Canale noi in grilele operatorilor CATV
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55

Monitox
ADICA daca trag antena de aia pot sa vad TOATE canalele .ro !?!?
Lantul Discovery il pot vedea ?
rz
FireEyes,
Asta nu mai stiu... sau n-am dat eu de el?
In vremurile bune (ma apuca nostalgia cateodata), aveam un post TV numai cu muzica Country (CMT Television), care era la liber!
Asta acum vreo 12 ani, era in analog... si il vedeam cu ''pureci''!
rz
Originally posted by Cătălin
[B]ADICA daca trag antena de aia pot sa vad TOATE canalele .ro !?!?
Lantul Discovery il pot vedea ?
 [/B]

Nu chiar toate...
ProTV, Antena1, National TV, Acasa, HBO, etc. nu se pot vedea.

Exact ce se poate vedea e aici: www.flysat.com/tv-ro.php

Discovery de nici o culoare... doar cu ''echipamente'' se mai pot decoda unele, dar sunt cele de la polonezi, nordici, etc.
FireEyes
intrebare!
Amos1 unde este pozitionat fata de HotBird ?
andreic
Originally posted by rz
Andrei, si eu tot de sateliti Astra digitali vorbeam... wink.gif  
Pune-l pe amicul tau sa receptioneze CNN-ul de pe Astra 1G (19.2EST), 11.778V, 27500, 3/4... sa vezi ca nu poate!
Pe acesti sateliti Astra, multe programe intra haotic, doar cateva ore pe zi, sau deloc (unele)... de aceea e nevoie de antena mare.
CNN - Free To Air - pe HotBird nu este! :nu:  
Tipul ala are receiver ''pregatit'' si pentru canalele cryptate?
Altfel nu-mi explic cum are el peste 1000 de programe FTA, de la numai 6 sateliti.
Uite un site misto ( la care colaborez si eu) de studiat: www.flysat.com
Poti fi la curent cu ultimele noutati in materie.

Tocmai acuma vorbesc cu el la statie. Uite datele complete:

Antena 1.4m (are 2, una de 1.2 si una de 1.4, diferente minime intre ele), cu LNB 1.7dB:

CNN INT este gasit la frecventa data de tine, intra perfect, semnal 94%, calitate 70%, Bucuresti Floreasca !

Receptioneaza perfect in Bucuresti, Floreasca urmatoarele:

Astra 1E, 2C, 1G, 1B, 1F, 1H
Eutelsat V3
Hotbird toate (1,2,3,4,6)
Amos 1
Milesat
Panamsat 7
Telstar 5
Intelsat 601
Eurobird 1

Toate acestea 24h, fara probleme, nu haotic & stuff...

Receiverul nu e cu COM (nu decodeaza).

Tipul lucreaza la instalari de astfel de antene si VLAN-uri de PC...

Mi-a spus ca si cu 90cm iau lejer 60% din ce e mai sus. Antena lui e standard (nu e offset).

Asa ca... asta e, se pare ca important e LNB-ul si centrarea.
rz
Hotbird e la 13 grade EST iar Amos la 4 grade VEST...
Ca sa iti dai seama mai bine de pozitionare urmareste schema de mai jos (e facuta dupa locatia mea), este cat se poate de exacta!
P.S. Sunt foarte putini sateliti trecuti acolo, e doar pentru reper...
FireEyes
mersi ! o sa incerc ! poate daca ma ajuti si cu ceva programe analogice (daca mai sunt)
rz
Originally posted by Andrei Cioaca
Tocmai acuma vorbesc cu el la statie. Uite datele complete:

Antena 1.4m (are 2, una de 1.2 si una de 1.4, diferente minime intre ele), cu LNB 1.7dB:

CNN INT este gasit la frecventa data de tine, intra perfect, semnal 94%, calitate 70%, Bucuresti Floreasca !

Receptioneaza perfect in Bucuresti, Floreasca urmatoarele:

Asa ca... asta e, se pare ca important e LNB-ul si centrarea.

