Probleme semnal GPS?
Pagini: 1, 2

pisoiu2

De cateva zile vad o scadere drastica a semnalului GPS. Nu mai reusesc sa obtin pozitii valide in majoritatea cazurilor.
Mai are cineva probleme similare cu echipamente GPS?
alexpreda
# On May 19, 2009, the U. S. Government Accountability Office issued a report warning that the some GPS satellites could fail as soon as 2010.[17]
# On May 21, 2009, the Air Force Space Command allayed fears of GPS system failure saying "There's only a small risk we will not continue to exceed our performance standard"[18]

http://www.coolsmartphone.com/news4724.html
http://www.pcworld.com/businesscenter/arti...e_concerns.html

pisoiu2
Multumesc. Intre timp, si-a revenit de azi dimineata de la 5.
kid0ro
Va salut, se pare ca am o problema incepand de duminica cu GPS-ul.Sunt pe IGO 8 iar pe harta satelitilor ii vede dar nu se conecteaza la ei( "nu se fac vezi", raman galbeni, semnalul de la unii are fluctuatii dar nu se conecteaza ).Am incercat de pe 4 receptoare GPS pana acuma.Stie cineva ce poate fi?

Am lasat receptorul pe parbriz din Cluj pana in Bucuresti, circa 6 ore, consider ca era timp mai mult decat suficient pentru ca semnalul gps sa fie captat de catre receptor.

P.S.: Scuzati-mi expresiile dar nu prea am avut tangente cu acest sistem pana acum.
ungureanub
In general, ca sa isi gaseasca satelitii, trebuie sa stai pe loc, nu sa te misti. Daca ai un receptor mai slab, cu atat mai mult.. Ce inseamna incepand de duminica? Pana duminica cum facea?
Marius3k
Nu stiu cat de soft e problema ta. Ce aparat ai?
kid0ro
Sambata seara am setat o destinatie, pana la un punct nu stiam drumul, dupa ce am trecut de acel punct amorpit GPS-ul, o mers perfect pana atunci.Cand i-am dat drumul din nou duminica ma vedea la pozitia finala unde trebuia sa ajung sambata, desi era oprit si nu avea cum sa stie ca am ajuns.De atunci nu mai imi gaseste pozitia actuala.

Aparatul e CTC cred, nu pot sa iti spun sigur dar a mers impecabil pana acuma(de o luna si ceva il folosesc intens).Am fost la persoana care le comercializeaza si a mai desfacut inca 1 plus al lui si nu mergea nici unul.Apoi am incercat cu un smilo S1000, al unui prieten, care are exact aceeasi problema.Deci in total am testa de pe 4 aparate, care sunt sansele sa fie toate defecte hardware si de asta sa nu functioneze?

ungureanub
Nu prea inteleg nimic. Ce soft folosesti la el? Ce aparat e mai exact?
Un reset i-ai dat?
kid0ro
Nu am dat nici un reset, spuneam ca sambata a functionat fara probleme, l-am oprit iar duminica cand i-am dat drumul nu mai localizeaza pozitia aparatului.Cam asta e problema

Aparatul ti-am spus este CTC, dar am incercat si un altul , Smillo s1000 nou nout din cutie, nu a mers.

cristian11

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=6637300
ungureanub
Cu ce ai incercat altul? Cum adica ai un aparat (CTC?!?? da mai multe detalii despre el), dar ai incercat si altul da nu merge Smillo S1000.

cautand pe net am gasit asta. Smillo sau Smailo?

Despre ce vorbim mai exact? Da mai multe detalii si fi coerent in explicatii daca vrei sa primesti ajutor.

Deci, inca o data, zici ca vezi satelitii in iGO8 dar nu se fac verzi. In principiu, cum am zis, tre sa stai pe loc pana se fac verzi, asta mai ales daca vorbim de aparate de calitate indoielnica. Presupun ca stii ca trebuie sa te afli intr-un loc deschis.

Nu prea e clar ce ai testat pe 4 aparate? iGO-ul? adica ai scos cardul din aparatul tau si l-ai bagat in celelalte, sau cum? Care e legatura dintre cele 4 aparate, de nu a mers niciunul?

Daca e o eroare de soft, pune din nou softul, daca nici dupa un reset nu merge.

