Victor P
14th June 2009, 18:46
Asa cum am promis in "Sfaturi cumparare auto" o sa fac un jurnal de bord masinii pe care tocmai am cumparat-o.
Cum scrie in titlu, este vorba despre un BMW 318i non facelift. Albastru inchis.
Cateva date despre ea...ce sa spun...
Cutie de viteze manuala cu 5 rapoarte
Geamuri electrice fata
Oglinzi electrice incalzite heliomate cu protectie "unghi mort"
Proiectoare
Servo-directie
6 airbag-uri (cred, atat am numarat pana acum, sincer nu prea le-am cautat, 2 frontale, 2 in usile fata, 2 in stalpii din fata, in alta parte nu stiu unde sa ma mai uit
)
ABS , ASC
CLIMATRONIC
TRAPA electrica cu 2 pozitii
Computer de bord (e destul de ciudat sa te joci cu el, are o gramada de functii, dar se intra in el doar dintr-un meniu ascuns; printre functii, mai importante ar fi: data fabricatiei masinii, litri de benzina utilizati de la ultima inspectie tehnica, consumul instantaneu, km pe care poti sa ii mai faci cu benzina din rezervor, consum mediu, cati litri de benzina mai ai in rezervor, temperatura lichidului de racire, temperatura exterioara, RPM, viteza instantanee, uzura placutelor de frana, Battery Voltage)
Inchidere centralizata pe cheie
Volan reglabil pe inaltime si adancime
Scaune fata reglabile pe inaltime
Bancheta spate rabatabila fractionat 1/3 , 2/3 si cotiera
Ski sac.
Nu stiu daca am mai uitat ceva...dar oricum nu e o masina foarte dotata, are doar niste chestii de bun simt zic eu.
Este adusa in tara in august 2008 cu 170.000km si carte service, acum avand 191.000km.
Poze o sa pun dupa ce o spal si ii schimb numerele, miercuri fiind programata la autentificare.
crst_g
14th June 2009, 18:49
s-o folosesti sanatos! cati km ai facut cu ea pana acum? cum se comporta?
Victor P
14th June 2009, 18:52
CITAT (crst_g @ 14th June 2009, 15:49)

s-o folosesti sanatos! cati km ai facut cu ea pana acum? cum se comporta?
ms, abia vreo 200, am luat-o vineri pe la ora 14.
De comportat se comporta foarte bine, extrem de stabila si destul de infipta.
rotnic
14th June 2009, 18:57
Sa o stapanesti sanatos. Asteptam poze.
TLGTLC
14th June 2009, 19:57
Eu am fost unul din sustinatorii tai. Jurnalul acesta de bord ne va fi util noua celor care visam la masinile adolescentei noastre dar din varii motive nu avem curajul sa facem pasul. Poate ne deschizi ochii asupra ceea ce inseamna cu adevarat un BMW. Bafta si sa fii multumit de masina!
grimlord
14th June 2009, 21:31
Frumos raspuns dat de TLGTLC.. sunt sigur ca majoritatea ar visa la un BMW, dar li frica sa se arunce.
Sunt foarte curios cum arata
Sa ai bafta de ea.
Victor P
14th June 2009, 22:44
CITAT (TLGTLC @ 14th June 2009, 16:57)

Eu am fost unul din sustinatorii tai. Jurnalul acesta de bord ne va fi util noua celor care visam la masinile adolescentei noastre dar din varii motive nu avem curajul sa facem pasul. Poate ne deschizi ochii asupra ceea ce inseamna cu adevarat un BMW. Bafta si sa fii multumit de masina!
CITAT (grimlord @ 14th June 2009, 18:31)

