google + wordpress = love ?

puya4ever

Salut. Am si eu o nedumerire , am un domeniu de 2-3 saptamani , site-ul e in mare parte gata (incluzand si continutul de baza bazandu-se pe keywordul principal ) . L-am inscris in google acum 2-3 zile si spre surprinderea mea a fost indexat doar pagina cu locatia unde era un wordpress instalat pentru test ceva de genu: numesite.com/wp/ . Ce trebuia sa fie indexat n-a fost indexat :| blogul acela e gol, nu e nimic pe el continut ... de ce oare a indexat google-ul acel blog si nu ceea ce trebuie ? chiar asa mare avantaj are wordpress-ul in fata joomlei ? (pe main page am joomla optimizat seo destul de bine...) .
lord_ice
Google recunoaste wordpress...la fel si cms-ul pligg.
Da, ii da un push mare si o rata de indexare mare...dar depinde si de ce continut dezvolti.
E normal sa fie asa, cand vezi un wp te astepti sa aiba content zilnic si original , in mare parte tip jurnal ... eu iti recomand wp pentru orice, dar clasari superioare vei obtine doar cu content creat aproximativ zilnic si linkuri abundente pe pagini (mare atentie la ancore).
Joomla da bine in google doar daca folosesti niste extensii potrivite...eu personal nu voi mai folosi joomla pana cand nu se va lansa jpromoter pentru j!1.5.x

puya4ever
iau in considerare raspunsul tau lord ice... imi poti spune te rog si alte extensii de genul jpromoter pentru joomla 1.5 ?
asistentu
in "legancy" nu merge si pe j1.5 ?
lord_ice
Nope. Din pacate nu.

Poate o combinatie Sh404 cu Joomla extended seo pack (sau cum drq se numeste)... dar is foarte slabe fata de JPromoter. sad.gif

Le-am testat pe toate ptr un client, majoritatea fac super friendly url si 0 description....tu ce ai prefera? Eu prefer description generat calumea, sau cu optiune de adaugare manuala si link nerescris decat cu "pretty url" si descriere statica.
SE7EN
CITAT (lord_ice @ 17th June 2009, 11:44) *
Nope. Din pacate nu.

Poate o combinatie Sh404 cu Joomla extended seo pack (sau cum drq se numeste)... dar is foarte slabe fata de JPromoter. sad.gif

Le-am testat pe toate ptr un client, majoritatea fac super friendly url si 0 description....tu ce ai prefera? Eu prefer description generat calumea, sau cu optiune de adaugare manuala si link nerescris decat cu "pretty url" si descriere statica.

Pe cuvantul meu daca va inteleg cu obsesia asta cu wordpress is google friendly. Ce naiba de importanta are daca are url-urile friendly sau nu ? Vedeti vreo problema la forumul asta cu indexarea ? Are rost sa mai dau alte nspe mii de exemple ? Joomla se indexeaza foarte bine, la fel ca oricare alt cms, pot sa fac din joomla la orice ora un cms foarte google friendly. Nu exista nici o problema nici cu url'urile, nici cu custom description, nici cu nimic altceva. jpromoter ala, la fel ca sh4040sef sau la fel ca oricare pseudo extensie din asta e aproape inutila. Sincer lord_ice ma surpinzi ca insisti pe chestii din astea nesemnficative gen user friendly url's, ptr ca e clar ca nu sunt altceva decat user friendly, iar cat priveste description sa fim seriosi, sunt n exemple de extensii. Ca sa dau doar un exemplu legat de description, vbseo (vbulletin seo pack), foloseste aceeasi tehnica pentru description ca si orice alta extensie joomla, ia primele x caractere din fiecare articol si insereaza automat description-ul. Acum va intreb care e diferenta dintre renumitul vbseo si o extensie banala joomla free care face acelasi lucru ? Sigur comparatie e fortata, vbseo face mult mai mult, insa am vrut doar sa compar o anumita functionalitate.
Nu exista nici un motiv clar pentru care un site are nevoie de user friendly urls'. Nu ajuta la nimic, nici la pozitionare, nici la altceva. E un mit care se tot propaga si ma intreb cum se poate asa ceva cand e cat se poate de clar ca google indexeaza orice fel de url-uri.
Sa folosesti wordpress doar pentru ca ofera nush ce beneficii seo mi se pare hilar. In loc sa va concentrati pe continut, va concentrati pe cum sa faceti nush ce site-uri google friendly. Ce importanta are daca un articol scris de mine pe un site se indexeaza in 5 ore iar pe un wordpress in 3 ore ? Si daca e google friendly ce ? Incercati sa priviti outside the box ca altfel nu merge.
Sunt sigur ca nu puteti sa-mi spuneti nici macar un singur avantaj daca site-ul foloseste friendly url's. Nu-mi spuneti ca google indexeaza mai bine ca asta-i deja o tampenie sinistra demonstrata ca falsa inclusiv de forumul asta. Forumul asta e indexat extrem de bine si sa nu-mi spuneti ca e "google friendly" cu url'urile astea. Mie mis e pare ca google friendly e un mare mit, poate dupa ce ai vreo 50 de articole sa te ocupi si de seo, sau mai bine zis de sem. Nu zic, basic SEO e necesar dar de aici si pana la a face singurul scop e cale lunga.
Am mai zis chestia asta de multe ori, va concentrati pe chestii nesemnficative.