Fara detalii mai multe, nu te putem ajuta.

LE:

Acum am vazut linkul lui Cristian11. Poate si tie ti-au cazut satelitii! Si eu am folosit navi-ul weekednul asta si nu am avut nici o problema.
kid0ro
Smailo, scuze, iar testarea a fost facute pe aparate diferite fiecare cu cardul lui si cu softul lui, IGO era pe fiecare, si nu am facut schimb intre ele de carduri cu soft.

CTC scrie pe GPS numai, iar cutia este acasa la Cluj, eu sunt acum in Bucuresti deci mai multe detalii nu am sa iti ofer.

Logic ca am testat in camp deschis, si se vad o mare parte din sateliti, cea mai mare parte dar nici unul nu se face verde, astfel incat sa imi poata determina pozitia curenta.Pana acuma nu avea probleme, din mers receptiona semnalul si functiona, am testat si ce spuneai si am stat pe loc in masina 10 min dar nu m-a ajutat in vre-un fel, aceeasi problema.
ungureanub
Acum am inteles ce vrei sa zici. Din pacate nu prea te pot ajuta. Dupa cum ai vazut, au mai avut si altii aceleasi simptome cu ale tale, la navi-urile Freeman. Dupa cum zicea si Cristian11, e posibil sa se fi stricat receiverul. Nu imi vine cred varianta cu "au cazut satelitii". Poate te poate ajuta Cristian sau Marius cu mai multe informatii.

Imi pare rau!

Se pare ca intradevar SUA a schimbat ceva....

http://www.gpsreview.net/omnitech-gps-failure/
kid0ro
Am citit pe acolo detalii dar ce nu am inteles eu este legat de solutie. Va veni solutia din partea lor sau va trebui sa gaseasca o solutie producatorul de GPS. Poate ai inteles mai bine tu si imi poti da niste detalii.
Marius3k
QUOTE (ungureanub @ 16th June 2009, 16:58) *
Nu imi vine cred varianta cu "au cazut satelitii". Poate te poate ajuta Cristian sau Marius cu mai multe informatii.
Se pare ca intradevar SUA a schimbat ceva....

http://www.gpsreview.net/omnitech-gps-failure/

Apoi nici eu si nici Cristi nu putem schimba configuratiile protocoalelor satelitilor. laugh.gif
Sunt sigur ca or sa remedieze problema.
Totusi, ar putea fi aceasta o masura anti-furt de tehnologie/clonare de aparate?
kid0ro
CITAT (Marius3k @ 16th June 2009, 22:45) *
Apoi nici eu si nici Cristi nu putem schimba configuratiile protocoalelor satelitilor. laugh.gif
Sunt sigur ca or sa remedieze problema.
Totusi, ar putea fi aceasta o masura anti-furt de tehnologie/clonare de aparate?

Logic ca nu se poate schimba nimic la protocoalele satelitilor, dar dati-mi o idee, credeti ca daca as inlocui Igo 8 cu un alt soft as rezolva problema?Sau e strict problema din softul GPS-ului.

Acuma GPS-ul nu e cel mai stralucit, e chinezism dar functiona fara nici o problema pana acum.
ungureanub
Nu cred ca tine de softul de navigatie ci de modul in care software-ul CIP-ul GPS interpreteaza si decodeaza semnalul venit de la Sateliti.
claudiu_1
BUNA

si eu am aceeasi problema
merg intre doi si patru sateliti maxim
deci conexiune deloc
asta incepand de sambata pana inclusiv acum jumatate de ora
detin un aparat GPS CTC de 4,3
am vb cu cel ce mi l-a vandut si a zis ca mai are inca aproximativ 30 si ceva de reclamatii inclusiv al lu din masina nu merge

e o problema generala???