Frumos raspuns dat de TLGTLC.. sunt sigur ca majoritatea ar visa la un BMW, dar li frica sa se arunce.
Sunt foarte curios cum arata
Sa ai bafta de ea.
multumesc.
O sa incerc prin exemple reale sa dau jos acel mit, bmw o masina scumpa la intretinere, pe care nu ne-o permitem, bla bla bla
La mine " problema " pt bmw a inceput din cauza unor prieteni posesori de asa ceva, cu masinile carora m-am plimbat, si de care am ramas...paf.
Stiind ca la un moment dat o sa imi cumpar o alta masina, si placandu-mi deja ce inseamna BMW, am inceput sa ma interesez de la ei si despre partea, normala, dar mai putin frumoasa, intretinerea. Ce am auzit nu m-a speriat absolut deloc, ba chiar m-a facut sa imi pun niste semne de intrebare, pentru alte marci non premium, de unde au o intretinere atat de scumpa.
Exemplu concret: marti ma duc la service (prieten) sa imi fac o revizie la masina, un lucru firesc atunci cand cumperi o masina sh.
Am intrebat cam care ar fi costul reviziei. Mi s-a spus in felul urmator: ulei, filtru ulei, filtru aer, filtru benzina, filtru polen + manopera (aici cred ca am si un pret de prieten) = 350 RON.
Mie mi se pare extrem de normal pretul, usor ieftin. Avand in vedere ca e BMW (cum majoritatea exagereaza, facand un mit) si ca se schimba cam tot ce inseamna consumabile (referindu-ne doar la cele de la o revizie, exceptand placute, discuri sau mai stiu eu ce, pe care totusi nu le schimbi in fiecare zi) mie mi se pare un pret mic. Acum o sa va spun mai multe dupa ce fac revizia.
Daca lasam la o parte intretinerea (care chiar nu e una scumpa) BMW inseamna....inseamna pentru fiecare ce vrea, pentru mine, masina.
Tractiunea spate, care impreuna cu asc-ul sau mai nou dsc-ul, pentru siguranta, e senzatie.
Pozitia la volan, si nu numai, pe scaune in general, cu fundul jos si genunchii usor ridicati, cu pedalele care coboara de sus, cu toate comenzile la indemana ta, si cu senzatia ca tu conduci masina, nu ea pe tine...toate astea inseamna bmw.
Sima2k
14th June 2009, 23:04
felicitari pt masina, chiar sper sa nu ai nici o problema cu ea.
350 ma costa si pe mine revizia.
diferenta se vede in pretul pieselor,nu in cel al consumabilelor.
Distractie placuta cu tractiunea spate si nu uita sa ne pui la curent toate stirile.
felicitari pt masina, chiar sper sa nu ai nici o problema cu ea.
350 ma costa si pe mine revizia.
diferenta se vede in pretul pieselor,nu in cel al consumabilelor.
Distractie placuta cu tractiunea spate si nu uita sa ne pui la curent toate stirile.
undercoverbrother
14th June 2009, 23:10
pai si ce ai vrea sa fie scump la un filtru si un ulei. ca doar nu pui alt ulei in bmw si alt ulei in stiu eu ce.
la fel si filtrul. probabil ca e de la vreun producator care face pt toata lumea. toate identice doar taiate diferit.
intretinerea mai implica si alte lucruri in afara de filtre si ulei. asta daca tii masina mai mult si nu o dai in max 1 an.
Octavian___28
15th June 2009, 11:00
Sa ai parte de ea si numai drumuri bune
N-am vazut sa fi scris, cat te-a costat in final?
PS: eu n-am fost unul din sustinatori, desigur asta nu inseamna ca nu-mi place masina/marca, departe gandu.
Victor P
15th June 2009, 13:20
CITAT (Octavian___28 @ 15th June 2009, 08:00)

Sa ai parte de ea si numai drumuri bune
N-am vazut sa fi scris, cat te-a costat in final?
PS: eu n-am fost unul din sustinatori, desigur asta nu inseamna ca nu-mi place masina/marca, departe gandu.
am platit pe ea exact 24.000 RON, undeva la 5750 de euro cred ca inseamna.
Pret pt care recunosc ca m-am tiganit, legandu-ma de toate nimicurile, de 2 lei jumate, dar sunt banii mei si eu stiu cat si cum sa trag de ei.
"Bubele" pt care am tras la pret au fost: senzorul airbag pasager din scaunul dreapta (problema arhicunoscuta pentru toti posesorii de seria3 si nu numai cred), cheder usa sofer putin crapat, faptul ca nu are jante aliaj si pentru trimurile din interior putin zgariate (iarasi o chestie comuna pentru seria 3, tragi de ele, le dai jos si le imbraci intr-o folie tip carbon, sau le vopsesti ce culoare vrei si iesa impecabil, treaba de 50 RON).
Sima2k
15th June 2009, 17:23
trimurile mai bine le imbraci in tesatura de carbon, nu folie.
intra pe carboned.ro ca fac o treaba foarte buna.
pune si tu poze.
Victor P
15th June 2009, 22:14
pana la trimuri mai e, deocamdata nu am timp de nimic.
Poze o sa incerc sa ii fac, oricum deocamdata este si cam murdara si nici numerele nu sunt ale mele, ci ale vechiului proprietar. Sa vad maine...
Victor P
17th June 2009, 22:18
calitate jalnica, o sa revin cu ceva mai bun cand o fi timp.
rotnic
18th June 2009, 06:52
Arata bine. Pentru inceput as pune jante de aliaj, ii schimba mult in bine aspectul.
Marius3k
18th June 2009, 07:14
Pluralul e jante. 
E dragutel bimmer-ul, sa-l conduci sanatos si sa n-ai probleme cu el!
rotnic
18th June 2009, 07:21
Acu' beau cafeaua.
paul_kelso
18th June 2009, 08:54
Frumos beemerul. Cati cai putere are?
Nasoale capacele la un BMW, si eu subscriu pt jante din aliaj
Victor P
18th June 2009, 17:07
CITAT (paul_kelso @ 18th June 2009, 05:54)