Pai vezi... 1.4M (stii ce mult inseamana chiar si 10cm in diametru, la antena?)
Cu 1.2M nu prindeam Nilesat-ul la mine... am schimbat cu 1.4M si am prins absolut tot !!!
LNB 1.7dB??? Vezi ca omul ti-a zis probabil 0.7dB.
Cu factor de zgomot de 1.7dB erau in '88-'90!
OK. Maine la pranz 0% va avea pe CNN... asculta-ma pe mine, ma lupt de mult cu fenomenul asta.
Problemele astea de pe Astra erau inclusiv si in analog...
rz
Originally posted by FireEyes
[B]mersi ! o sa incerc ! poate daca ma ajuti si cu ceva programe analogice (daca mai sunt)  [/B]

Mai sunt cateva!
De mentionat ca o instalatie analogica (1.2M, LNB 0.6dB, receiver Strong 500ch) costa acum numai 2.700.000 - 2.900.000 lei!
Toate programele analogice aici:www.flysat.com/analog.php

Dar prea multa viata nu vor mai avea... vremea lor a cam trecut.
FireEyes
eu am o antena ofset de 1.8
si un receiver strong
lnb de 0.6
rz
Receiver analogic ?
Antena e fixa?
Pune-i un actuator (motor), ai antena buna... e pacat sa nu prinzi macar 30 de sateliti cu ea.
FireEyes
antena e pusa pe o chestie care se poate misca usor de pe un satelit pe altul dar nu am motor, de unde pot lua unul si cat costa?

receiverul e digital,
rz
Actuatorul costa in jur de 900.000 lei iar pozitionerul aprox. 1.300.000 lei
Nu mai stiu exact de unde esti, dar vezi daca ai Peruvision in oras.
www.peruvision.ro

p.s. chestia aia care se misca e montura polara smile.gif
FireEyes
asa, montura polara, mersi, am sa tin minte!
andreic
Originally posted by rz
Pai vezi... 1.4M (stii ce mult inseamana chiar si 10cm in diametru, la antena?)
Cu 1.2M nu prindeam Nilesat-ul la mine... am schimbat cu 1.4M si am prins absolut tot !!!
LNB 1.7dB??? Vezi ca omul ti-a zis probabil 0.7dB.
Cu factor de zgomot de 1.7dB erau in '88-'90!
OK. Maine la pranz 0% va avea pe CNN... asculta-ma pe mine, ma lupt de mult cu fenomenul asta.
Problemele astea de pe Astra erau inclusiv si in analog...

Vorbesc maine cu omu si intreb cum a fost...

Probabil 0.7... el a zis 1.7, oricum, cu ala merge beton.
rz
Uite, m-am uitat eu acum (tot 1.4M am)... deja am imagine fragmentata pe CNN!
Pana maine dimineata e ZERO... apoi seara isi revine din nou!
Spune-i altceva... sa urmareasca semnalul de la ARD (11.836H, 27500, 3/4)... aici e invers, are semnal perfect ziua iar seara incepe sa scada pana la ZERO

Cu Invacom 0.3dB merge chiar mai bine, dar si costa mai mult!
FireEyes
0.3db e lnb-ul cu cel mai mic factor de zgomot care exista pe piata ?
rz
Da!
0.3 db pentru offset e 1.500.000 lei... (0.6dB e 380.000 lei)
FireEyes
mm...cool

cat de mare este diferenta, incercata de tine, intre 0.3 si 0.6 ?
rz
O sa fi surprins... nu foarte mare!
Anumite programe care inainte intrau la limita, dar aveau si intreruperi, acum imi intra tot aproape de limita dar sunt stabile.
E de preferat totusi o marire de diametru la antena... fiacare centimetru in plus e binevenit!
andreic
Originally posted by rz
Uite, m-am uitat eu acum (tot 1.4M am)... deja am imagine fragmentata pe CNN!
Pana maine dimineata e ZERO... apoi seara isi revine din nou!
Spune-i altceva... sa urmareasca semnalul de la ARD (11.836H, 27500, 3/4)... aici e invers, are semnal perfect ziua iar seara incepe sa scada pana la ZERO

Cu Invacom 0.3dB merge chiar mai bine, dar si costa mai mult!

