul pe role si schiatul

jinxy_c

Ciao! Deschid acest topic din placerea deosebita pe care o am schiind iarna. Consider ca stapanesc destul de bine schiatul, desi sunt un incepator, nepracticand de mult timp acest sport. Insa l-am invatat destul de repede, mi-au trebuit doar cateva ore de urcat cu schiurile in spate si coborand alaturi de tatal meu in plug virand stanga-dreapta. Apoi am incercat teleschiul si am urcat fara probleme. Am renuntat la plug bineinteles si in prezent schiez folosind balansul (cred ca asa se numeste - corpul mi-l ridic atunci cand virez dupa care iarasi ma las in jos).

Problema este ca sunt doar cateva luni pe an in care pot practica acest sport si m-am gandit ca in restul timpului sa practic mersul pe role. Intrebarile mele ar fi : sunt sporturi apropiate ca tehnica? Care dintre cele doua ar fi mai usor de invatat, sau cat de greu ar fi de invatat sa merg pe role avand in vedere ca stiu sa schiez? Se compara placerea de a schia cu cea de a merge pe role?

Va multumesc anticipat celor care imi veti raspunde smile.gif

LE : imi cer scuze ca nu am deschis topic la Sporturi Extreme, rog un moderator sa mute topicul acolo daca se poate wink.gif
A.Faith
la role e de preferat să nu ai picioarele în plug, altfel s-ar putea să ai nevoie de un nas nou laugh.gif

eu am învățat tocmai invers: întâi pe role și astă iarnă pe schiuri. diferența nu-i foarte mare. totuși, mi se pare că pe role ai nevoie de ceva mai mult echilibru, pe când pe schiuri ai nevoie de mai multă îndemnânare, mobilitate, condiție fizică și echipament adecvat.

jinxy_c
CITAT (A.Faith @ 22nd June 2009, 00:48) *
la role e de preferat să nu ai picioarele în plug, altfel s-ar putea să ai nevoie de un nas nou laugh.gif

eu am învățat tocmai invers: întâi pe role și astă iarnă pe schiuri. diferența nu-i foarte mare. totuși, mi se pare că pe role ai nevoie de ceva mai mult echilibru, pe când pe schiuri ai nevoie de mai multă îndemnânare, mobilitate, condiție fizică și echipament adecvat.

biggrin.gif Nici nu-mi inchipuiam ca pot sa fac plugul cu rolele

Echilibru da, probabil ca este nevoie de mai mult...conditie fizica la schi, nu stiu, obisnuiesc sa fac cam 25,30,chiar 40 de coborari pe zi in functie de lungimile partiilor. Oboseala fizica nu o simt, insa "suspensiile"... adeseori seara ma pun in pat cu genunchii umflati biggrin.gif Mie mi se pare ca as depune mai mult efort pe role. Principala mea teama este aceea de a nu sti cum sa ma opresc biggrin.gif La schi cel putin in cel mai rau caz ma lasam pe-o parte sa cad.
B-A-C-H
Cred că opinia mea ar putea fi considerată cât de cât de autorizată, pentru că am deprins foarte repede ambele sporturi. Mă descurc foarte bine acum și pe role, și pe schiuri.

Voi începe cu răspunsul la ultima ta întrebare: oricât de plăcut ar fi mersul pe role, nu se poate compara cu mersul pe schiuri! Cred că plăcerea de a merge pe schiuri este una din cele mai mari invenții hedonistice ale omului smile.gif

Unele chestiuni de bază sunt asemănătoare. Spre ex., trebuie să eviți să îți lași trunchiul pe spate. Felul în care te propulsezi pe role seamănă destul de mult cu felul în care te propulsezi pe schiuri pe o suprafața orizontală (ca la schi fond).

E mai ușor să înveți să schiezi, deși eu le-am prins foarte repede și bine pe amândouă. Probabil are legătură cu aptitudinile sportive ale fiecăruia, habar nu am. Dar la schi, pe măsură ce progresezi... senzația este unică!

filipxxx
Sigur depui mai mult efort pe role, mai ales daca esti inceptor, pentru ca miscarea e inca fortata, corpul tau nu o executa natural. Ma gandesc ca cel putin teoretic e mai greu sa impingi pe role, pe o suprafata mult mai aderenta decat sa faci balans ca sa aluneci pe zapada. Acum pentru avansati care se dau cu viteza foarte mare si pe partii dificile probabil ca e mai epuizant sa-si mentina echilibrul, insa pentru omul de rand sigur e mai usor sa coboare o partie prin viraje largi decat sa se deplaseze pe role.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.