Sigur astept pareri contra care sunt sigur ca o sa vina smile.gif
lord_ice
7tare...te-ai cam excitat degeaba pe aici smile.gif
Nu te contrazice nimeni. Stai calm, chiar ai dreptate!

Eu am scris ca acele componente existente doar iti rescriu url-urile, chestie pe care am subliniat-o mai sus.

Da-mi si mie exemplu de componenta care pe j!1.5 iti face descrierea dinamica din content sau iti permite sa faci reguli de combinare in descriere cum fac All in one seo pack la WP sau seo4smf la smf ... chiar ma intereseaza, pentru ca la mine nu a mers niciuna fara erori grave inafara de sh404 care nu-mi face descriere decat statica.

Eu le-am testat pe toate pentru ca aveam nevoie disperata de asa ceva pentru un client, dar m-au dezamagit serios.
Ok, pe un Virtue Mart merge, dar cand intrii in componente ca JomSocial, Zoo sau altele...deja fac totul praf...

Exact asta am scris mai sus, ca ma intereseaza mult mai mult descrierea si titlul pe care il are articolul decat url-ul sau!

Oricum, nush cate site-uri mai sunt cu format "pure php string".

Softpedia nu foloseste Minerva sau Community SEO deoarece la traficul pe care il au loadul ar creste FOARTE mult.

SE7EN
CITAT (lord_ice @ 17th June 2009, 15:57) *
7tare...te-ai cam excitat degeaba pe aici smile.gif
Nu te contrazice nimeni. Stai calm, chiar ai dreptate!

Eu am scris ca acele componente existente doar iti rescriu url-urile, chestie pe care am subliniat-o mai sus.

Da-mi si mie exemplu de componenta care pe j!1.5 iti face descrierea dinamica din content sau iti permite sa faci reguli de combinare in descriere cum fac All in one seo pack la WP sau seo4smf la smf ... chiar ma intereseaza, pentru ca la mine nu a mers niciuna fara erori grave inafara de sh404 care nu-mi face descriere decat statica.

Eu le-am testat pe toate pentru ca aveam nevoie disperata de asa ceva pentru un client, dar m-au dezamagit serios.
Ok, pe un Virtue Mart merge, dar cand intrii in componente ca JomSocial, Zoo sau altele...deja fac totul praf...

Exact asta am scris mai sus, ca ma intereseaza mult mai mult descrierea si titlul pe care il are articolul decat url-ul sau!

Oricum, nush cate site-uri mai sunt cu format "pure php string".

Softpedia nu foloseste Minerva sau Community SEO deoarece la traficul pe care il au loadul ar creste FOARTE mult.

Eu sunt calm doar ca ideile mi le exprim mai putin calm laugh.gif
E adevarat cu componentele care rescriu url'urile, in primul rand nu prea merita folosite daca ai multe linkuri. sh404sef, artio in cazul unui forum sau unui site cu mult content e inutil, o sa incetineasca mult incarcarea paginilor pentru ca folosesc baza de date. Doar sefadvance foloseste o alta metoda si merita folosit in cazurile de mai sus. Oricum setarile built-in pentru friendly url's sunt indeajuns, e adevarat ca mai trebuie facute cateva tweak-uri.
puya4ever
Deci sa inteleg ca joomla e cam praf din punct de vedere seo fata de wordpress... pacat yo am facut tot site-ul in joomla (site + subdomeniu) si vad ca nu prea se indexeaza cum trebuie... lord ice, cunosti vreun plugin pentru wordpress ceva gen: showcase plugin , imi trebuie pentru un site gen templatemonster ? asi muta tot site-ul pe o platforma wordpress , chiar daca imi place ce am facut pana acuma si cum arata site-ul...
ciuly

ai inteles prost, dar ma rog. pe linga faptul ca joomla e o chestie iar WP e total alta chestie. e ca si cum ai spune ca merele sunt bune iar livezile sunt proaste. ma rog, fortata concluzia, dar comparatia e buna.
niells
wordpress e foarte bine/repede indexat de google pentru ca foloseste pingomatic
netul
Bravo... Le ai smile.gif De unde ai scos chestia asta?
SE7EN
CITAT (netul @ 3rd July 2009, 17:23) *
Bravo... Le ai smile.gif De unde ai scos chestia asta?

laugh.gif Mai conteaza ? Important e ca s-a bagat in discutie..si cat de util e postul lui laugh.gif
niells
ca mi-ati sarit in cap ...

When you publish a new post, WordPress automatically notifies the following site update services.
rpc[.]pingomatic[.]com

Mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa am un articol indexat de google la doar cateva minute dupa publicare. (ps: e vorba de un site cu 500 de pagini indexate, lansat acum un an ...)

Plugin-uri SEO se gasesc si ptr WP si ptr Joomla, unele mai bune, altele mai slabe, oricum se pot optimiza.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.