Pe frecventa pe care ai spus-o 11.836H este un pachet digital mai mare care contine:

ARTE
WDR
Phoenix
BAYERN 4
HESSEN
DASESTE

Din cate vezi nu exista ARD... nu emite, este codat, nu este in meniu/index.

Frecventa vine la 94% semnal, 60% calitate.

CNN-ul de care vorbeai merge oglinda, probleme apar numai cand scade calitatea sub 40%...

I-am zis sa verifice miine la pranz.
FireEyes
eu prind ARD-ul pe hotbird
rz
Pe frecventa pe care ai spus-o 11.836H este un pachet digital mai mare care contine:

DASESTE

Din cate vezi nu exista ARD... nu emite, este codat, nu este in meniu/index.

Ala este !!! smile.gif

In receiver apare cu ID-ul ''Das Erste'' (pe alte receivere apare ARD Das Erste)
rz
Pe HotBird nu sunt probleme cu ARD-ul... in schimb sunt probleme cu unele programe italienesti, pe spotul superbeam!
De exemplu cu 1.2M, nu imi intra Sky TG24 (inainte se numea Stream News), acum cu 1.4M receptionez la limita!
andreic
Da, pai intra perfect ARD-ul, ma rog la 60% calitate... nu chiar la 70-80 dar e oglinda fara patratele...

Am vorbit si cu cifrele alea, intradevar, e 0.7dB nu 1.7 !
mixfm00
Parerea mea este ca firmele de cablu(TERRA SAT alias RCS) sunt de kk. Sunt din craiova si nu pot sa vad 70 de programe ca nu sunt in partea modernizata.Eu platesc abonamentul 4.5$/luna si vad 28 programe. Cel din reteaua modernizata plateste 4.5$/luna si vede 70, pentru a avea programele mele platind 1$. Si ce e mai nasol ca nici nu sunt sperante sa modernizeze prea repede zona in care sunt(aici vorbind de ani) CU STIMA SI DEOSEBIT RESPECT JOhNY DIN CRAIOVA
andreic
70 programe... dar ce sistem e asta ?
mixfm00
La ce te refereri? transmit programele prin fibra optica normala. Au cablat zona blocurilor si atat. Investitia este prea mare la case, prea multa fibra trasa pe strada.
rz
In Brasov, avem acum 60 de programe la pretul de 260.000 lei (TVS Holding)
Reteaua e modernizata (fibra optica pe tronsoane, cablu' obisnuit la intrarea in bloc)...
Firma asta de cablu nu are concurenta, e singura in tot Brasovul !!!
Ca de altfel si internetul prin cablu, de la RDS...
DanyBoss
La noi in Timisoara postul Pro Cinema si va fi inclus in pachetul de baza.
Speedo
Pai normal, ca nu e pe bani, postul va avea "commercials" (publicitate).

Greets,
Speedo
mixfm00
De ce vi se pare ceva normal? eu nu am fibra optica si nu vad ce ar putea sa scoata. Poate romantica sau reality tv, ca in rest... toate romanesti. Am vazut inca un program inutil. TELE7ABC
andreic
60 canale ok dar cum... in UIF ? Ca altfel nu vad cum ar putea face, ca nu e loc in hyper...

Si oricum, degeaba fibra ca tot analog e la intrare in tv, asa si CVR are fibra de 10 ani dar tot analog e semnalul transmis pe cablu... fibra e intre noduri mari.
balan
fain de voi smile.gif
in cluj , upc abonament basic (ca numa asta exista) 200 mii lei si vad numai 37 de programe
rz
[B]60 canale ok dar cum... in UIF ? Ca altfel nu vad cum ar putea face, ca nu e loc in hyper...