hideti si altii care mai sunt cu problema asta sa scrie aici
pisoiu2
Problema a existat in zilele de 12-13-14 iunie. De atunci si-a revenit. Daca la tine persiste problemele, inseamna ca e posibil ca aparatul tau sa aiba ceva.
alexpreda

daca va consoleaza cu ceva: sunt raportate astfel de probleme in intreaga lume

se cunoaste problema insa nu s-a dat un raspuns oficial pentru rezolvarea ei

Marius3k
Am unit cele doua topicuri si l-am urcat "sus".
alexpreda
erau doua? blush.gif

oricum, serviciul este gratis asa ca nu ai cum sa te plangi de el
sa nu va surprinda daca acest serviciu va deveni inutilizabil

o sa trecem pe receptoare DGPS si o sa fim taxati in fiecare an
pisoiu2
CITAT (alexpreda @ 18th June 2009, 13:27) *
o sa trecem pe receptoare DGPS si o sa fim taxati in fiecare an

Cred ca faci o confuzie de termeni. Receptoarele DGPS au la baza tot semnalul GPS standard, la care se adauga un semnal de corectie provenit de la o statie de referinta. Daca nu ai GPS, nu ai nici DGPS.
alexpreda
stiu exact ce este dgps-ul, exista si in romania instalat, dar nu este oferit pentru "oamenii de rand"

ca sa existe motiv sa platesti taxa anuala, receptoarele nu vor functiona corect decat daca au indicatii de la echipamentele de la sol

pentru cei cred ca exista o conspiratie mondiala: egnos-ul ar trebui sa fie complet functional in 2010, exact in anul in care gps-ul american nu va mai functiona
pisoiu2
Ma refeream la altceva. Ai spus "sa nu va surprinda daca acest serviciu va deveni inutilizabil, o sa trecem pe receptoare DGPS si o sa fim taxati in fiecare an". Degeaba treci la navigatie DGPS in lipsa semnalului GPS. In fine...
Se pare ca exista si un raspuns oficial, am primit azi pe mail urmatoarea chestiune:

> From: "TIS-PF-NISWS" <TIS-PF-NISWS@uscg.mil>
> Date: June 18, 2009 6:18:28 PM EEST
> To: <************>
> Cc: "TIS-PF-NISWS" <TIS-PF-NISWS@uscg.mil>
> Subject: 09-053: Final GPS Outage User Input Report (Europe and North Africa)
>
> Greetings,
>
> The USCG Navigation Center has received multiple reports of GPS problems experienced on or about 11-14 June 2009. During this timeframe, two of the counters providing a truncated representation of GPS week in the GPS navigation message reached their maximum value (255) and reset to zero.
>
> This is a normal, documented behavior of the GPS signal, but past observations have shown that some GPS receiver sets do not properly process this event. NAVCEN recommends that anyone with a GPS receiver which began experiencing problems during this timeframe consider consultation with the receiver's manufacturer. Background information follows:
>
> GPS time is defined by a week counter as well as a time of week counter.
> These counts, respectively, started at 0 roughly at midnight UTC, 6 January 1980. The GPS broadcast provides truncated representations of the GPS week count in several different locations of the navigation message, including:
>
> - Subframe 1 (10 bits): WN: Resets to zero every 1024 weeks and is a truncated representation of the week count corresponding to current GPS time.
>
> - Page 25 of Subframe 5 (8 bits): WNa: Resets to zero every 256 weeks and is a truncated representation of the GPS week count corresponding to the broadcast GPS almanac's time of applicability. NOTE: The GPS almanac's time of applicability is, based on current MCS software, projected roughly three days into the future relative to current GPS time, and therefore can show an updated week count that is first noticeable on late Thursday or Friday instead of Sunday. (IS-GPS-200D, Section 20.3.3.5.1.5).
>
> - Page 18 of Subframe 4 (8 bits): WNt: Resets to zero every 256 weeks and is a truncated representation of the GPS week count associated with the UTC time parameters. (IS-GPS-200D, Section 20.3.3.5.1.6)
>
> If you continue to experience additional GPS outage issues regarding service degradations, outages, or other incidents or anomalies, please submit another outage report http://www.navcen.uscg.gov/gps/gpsuserinput.htm and complete the form with as much information as possible.
>
> In our continuing efforts to provide service to the public, please inform us if this answer was helpful.
>
> Sincerely,
>
> USCG Navigation Information Service
> 7323 Telegraph Rd.
> Alexandria, VA 22315
> Tel: 703-313-5900
> Fax: 703-313-5920
> Website: www.navcen.uscg.gov
> E-mail: TIS-PF-NISWS@uscg.mil
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.