Frumos beemerul. Cati cai putere are?
Nasoale capacele la un BMW, si eu subscriu pt jante din aliaj

Are 118 cai.
Stiu ca sunt nasoale capacele la un BMW, dar intai vreau sa fac tot ce tine de comfort, si abia dupa de aspect.
Primul lucru pe care il fac cand o sa am niste bani e sa ii pun folie neagra fata + spate. In primul rand pt confort, dar si pt faptul ca imi place cum arata.
Cu jantele pot sa mai astept, o diferenta la tinuta de drum e greu de observat...deci deocamdata nu ma grabesc.
As mai vrea xenon, angel eyes, semnale albe...ehh...dar pana una alta cred ca doar o sa imi vopsesc ornamentele alea zgariate din interior.
adid22
18th June 2009, 18:34
'frumusica masina,felicitari pt achizitie.ar fi ideal sa postezi toate costurile masinii in continuare,sa ne facem o idee daca "tine cu casa".
Victor P
18th June 2009, 23:12
CITAT (adid22 @ 18th June 2009, 15:34)

'frumusica masina,felicitari pt achizitie.ar fi ideal sa postezi toate costurile masinii in continuare,sa ne facem o idee daca "tine cu casa".
Deocamdata nu am ce sa trec...decat benzina:). O sa postez tot ce o sa schimb, cu poze eventual.
Acum vreau sa ii fac consumul exact, in oras.
Mai incerc sa imi fac o lista de prioritati, cu ce mai vreau pe ea (is multe ale naibii) si sa vad in ce ordine le rezolv.
Prima va fi vopsit trimuri...sau foliat ..sa vad; apoi folie neagra omologata fata + spate; jante...xenon...angel...pe viitor...destul de indepartat...cateva luni...
Aaa...si cred ca maine o sa imi cumpar un modulator fm...si un detector ar fi bun..
...si rovinieta trebuie platita...si casco ar prinde bine...
paul_kelso
18th June 2009, 23:22
Vezi ce modulator iei. Au calitatea de rahat, se aude ca la radio.
Daca nu ai CD-Player si ai caseta, cumpara caseta din aia cu stick usb sau cum o fi. Nu arunca banii pe modulator.
Victor P
18th June 2009, 23:48
CITAT (paul_kelso @ 18th June 2009, 20:22)

Vezi ce modulator iei. Au calitatea de rahat, se aude ca la radio.
Daca nu ai CD-Player si ai caseta, cumpara caseta din aia cu stick usb sau cum o fi. Nu arunca banii pe modulator.
Nu stiu cum arata...explica te rog. Din ce se alimenteaza...ce mai presupune...? un mp3 player...un stick...
paul_kelso
18th June 2009, 23:53
QUOTE (Victor P @ 19th June 2009, 00:48)

Nu stiu cum arata...explica te rog. Din ce se alimenteaza...ce mai presupune...? un mp3 player...un stick...
http://www.autoelectronics.ro/catalog/prod...roducts_id=3274
Caseta (casete) adaptor MP3 Auto. Prin simpla introducere a mufei de tip casti Jack cu care este dotata caseta adaptor Mp3 in orice dispozitiv de redare a sunetului MP3 portabil, CD Player, etc , si a casetei in casetofonul auto al masinii puteti beneficia de de un sunet de calitate fara sa mai fiti nevoiti sa trageti fire sau alte instalatii auxiliare de acordare a dispozitivului la radio-casetofonul auto.
Am un coleg care tot asa avea radio cu caseta si se aude mai bine decat un modulator. Eu am CD-Player, nu citeste mp3, am renuntat la modulator ca era prost si car borseta cu cd-uri in torpedo.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.