Si oricum, degeaba fibra ca tot analog e la intrare in tv, asa si CVR are fibra de 10 ani dar tot analog e semnalul transmis pe cablu... fibra e intre noduri mari.
 [/B]

Exact!
Am numarat acum 25 de canale in UIF.
La noi, fibra e doar pe tronsoanele importante (cele de pe stalpii de iluminat)
Tot ce e aerian, intre blocuri, precum si ce intra in bloc, direct de la stalp, e cablu' clasic!
rz
La cautare, am gasit PRO CINEMA!
Din 19 aprilie, va fi cu siguranta in grilele operatorilor prin cablu!
mixfm00
In Craiova vineri ora 18.00 avem PROCINEMA pe cablu in locul tele7abc, in portiunea nemodernizata. ne-au lasat totusi inutilul romantica (poate pana apare alt post romanesc OTV de exemplu)
dumars
Si la Cluj vineri 16 ora 20 avem Procinema, al 47lea program incluzand HBO si Astralplus. Din pacate nu sunt la fel de promti si cu TELESPORT.
becali
Si in Dorohoi, de ieri 16.04
[color=#ffffb6][/color]
FireEyes
sunt curios cate filme si seriale vor relua smile.gif
mixfm00
Se mai aude ceva nou dinspre televiziuni? Cine sunt FluxTV, F+, etc? Stiti si voi site-uri romanesti gen MEdia Expres?
rz
Flux TV apartine de societatea ''R''... care are, printre altele, si ziarul Romania Libera.
A+ si F+ sunt incluse intr-un pachet unguresc (unde e si RTL Klub)

www.procinema.ro (deocamndata atat)
zaze
shtie cineva, pe CVR vom avea PRO CINEMA, sau se trezesc dupa cateva luni? Cu telesport au fost rapizi, dar in afara de unele meciuri din NBA (rare), cred ca nimeni nu vrea sa vada volei din ianuarie, sau tenis din februarie.
andreic
Lasaaaaa... sa nu bageeeee la CVR ca inseamna ca iar ne scot un program bun pentru frectii romanesti !!!

Cu telesport au scos RTL2... mandria noastra, la astral nu mai era demult...
balan
upc cluj - au scos pro7 ca sa bage procinema... nasol sad.gif
zaze
Macar la voi l-au inclus. Pe CVR nu s-au obosit. Raspunsul lor:

"Lipsa de echipamente cu care se confrunta furnizorul PRO TV SA a facut ca programul

PRO CINEMA

sa nu poata fi retransmis de CVR la data lansarii sale pe piata, in ciuda demersurilor efectuate pentru achizitionarea acestuia."

Ce nu-mi place mie la CVR este ca uneori se poarta ca bunicul lui...ROMTELECOM. Mi-e greu sa cred ca dintre toate companiile, numai ei au fost uitati de PRO TV.
mimi
curios e ca se pling ca nu au spatiu ai nostri distribuitori de cablu, motivind astfel neintroducerea mai multor canale in grila...si totusi spatiu e girla, in special pe uif, de la 21-69. astral braila are vreo 10 canale in aceasta zona, restul fiind pureci
andreic
Treaba e ca frecventele peste 600 MHz nu prea mai trec prin cablurile si splitterele folosite in general si ca atare nu mai ajunge semnal util suficient. Numai 1/2 din UIF se pot folosi la noi, chiar la CVR care are cele mai bune cabluri dintre toti... deci max canal 40 sau asa ceva...
mimi
sa stii ca genius network care are semnal si in braila si in galati difuzeaza vreo 52 de canale dintre care f. multe in uif, de la 21 pina la 51 si chiar si pe 60 vede cu purici pax. celelalte canale din uif se vad f. bine, cu cele din hyper cam sunt probleme...
grafit
despre N24, al doilea canal al fratilor Micula, stie cineva mai multe amanunte?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.